Headshaker

Moderators: petraaken, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Rodi
Berichten: 1201
Geregistreerd: 21-10-03
Woonplaats: Krimpen a/d IJssel

Headshaker

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-06-04 13:35

Dit is het derde jaar dat mijn ijslander de hele zomer vreselijk bang is voor alles aan zijn hoofd. Elk jaar wordt dit erger, hij is er alvoor in de kliniek in Utrecht geweest, ze hebben hem helemaal onderzocht. Is uitgekomen dat hij voor bijna alles wat in de lucht hangt allergisch is. Kan al 3 jaar lang de zomermaanden niks meer met hem, als je maar van zijn hoofd afblijft is het goed. Zodra het weer herfst wordt zie je hem opknappen en kunnen we heel de winter weer heerlijk rijden.

Nu kreeg ik van de week van iemand een artikel over Headshakers, was net of ze mijn paard omschreven, alleen mijn paard schud niet met zijn hoofd. Wel is het een paard die als hij ziek is een hoge pijngrens heeft, ik merk duidelijk dat hij vreselijke last van zijn hoofd heeft de hele zomer. Niet iedereen doet hetzelfde als hij pijn in zijn hoofd heeft natuurlijk. Zou hij een headshaker kunnen zijn?


ellepel

Berichten: 38331
Geregistreerd: 24-02-04
Woonplaats: assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-04 17:49

denk ik wel, er is behoorlijk veel hier op de site te vinden daarover kijk
eens bij de onerwerpen waar hooikoorts ,hoofdschudden of headshaking instaanheb egzicht maar kan ze net zelf niet helemaal vinden..

Rodi
Berichten: 1201
Geregistreerd: 21-10-03
Woonplaats: Krimpen a/d IJssel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-06-04 17:53

Heb alles al opgezocht wat er op de site te vinden is over...

taverno

Berichten: 4060
Geregistreerd: 29-07-03
Woonplaats: Zoetermeer Tence in Stompwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-04 21:18

heb je al eens geprobeerd met zo`n netje over z`n neus/neusgaten te rijden.Dit helpt bij sommige paarden heel goed.

Het was mijn bedoeling om slapend rijk te worden maar ik kan de slaap niet vatten.
www.staldegroenemeer.nl

An_J

Berichten: 1486
Geregistreerd: 19-08-03
Woonplaats: Schiedam

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-04 23:48

Kon je DA ook vertellen waar hij allergisch voor is? Als het een pollenallergie is (wat heel goed kan) dan kun je daar vaak vrij simpel vanaf komen. Je bent nu een beetje laat (qua seizoen) maar wat je volgend jaar kunt doen is bij Puur Natuur.. Pollen Veterinair extra bestellen. Met daarbij een Drainage compositum van De Groene Os (ook bij puur natuur verkrijgbaar). Dit geeft je zoals beschreven. Hiermee laat je hem zelf zijn resistentie tegen de pollen opbouwen. Klacht kan even erger worden, maar moet daarna afnemen. Voor advies heeft Puur Natuur ook een infolijn. Kijk maar op www.puurnatuur.nl

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-04 23:52

Headschakers hoeven niet per definitie met het hoofd te schudden. Of je paard een headshaker is kan alleen een arts beslissen, er bestaan medicijnen voor, die echter niet in alle gevallen helpen. Als hij duidelijk pijn heeft en de volle zon niet kan verdragen (en in erge gevallen daglicht/fel licht) kun je proberen om hem in een volledige donkere box te laten staan zonder licht, en alleen 's avonds na donker te rijden of weidegang te geven. En daarnaast natuurlijk medicijnen...
Ik zou toch met je paard een goede dierenkliniek opzoeken.

Je suis Charlie.

ellepel

Berichten: 38331
Geregistreerd: 24-02-04
Woonplaats: assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-06-04 08:28

is ze toch al geweest? staat duidelijk in haar verhal.
ik denk idd dat rijden met zo'n netje misschien een idee is. en als dat niet zo is, zou ik denk ik een homeopaat proberen, die kunnne in dit soort gevallen toch nog vrij veel bereiken, wat een reguliere arts niet lukt..

A woman needs two men in her life - the horse of her dreams and a jackass to pay for it.

Rodi
Berichten: 1201
Geregistreerd: 21-10-03
Woonplaats: Krimpen a/d IJssel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-06-04 09:35

Ik ben inderdaad met mijn ijslander in de kliniek in Utrecht geweest.
Probleem is dat hij daar eerst 24uur moet staan voordat ze wat doen. Zijn klachten waren toen voor 99% verdwenen en ze konden niks vinden. Dat hij een allergie heeft is de keer daar voor al gevonden, toen ging hij naar de kliniek vanwege zijn benauwdheidaanvallen. Ben vorig jaar na paar dag kliniek in allemaal testjes gewoon weer naar huis gestuurd, ze konden niks vinden. Eenmaal thuis begon alles weer Boos! Kwam vorige week het artikel tegen van Headshakers (daarvoor nog nooit van gehoord) en heb zelf heel sterk het idee dat hij daar dus last van heeft, alles krijgt eindelijk een plekje en is net of je hem nu begrijpt...

Ga van de week een afspraak maken met mijn eigen dierenarts en het artikel aan ze laten lezen. Als ze er zelf te weinig verstand van hebben ga ik op zoek naar een dierenarts die mij kan helpen hiermee.

Vind het persoonlijk wel een kwalijke zaak dat ze in de kliniek in Utrecht daar helemaal niet aan denken als ik het verhaal vertel.

Odi
Berichten: 1088
Geregistreerd: 17-04-01
Woonplaats: Montferland

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-06-04 16:08

Mijn paard heeft er ook last van, maar dan echt van het hoofd schudden. Een paar maanden geleden ben ik begonnen met Allerfleur van Bloem te geven. Tot nu toe kan ik nog steeds op haar rijden en naast haar staan zonder omver gestoten te worden door een paardenhoofd.
Misschien kun je het eens proberen, zo'n flesje kost iets van 15 euro. Met een maand moet je toch wel kunnen merken of er verbetering is.

Rodi
Berichten: 1201
Geregistreerd: 21-10-03
Woonplaats: Krimpen a/d IJssel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-06-04 15:54

Heb woensdag ochtend afspraak met mijn eigen dierenarts om er over te praten. Neem artikel mee en ben erg benieuwd wat hun erop te zeggen hebben...


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Avelienvd en 12 bezoekers