Dikke onderhals

Moderators: petraaken, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Babbelkous

Berichten: 2620
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Prov. Antwerpen (Belgiƫ)

Dikke onderhals

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-06-04 10:41

Hej,

mijn merrie heeft een opgezwollen onderhals. het is een beetje warm en ja, dik natuurlijk en ook een beetje hard. Achter haar kaken heet ze ook wat opgezwollen kliertjes, maar dat zou van de wei komen.

Wij dachten al aan een schop van een ander paard, maar de hals is aan beide kanten dik, dus het zal eerder een beet zijn van een insect ofwel een infectie op de luchtwegen ofzo.

in elk geval heb ik hem gisteren nog afgespten gehad met koud water.

Deze namiddag zal de veearts tegen half 5 komen. Hopelijk weet die me te vertellen wat ze precies heeft, en hoe het weg kan gaan.

Gelukkig heeft ze er niet echt pijn aan, en ze kwam vanzelf naar beneden, want ik vreesde dat het zeer zou doen als ze aan de teugel zou lopen. Maar gisteren liep ze heel netjes Haha! want ik heb eigenlijk met iets te losse teugel gereden, zodat ze zelf kon doen wat voor haar het gemakkelijkst liep. Gelukkig heeft ze er geen last van. Nu moet de VA maar uitmaken wat ze heeft Hopelijk niet iets al te erg? Verward

groetjes,
Esther

PS, zijn er nog die een paard met zoiets hebben (gehad)? Verward


Kyona

Berichten: 4768
Geregistreerd: 19-03-02
Woonplaats: Krimpen

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-04 12:58

Heb zelf niet meegemaakt dat en de klieren en de onderhals dik was. Goed dat je de dierenarts laat komen, laat je in dit topic nog even weten wat hij ervan zegt?

Babbelkous

Berichten: 2620
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Prov. Antwerpen (Belgiƫ)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-06-04 19:44

Hoi,

de DA is geweest, maar het was al een pak minder gezwollen. In elk geval heeft hij er naar gekeken. Het zou best kunnen dat het door een verandering van eten is, wat best mogelijk is, want volgens mij krijgen ze iets anders hooi (iets droger hooi) dus het zou best daarvan kunnen komen.

Verder had ze ook weleens dat ze wat zwaarder begon te ademen, dat moeten we nu in het oog houden, en als het blijft, of erger wordt, moeten we de DA erbij halen, en moeten we haar laten lopen (bv, galoperen aan de longe) zodat hij kan horen wat voor geluid het is. Het zou eventueel Cornisage kunnen zijn dan. Dat is wanneer de stemband*** (kleppen ofzowiets?) als die verlamd zijn, dan gaan ze zo'n geluid maken, omdat die trillen. Maar een paardje dat hier vroeger op de manege stond had dat, en die maakte een heel ander geluid. Maar ja, nu wordt het afwachten .

Gelukkig voorlopig eigenlijk niets dus Pling Oef Tong uitsteken Lachen

Groetjes,

Justy

Berichten: 31650
Geregistreerd: 26-02-04
Woonplaats: Heers (BE)

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-04 20:38

Je bedoelt cornage denk ik? Knipoog

Eponaquest introductieworkshops op 1 & 2 april en op 20 & 21 mei
/3 Sunny & Amie /3


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ailill, bente_sat, mxrthe, Wodan08 en 23 bezoekers