Welke dierenarts kies jij?

Moderators: petraaken, Dyonne

 
 
LindaT

Berichten: 134
Geregistreerd: 09-06-04
Woonplaats: Zeist

Welke dierenarts kies jij?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-07-04 17:17

Hoe is jullie ervaring met dierenartsen?
Heb je al jaren dezelfde dierenarts of ben je wel eens van D'arts veranderd en wat was de reden daarvoor?
Je hoort wel eens van die verhalen dat wanneer een D'arts (in de ogen van een eigenaar) één fout maakt, de D'arts in de hele regio niet meer aan het werk kan, omdat hij dan een slechte naam heeft. Of zijn dit maar fabeltjes van mensen die niets snappen van 'het paardenwereldje' ?

whatever will be, will be


draaakje

Berichten: 4593
Geregistreerd: 16-06-03
Woonplaats: Boekel

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-04 17:22

wij hebben altijd al de zelfde dieren arts, ik weet alleen even niet van welke praktijk ze komt Lachen

I'll be with you, I'll be waiting for you,On the other side,And the winds that blow they'll guide you home,Get you through the night,It will all be right
Izzy Khaleesi

ellepel

Berichten: 38334
Geregistreerd: 24-02-04
Woonplaats: assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-04 18:33

ik had vroeger een arts die deed ook veel koeien, dus werdt hij de koeiedokter genoemd. met inenten was die man een ramp, hij ramde de spuit er zo hard in bij de paarden dat ze allemaal bang voor hem waren.

maar het was een hele goede arts en zeker een hele fijne man. schrok zelf ook erg toen ik hoorde dat hij leverkanker had en kort daarna overleed hij.
toen kreeg ikd e veearts die zijn praktijk overnam.

inmiddels verhuisd naar een andere stad, en hier moet ik eigenlijk nog een goede arts zien te vinden..

carola

Berichten: 8097
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-04 18:37

Ik heb meerdere DA's. Voor ernstigere dingen ga ik naar Utrecht, en inentingen enzo gewoon thuis door een DA hier uit de buurt. Ik studeer in utrecht zelf voor DA (nou ja, eigenlijk veearts voor koeien), en krijg daarom een flinke korting als ik m'n paard daar heen breng.
Voor de katten heb ik weer een andere DA. En als er iets homeopatisch nodig is, dan weeeeeer een ander! 4 klinieken / DA's heb ik dus in totaal.

Drie DA's die we vroeger hadden, hebben we nu niet meer. Eentje omdat ie met pensioen ging. Een ander heeft een paar flinke missers gemaakt en is altijd chagerijnig en kortaf. En de kliniek waar we eerst zaten heeft ook wel wat fouten gemaakt, en daar krijg ik geen korting (zoals ik wel krijg in Utrecht).

Prijs is bij mij niet echt belangrijk. Maar ja, zoals Utrecht is het beste in het land, en als je dan ook nog eens een gigantische korting krijgt, dan wil ik daar wel een half uurtje extra voor rijden.

Eindig niet, maar begin! (quote Dorine)

beautyfull_mickey

Berichten: 5718
Geregistreerd: 04-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-04 18:39

ik had voorheen een dierenarts wat harstikke veel hier hebben,was er best tevreden over Lachen

todat mickey klachten kreeg wat niet over gingen en we een adres van een kliniek hadden gekregen,en zijn we daarheen gegaan,en die arts die ons hielp daar woonde toevallig hier in de buurt Lachen

en die hebben we nu altijd gehouden en echt veel klachten gehad met mickey.
ze is totaal 3 keer flink verzuurd geweest (waarmee ik nu nog steeds sterk spul voor de spieren moet geven,en met zware inspanning en wedstrijden ze twee dagen apart spul erbij krijgt)
ze heeft verkeerde beenstand en daarmee zijn ook flink wat problemen geweest.
ze heeft problemen met de eierstokken (wat nu gelukkig wel even goed gaat)
toen had ze haar been weer flink open gehaald.
toen opeens een dikke bult op haar buik.
toen een onsteking aan haar been.
toen een hoefzweer.
en nu heeft ze een scheur in haar straalbeen en moet ze 3 maanden op boxrust.

