Allergische reactie

Moderators: Dyonne, petraaken

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Josefien

Berichten: 2737
Geregistreerd: 21-04-03
Woonplaats: Heijen (L)

Allergische reactie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-06-04 20:47

ik ben me eergisteren rot geschrokken! bij ons in de wei staat in de zomer de e-pony van een buurmeisje, 20 jaar en als ik de mijne binnenzet (ivm zomereczeemgevoeligheid gaat 'ie om 17.30 uur in de stal in het weiland) krijgt hij evenals onze New Forest Jupi een brokje of een klontje.
Ik geef hem dus 'smorgens ook een brokje als mijn paard weer naar buiten gaat. Kom ik 's avonds terug, staat dat paard helemaal opgezwollen in de wei!! Hoofd 5 keer zo dik, ogen dicht en gezwollen, lippen en neus opgezwollen, huid vol met bulten...niet meer normaal! Ik denk meteen aan een allergie voor kruiden in de wei, maar hij staat er al vanaf begin mei, dus dat kon eigenlijk ook niet. Meteen dat buurmeisje gebeld en mijn eigen dierenarts, die er binnen 5 minuten was..Hij lekker tactvol:"zo, dat ziet er mooi uit, nog nooit zo iets gezien, dat is een foto waard", terwijl dat meisje er bij staat...
Enfin, paard werd ingespoten met hoge dosering cortison en een pijnstiller, om evt. jeuk voor te blijven (hij had eigenlijk nergens last van, zo te zien, kwam lekker aangalopperen en schuurde ook niet) en de volgende dag was 'ie weer normaal. Wat bleek het te zijn: een kruidenbrokje van Hilton, waar blijkbaar iets inzat waar hij niet tegen kon!! Ik had die de dag er voor gekocht en niets vermoedend aan hem gegeven, maar hij is allergisch voor kruiden, dus vandaar die reactie!! Gelukkig is het allemaal goed afgelopen, maar je schrikt wel enorm als je bij zoiets uit komt!! Verward

www.maasduyn.nl Bioresonantiepraktijk gespecialiseerd in allergische reacties bij paard, hond en kat!


Spookie

Berichten: 934
Geregistreerd: 24-08-03
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-04 10:19

Ik heb het vorig jaar zomer een keer gehad met Panuco. Ik was nog ff een rondje bos aan tdoen, toen hij plotseling heel erg begon te zweten. Zo erg dat het schuim binnen een paar minuten langs het zadel, borsttuig en hoofdstel droop! Ik dus afstappen en meteen omgedraaid naar stal. Even later kreeg hij overal bulten over zn hele lichaam, net alsof hij op iedere centimeter van zn lijf gestoken was ofzo. Dikke ogen en keel en hyperventileren.
Ik dus onderweg de DA gebeld en mn paardje op stal gezet. Toen ik net t zadel eraf had, liet hij zich zo omvallen en bleef doodstil in zn stal liggen. Ben toen zoooo erg geschrokken! Ben niet snel in paniek, maar toen!
Even later heeft de DA hem gespoten en toen was hij ook meteen weer de oude.
Waarschijnlijk is hij in het bos gestoken door een wesp, bij of iets anders groots, waar hij dus allergisch voor is.

Kitten
Berichten: 1717
Geregistreerd: 12-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-04 10:44

Ik vermoed dat dit geen Cortison geweest is, want die doet daar niet veel op uit, maar een ander (hormoon) product, op basis van bijnierschorshormoon, wat wel razendsnel zo'n allergische reactie kan onderdrukken. Het fenomeen op zich heet " Quincke syndroom" en wordt ook wel Netelroos genoemt.
Goed dat je het op tijd gezien hebt en direct de veearts er bij hebt gehaald, want als die zwelling verder had gegaan, had die pony waarschijnlijk door verstikking gestorven. Pluim hiervoor.
P.S. geen erg tactische VA trouwens.