en met alles hebben we hem gehad voor mickey,ben er echt zo tevreden over.
hij kent mickey nou goed en ik ga echt niet meer naar een andere arts.
hij is absoluut niemand waar het om het geld gaat,maar echt om het paard.
neemt zich echt zo rustig de tijd met alles,ook als je hem belt legt alles zo goed uit.
en zegt altijd,wel bellen als je vragen hebt Haha!

ben er 100% tevreden mee.

het is trouwens mark deuss van de kliniek equinia in belgie.

Je kunt gedachtens niet controleren,Je kunt alleen leren stoppen ze te geloven....

Hobbelende Vosjes Pester #44 *LOL*

Mist

Berichten: 8964
Geregistreerd: 17-02-03
Woonplaats: noord brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-04 19:42

Ligt er aan wat er aan de hand is. Inenten doet een belgische, scheelt nu eenmaal de helft. Verder is mijn vorige DA (ivm verhuizing te ver weg) een goede vreind van mij, ik spreek hem wekelijks dus alle behandelingen bespreek ik sowieso met hem Knipoog , als ik tijd heb ga ik vaak een dagje met hem op pad Haha! gewoon omdat ik het leuk vind en leerzaam.
Als er spoeddingen zijn iig in de eerste instantie Visdonk.
Maar voor mij het allerbelangrijkste is dat ze naar je luisteren, knappe DA die het lukt een spuit in mijn paard te zetten zonder dat ik precies weet WAT het is, hoe lang het werkt....en ik heb ook iets met de "waarom"fase Schijnheilig ik sta bekend om mijn lastige vragen Haha!
Da's ook niet voor niets zo, heb al behoorlijk wat fouten meegemaakt ook bij mijn huidige DA, waarop dan een zeer pittig gesprek volgt. Ze verwachten immers dat ik de rekeningen ook op tijd betaal (wat ik ook doe!) ik probeer ze altijd duidelijk te maken dat ik het niet erg vind dat ze het "niet weten" maar dat ze wel eerlijk moeten zijn daarin !

In the real world as in dreams, nothing is quite what it seems. (the book of counted sorrows)

Gail

Berichten: 2349
Geregistreerd: 03-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-04 11:41

carola schreef:
Maar ja, zoals Utrecht is het beste in het land, en als je dan ook nog eens een gigantische korting krijgt, dan wil ik daar wel een half uurtje extra voor rijden.


Wat die korting betreft geef ik je groot gelijk, dan van de beste van het land,..... Verward Heb ik mijn twijfels. Ik doe t dus net andersom: voor mokzalfjes enzo ga ik graag ff langs de Faculteit, verder zweer ik bij Kootwijkerbroek. Heb ook wel wat DA's gehad maar ach, er zijn veel goed en ze zijn allemaal menselijk. Maar sommige zijn heel erg!! Mag vast geen namen noemen maar vroeger in Groningen was er een hurk en er zit er eentje bij de Vallei waar ik ook niet vrolijk van word...

Culemborg here I come!!

Ireen_

Berichten: 8250
Geregistreerd: 13-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-04 13:13

ik zat eerst bij de Delta en heb nu Meursing.. ik ben niet overgestapt omdat ik de delta slecht vond ofzo (dat weet ik niet eens eigenlijk, heb ze alleen voor entingen nodig gehad in die tijd), maar meer omdat ik meursing erg goed vond/vind. nu sta ik trouwens ook op een stal waar vrijwel iedereen (op 1 of 2 na) meursing heeft, dus handig is het ook wel Lachen ik heb de veearts de laatste tijd veel nodig gehad voor mijn pony, en ben 2 keer op de kliniek geweest de afgelopen maanden en ben erg tevreden Lachen

voor een enting bijv. maakt het me niks uit welke veearts dat doet, het ligt er maar aan wie er op stal komt. voor andere dingen toch m'n eigen veearts!

Bij ons in de regio zit ook wel zo'n veearts met een "slechte naam", ik ken hem zelf niet maar heb inmiddels op verschillende stallen heeeel veel slechte verhalen over hem gehoord.. dat maakt toch wel dat je zelf zo'n veearts niet wilt hebben!!

carola

Berichten: 8097
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-04 14:19

Nou Gail, bij kootwijkerbroek heb ik juist zeeeer slechte ervaringen. 2 maal met eigen paarden, en een tig aantal keer met paarden van kennissen. Bokhorst is zo'n lompe boer! Bah, wat een nare kerel!
Natuurlijk heb je bij de uithof een x aantal studenten er om heen, maar ach, daar moet een paard ook maar fatsoenlijk tegen kunnen. De beste DA's en professoren helpen je daar, en dat vind je op geen enkele andere kliniek.

Eindig niet, maar begin! (quote Dorine)

Pascha

Berichten: 4289
Geregistreerd: 20-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-04 15:50

Ik heb er meerdere. Als het gewoon voor een enting of zo is, dan gewoon op de kliniek bij ons op stal. (luxe he)
voor kreupelheden naar de Watermolen. Bevalt prima
Toen Claudina geopereerd moest worden aan koliek, is ze naar Hochmoor in Duitsland geweest. Echt heel goed zijn ze daar.

blazelover

Berichten: 953
Geregistreerd: 07-06-04
Woonplaats: Sittard

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-04 18:46

ik heb gewoon de dierenarts die bij ons standaard op de manege komt wel heb ik eens een andere dierenarts erbij geroepen die er toevalig was en die maakte zoooon geweldige misser Boos! als ik die standaard DA niet voor de zekereheid erbij had gehaald was men paard nu dood!
dus nee ik blijf bij deze dierenarts todat hij eens een keer een paar blunders maakt

~*~*~*~*~*~*BLAZE~*~*~*~*~*~*

droebel

Berichten: 882
Geregistreerd: 21-04-03
Woonplaats: wijk bij Duurstede

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-04 19:45

Ik heb eerst een paar jaar lang dezelfde dierenarts gehad. dat beviel me op zich wel goed. mijn paard begon te kribbebijten en kreeg later ook last van z'n rug. m'n dierenarts kwam met de onderzoeken eigenlijk geen steek verder. ook omdat hij niet zoveel paarden behandeld en nog erg ouderwets dacht over kribbebijten/luchtzuigen. hij heeft me toen doorverwezen naar de uithof omdat die zo gezegd zo ver waren met onderzoeken naar luchtzuigen en dan zouden ze meteen z'n rug checken.
hij heeft er 5 dagen gestaan en het heeft me een smak geld gekocht en ik was nog geen steek wijzer. en dan ook nog eens die horden studenten eromheen die maar lopen te plukken en te doen. ik snap ook wel dat ze het nog moeten leren, maar je werd er totaal niet wijzer van. mijn paard komt er in ieder geval niet meer. beste van het land Verward
heb nu een dierenarts uit woudenberg welke ook rugspecialist is. deze behandeld hem nu voor z'n rug en voor het luchtzuigen en doet z'n werk ten minste goed. OK dan!

Hoe beter ik de mens leer kennen,
hoe meer ik m'n hond waardeer!