Josefien

Berichten: 2737
Geregistreerd: 21-04-03
Woonplaats: Heijen (L)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-06-04 14:08

hij zei zelf dat het een hele sterke vorm van Cortison was, wat meteen moest helpen. Inderdaad is hij niet erg tactvol (bij het afmaken van ons oude ratje ging dat ook niet erg soepel waar de kids bijwaren...) maar wel erg kundig en aanspreekbaar hierover trouwens!!

www.maasduyn.nl Bioresonantiepraktijk gespecialiseerd in allergische reacties bij paard, hond en kat!

Kyona

Berichten: 4768
Geregistreerd: 19-03-02
Woonplaats: Krimpen

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-04 16:35

Jeempie dat is wel schrikken zeg! Top dat je er zo snel bij was en hij daaarom ook weer snel de oude was. Hoe ben je er trouwens achter gekomen dat het door dat brokje kwam?

Joseline
Berichten: 48
Geregistreerd: 31-03-04
Woonplaats: Menen, België

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-04 20:23

Ons paard is allergisch aan aardbeien. Hij stond vol met bubbels, was heel raar om te zien. Verder was hij niet ziek, at nog goed en al. Een paar dagen erna was alles verdwenen.

Kitten
Berichten: 1717
Geregistreerd: 12-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-04 07:11

Paarden en aardbeien??????????????? Of ontgaat mij iets?

Joseline
Berichten: 48
Geregistreerd: 31-03-04
Woonplaats: Menen, België

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-04 09:53

Hoe bedoel je?? Verward

Kitten
Berichten: 1717
Geregistreerd: 12-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-04 10:27

Ik bedoel, wie voert nu een paard aardbeien............... en waarom?

Joseline
Berichten: 48
Geregistreerd: 31-03-04
Woonplaats: Menen, België

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-04 10:13

Normaal geven we onze paarden geen aardbeien hoor! Clown
Maar we kregen toen een emmer aardbeien van iemand, en die kregen we nooit helemaal op. Toen hebben we een paar handen aardbeien aan ons paarden gegeven, en lekker dat ze het vonden!!
Bij de ene gebeurde er niets en de andere stond vol met bubbels. Toen we het later vertelden aan onze dierenarts, zei ze dat dat nog meer voorkomt, paarden die allergisch zijn voor aardbeien. Verward

Anya
Berichten: 32772
Geregistreerd: 01-02-02
Woonplaats: Hengelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-04 10:13

Kitten schreef:
Ik bedoel, wie voert nu een paard aardbeien............... en waarom?


Lanna krijgt af en toe een peertje. Daar breekt ze de tent voor af

Kitten
Berichten: 1717
Geregistreerd: 12-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-04 10:51

Ik ben aan het begin van het Aardbeien seizoen er ook super allergisch voor en moet me er echt doorheen eten, voor ik er weer van af ben. De pest is, ik er gek op en wat doe je dan....
Maar meer mensen hebben hier last van, dus uit dat oogpunt zou ik ze dus nooit aan mijn paard geven.
Een peertje zal wel geen kwaad kunnen, maar als het een halve emmer wordt, heb je ook kans dat hij van die lekkere jeukbulten krijgt en als je pech hebt eruit ziet als een rode uitvoering van een dalmatiner. (Ik dus die eerste weken)

Y_DG

Berichten: 4400
Geregistreerd: 19-06-03
Woonplaats: Beveren (België)

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-04 10:54

Mijn paard is allergisch aan buscopan.. Ze had vorig jaar eens krampen in haar buik en de VA wou dit even oplossen met Buscopan..maar we wisten niet dat ze er allergisch aan was.. Dus de VA ingespoten.
Kreeg ze daar een allergische reactie en aanval op die Buscopan.. Mijn paard bijna letterlijk doodgevallen want ze steigerde alsmaar en liet haar alsmaar vallen en dergelijke.. En met haar hoofd tegen de muren slaan, resultaat: twee tanden uit, zware hersenschudding, ze lag overal open, overal wonden.. boven op haar hoofd tussen haar oren een diepe wond.. 6-8 weken recuperatie voor die wonden dus heb mijn ding vorig jaar wel gehad hoor Verdrietig
Maar ze voelt zich terug kiplekker Haha!

Kitten
Berichten: 1717
Geregistreerd: 12-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-04 11:10

Kon dit niet direct tegen gespoten worden dan?

Y_DG

Berichten: 4400
Geregistreerd: 19-06-03
Woonplaats: Beveren (België)

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-04 11:18

Nee er was geen tegenmiddel, en als dat er was ging dat niet, ze was constant aan het steigeren en vallen en met haar benen spartelen dus de VA zei: laat ze doen want als je daar tussenkomt ben je zelf in risico... We hebben direct naar de firma van Buscopan gebeld en ze gingen de "schade komen opmeten" en dan gingen ze nog zien, maar ze zijn nooit niet geweest... Maar als ze moest sterven door dat geval (wat echt niet veel scheelde) zou ik toch gebeld hebben naar de firma voor een schadevergoeding proberen te krijgen..
Maar ze is niet gestorven, we hebben echt geluk gehad Scheve mond

Kitten
Berichten: 1717
Geregistreerd: 12-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-04 11:35

Het enigste wat ze zullen doen is de bijsluiter aanpassen en dan is de kans op schadevergoeding uitgesloten, omdat het in de bijsluiter vermeld staat.

Y_DG

Berichten: 4400
Geregistreerd: 19-06-03
Woonplaats: Beveren (België)

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-04 11:44

Ja dat kan maar we hebben dit niet moeten doen Lachen dus geen probleem... ze heeft er alleen nog wat wondjes aan overgehouden... meer niet Lachen

Kitten
Berichten: 1717
Geregistreerd: 12-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-04 11:55

Gelukkig maar. Zelf geef ik bij (beginnende) koliek verschijnselen (zeker in het grasseizoen) altijd eerst ca. 50cc plantaardige olie (via de mond). Als het idd, dan gaskramp betreft, heb je binnen het half uur al zeer duidelijke verbetering. Verbetert het niet, of is de koliek te ernstig dan alsnog de VA waarschuwen, want dan kan er meer aan de hand zijn. Je kunt hier niets verkeerts mee en vaak scheelt het je een (duur) bezoek van de VA.

Y_DG

Berichten: 4400
Geregistreerd: 19-06-03
Woonplaats: Beveren (België)

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-04 12:07

Maar als het wel het geval moest zijn en die firma verandert werkelijk het bijsluitertje dan valt er wel een rechtzaak aan te spannen denk ik want als je paard dood is dan ben je tot veel in staat hoor...
Maar ik was niet bij mijn paard toen het gebeurde.. de bazin van de manege zag dat ze krampen had en belde direct de veearts op... terwijl het gebeurde is de bazin wenend weggelopen want die kon het niet zien...iedereen is weggegaan omdat het een afschuwelijk zicht was, alleen de VA is er bijgebleven..
Dan kwam ik 's avonds heel happy Lachen op de manege toe..en zag ik mijn paard vastgebonden aan de stal, altijd heen en weer tegen de muur, en ze hing vol bloed...mond vol bloed (met die twee tanden die eruit zijn) en de gang van de manege was ook vol bloed, de stallen hingen zelfs vol bloed... Dus het was wel echt geen aanzien... Al een geluk dat ik er niet bij was seg Scheve mond

Saartje1989
Berichten: 71
Geregistreerd: 03-06-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-04 12:09

En kunstmest? Is dat allergisch voor paarden? Bij ons op stal wordt er gestrooid en dan zijn er altijd nog wel een stuk of tien paarden die er gewoon op blijven staan Verward . Hoewel vorige keer er wel eentje was die allemaal bulten had..

Mick blijft na het strooien dan een aantal dagen op stal, omdat mijn instructrice er zeker van wil zijn dat het niet gevaarlijk is .

Kitten
Berichten: 1717
Geregistreerd: 12-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-06-04 12:34

Mah, kan op zich geen kwaad denk ik, temeer daar het door het gras op de grond valt en ze er dus nauwelijks iets van binnen krijgen. Ik hield ze er altijd wel af, tot na een fikse regenbui of als die niet kwam, in ieder geval een paar dagen. Het probleem zit hem meer in het daarna opkomende gras, wat dan weer barstensvol eiwit zit en dat geeft meer kans op bulten en de rest.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, iloveDreamer, marije1109 en 28 bezoekers