Janski

Berichten: 6497
Geregistreerd: 03-03-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-04 22:20

Iedereen heeft over iedere veearts of kliniek wel ervaringen en verhalen. dar komt waarschijnlijk omdat dierenartsen ook mensen zijn en fouten maken. Ik was eerst bij Kootwijkerbroek, kan met Bokhorst ptima overweg, daarna bij de uithof (daar heb ik zelf de grootste blunders meegemaakt, maar soms moet je er nou eenmaal heen) en zit nu na een second opinion bij de vallei. Daar zijn ook mindere verhalen over maar ik ben er super tevreden, mijn DA weet precies wie ik ben en wat mijn paard heeft gehad ik wordt altijd super vriendelijk behandeld, de assistentes zijn top!
Dus zoalng ik hier tevreden mee ben blijf ik.

WWW.EQUINOVUM.NL
Millie (v Manhattan) drachtig van Van Gogh delivery date: 1 juli 2013 http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=229&t=1714289

xtostarlight

Berichten: 9229
Geregistreerd: 03-02-03
Woonplaats: Best/Boskant

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-07-04 09:59

Wij hebben ook verschillende praktijken, als een dierenarts in nood niet kan komen wil ik een andere hebben die beschikbaar is Knipoog
Liefst heb ik natuurlijk gewoon een paardendierenarts, daarvoor komt Best altijd, als Ruben (die paardendierenarts, die overigens niet lelijk is Knipoog ) niet kan, bellen we st Oedenrode.

Vroeger hadden we altijd st Oedenrode als eerst zegmaar, maar toen die bij een noodgeval (voor mij is slokdarmverstopping een noodgeval) zeiden: ja straks om 3 uur laten we de dierenarts zelf wel even terugbellen...

batje

Berichten: 10385
Geregistreerd: 18-10-01
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-07-04 10:11

Ik neem altijd de dierenarts die bij de stal komt, dus dat wisselt soms. Ze hebben er allemaal voor geleerd, dus ik neem aan dat ze het wel kunnen.
Nou moet ik zeggen dat ik nog nooit een extreem moeilijk probleem heb gehad, dan zou ik wel navraag gaan doen bij welke veearts ik het beste terecht kan.
Maar voor entingen, hoestjes enz heb ik geen echte voorkeur (al is er 1 veearts die ik uit financiele overwegingen liever niet kies Knipoog )

Belle comme une Fleur! En dan komt er een tijd van Nixmeerhoeve..
15-07-08 Trotse mama van Daniel *\o/* en Eileen 03-12-2009!

Daisy

Berichten: 2616
Geregistreerd: 18-07-04
Woonplaats: Noord Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-07-04 11:28

Wij hebben al zolang ik me kan herinneren dezelfde DA. Gelukkig hebben we die niet zo vaak nodig, maar als er iets is komen ze meteen. We zijn dan ook heel tevreden over Spoorenberg. Er werken meerdere DA's daar dus we hebben niet telkens dezelfde, maar meestal komt Carolien (vooral omdat ze zo gek is op Nimdor haha).

Ik denk dat geen enkele DA nog nooit een foute diagnose heeft gesteld, dus één foutje, mits het niet te ernstig is, is voor mij geen reden een andere DA te zoeken.

prompter

Berichten: 6164
Geregistreerd: 28-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-07-04 12:20

Ik heb al jaren dezelfde DA's, afhankelijk van de 'kwaal' besluit ik wie er bij komt of dat we naar de kliniek gaan. Vanuit ervaringen uit het verleden ben ik bij deze DA's uitgekomen, kundige mensen met een prettige service Lachen.

Extremely rare and Beyond Compare

Morrie

Berichten: 17951
Geregistreerd: 08-07-03
Woonplaats: 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-07-04 12:28

ik heb keus uit een heleboel prestigieuze Gooise DA's en ik heb er eentje uit Nijkerk genomen, er zitten daar 2 paardenartsen, èn je krijgt altijd een mens aan de telefoon (dag en nacht) die je meteen verder helpt, onderdanks de afstand staan ze in 20 minuten voor je neus als het nodig mocht zijn.

Bijkomend prettig verschijnsel is dat de paaardenartsen vrouwen zijn, mijn paard houdt niet van mannen

Wil je vlinders in je buik? Duw dan een rups in je kont!

Imker

Berichten: 17289
Geregistreerd: 30-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-07-04 12:37

Het laatste jaar heb ik er heel wat versleten. Nu heb ik sinds een maand of 4 een goede en ik ben van plan om het daar maar bij te houden.

Achilles Spr. B+20 Dr. L1+21 L2+17 M1+2!!
Olivius Dr. L2+15 M1+13, M2+15, Z1+10, Z2+2, promotie naar P-paard!!!

bora

Berichten: 1070
Geregistreerd: 30-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-07-04 13:46

Ik heb eigenlijk 2 DA's voor jona. Meestal iemand van de kliniek van Spoorenberg(Leende) en voor inentingen nog weleens Molenkamp uit Heeze. Maar meestal Spoorenberg, is ook de vaste DA van stal.

Bora

Het is niet erg iets moois te verliezen beter verliezen dan dat je het nooit hebt gehad. (Heilige anthonius van Rowwen Hèze)

Locanda

Berichten: 2462
Geregistreerd: 17-08-03
Woonplaats: Haarlem, soms Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-07-04 20:43

Ik blijf bij dezelfde. Ik weet vaak zelf wel wat er mis is.
Dus ze zijn bij mij eigenlijk alleen maar goed voor evt. scans en foto's. Bloed/urine testen. Medicijnen verschaffen. En officieel keuren.

instructie bij 'probleem'paarden omg. Amsterdam/Utrecht Klik hier voor informatie! of via PB

Ptries

Berichten: 3119
Geregistreerd: 21-06-01
Woonplaats: Bilthoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-07-04 20:51

Iedereen heeft denk ik andere ervaringen met dierenartsen en over iedere kliniek hoor je goede en slechte verhalen.

Ik ging vroeger altijd naar de Uithof, maar tegenwoordig kies ik toch voor Schalkwijk.

Ik raad mensen beslist niet af om naar de Uithof te gaan, maar ik heb besloten om voor een andere praktijk te kiezen, om persoonlijke redenen.

War does not determine who is right - only who is left.

http://www.rvamelisweerd.nl

Daisy

Berichten: 2616
Geregistreerd: 18-07-04
Woonplaats: Noord Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-07-04 21:20

Inderdaad ik raad mensen ook geen DA's aan of af, want iedereen heeft toch zijn eigen ervaringen.

Met Spoorenberg in Leende gaat het bij ons goed, maar andere kunnen hier andere ervaringen mee hebben. Ik vind het het belangrijkste dat ze goed met mijn paarden omgaan en goede hulp verlenen

laurae

Berichten: 1465
Geregistreerd: 12-02-03
Woonplaats: assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-08-04 01:29

Ik heb al 10 jaar dezelfde DA. We zijn daar terrecht gekomen via de vorige eigenaar van mijn paard, en ik heb erbijna nooit problemen mee gehad. Een keer heeft hij mijn paard aardig pijn gedaan met tanden vijlen, en dat is ook niet goed gebeurd, dus daar heb ik nu een tandarts voor. Het is toch gespecialiseerd werk.

Maar ik heb nog nooit iets ingewikkelds gehad. Als ze een serieuze beenblessure oid zou oplopen zou ik waarschijnlijk wel naar een gespecialiseerde kliniek willen voor een second opinion.

bigmamma

Berichten: 8
Geregistreerd: 31-07-04
Woonplaats: emmeloord

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-08-04 20:24

DA vrieselaar zit in lemmer ook mooi dicht bij jou geloof ik en die hebben we al een hele tijd...hele aardige mensen,goede sevice Tong uitsteken en nooit problemen mee gehad!

>>>(L)(L) lenny (L)(L)>>>(K)(K)aukje(K)(K)<<<


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: L_Flo, lalala_20, maxie, Nien1984, Ziviaantje en 30 bezoekers