Rontgenlogisch beeld arthrose idem als 3jr geleden

Moderators: petraaken, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mist

Berichten: 8960
Geregistreerd: 17-02-03
Woonplaats: noord brabant

Rontgenlogisch beeld arthrose idem als 3jr geleden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-03-04 19:42

Ik heb vandaag foto's laten maken van het slechtste been van mijn paard. Voor degenen die het nog niet wisten, mijn paard was al opgegeven voordat ze ingereden was (4 jaar) Na deze Da's bedankt te hebben voor hun advies heb ik haar gewoon mee naar huis genomen Haha! en ze werd pas op haar 14e onregelmatig in draf. Sindsdien speciaal beslag, waar ze dus gelijk niet meer onregelmatig op liep.

De foto's liet ik maken ivm een Tildren kuur die ik haar gegeven heb (om haar alle kansen te geven om "erger" te voorkomen), een vriend van mij (DA) betaald de helft vd kosten, om te kijken of dit ook bij zg ernstige arthrosepaarden zou helpen, over een 1/2 jaar weer foto's. Een "testcase" dus.

Maar ik was zeer blij dat (ws door het beslag: theorie is namelijk pijn = weg, conditie blijft stabiel) het niet achteruit was gegaan, ze is inmiddels 17 jaar, en ik hoop haar nog minstens 10 jaar te kunnen houden *LOL*

Ondertussen heb ik ook wat bijgeleerd, want tegenwoordig, zijn er ook gradaties bij arthrose Verward 1-4 het werkt een beetje hetzelfde als HKO, hij liet mij het schema zien ! Mijn paard zou bv een 2 krijgen voor de haak op haar kogel. Mensen die de foto's willen zien (om zeg maar iets bij te leren o.i.d.- ikzelf vind het altijd wel interessant iig) kunnen mij pb-en

In the real world as in dreams, nothing is quite what it seems. (the book of counted sorrows)


Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-04 19:43

Dat is fijn om te horen. Zo zie je maar weer, ook Artsten kunnen niet in de toekomst kijken. Ik zou persoonlijk geen paard kopen die op zijn vierde al artroseverschijnselen had, maar als mijn paard het nu zou krijgen, zou het bij mij niet meteen einde oefening zijn.

Petje af dat je het hebt aangedurfd!

Je suis Charlie.

Mist

Berichten: 8960
Geregistreerd: 17-02-03
Woonplaats: noord brabant

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-03-04 20:04

Ik had het paard als veulen gekocht Knipoog , en als ik een paard koop, is het voor het leven-for better or for worse!. De foto's destijds met 4 jaar zijn alleen gemaakt omdat mijn hoefsmid doorhad dat er iets niet klopte (dus niet ivm aankoopkeuring of omdat ze kreupel was) want met 3 jaar kreeg ze 1e premie op de keuring Boos! ze kreeg ongelijke hoeven (voor) hij wilde de rontgenfoto's omdat hij zich wilde verdiepen in hoefproblemen (de smid van hoofcare)

Maar je hebt gelijk, als ik nu een paard zou kopen, en dat ga ik doen, weer een veulen dus ! dan wordt ie echt helemaal binnenste buiten gekeerd Knipoog (hoewel er bij veulen nog niet veel te zien valt-behalve misschein ocd)

Aan de andere kant, als ik niet zo eigenwijs was...dan had ik helemaal geen dieren meer, mijn andere paard kon volgesn de heren DA ook met 18 met pensioen (spat-door trap v.e. ander paard) en nu 22 jaar (still going strong-soms TE strong) spring ik er weer mee ! bovendien zijn al mijn katten (4) ook al opgegeven geweest....soms denk ik wel eens dat je manisch depressief behoort te zijn als je DA bent Clown

In the real world as in dreams, nothing is quite what it seems. (the book of counted sorrows)

carinev

Berichten: 362
Geregistreerd: 24-09-03
Woonplaats: Antwerpen

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-04-04 09:55

Kan het als een paard artrose heeft dat hij stijf loopt op zijn 4 benen of is artrose enkel plaatselijk?

Mist

Berichten: 8960
Geregistreerd: 17-02-03
Woonplaats: noord brabant

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-04-04 17:13

Carinev, kun je wat meer omschrijven hoe die stijfheid er uit ziet ? (zijn er ooit foto's gemaakt ?) In principe zou ik "ja" zeggen (puur uit eigen ervaring) als het een groot paard betreft, die zijn sowieso vaak wat minder lenig dan ponies en gaan daarom sneller ontlasten, waardoor er natuurlijk meer spanning ontstaat op de andere gewrichten/pezen.

In the real world as in dreams, nothing is quite what it seems. (the book of counted sorrows)

carinev

Berichten: 362
Geregistreerd: 24-09-03
Woonplaats: Antwerpen

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-04-04 20:36

Nee, er zijn nog geen foto's gemaakt.
De ene dag is het erger dan de andere ( weer?) Het is begonnen met een knie en heup die geforceerd was, of is. Toen werd het erger en begon hij vanvoor heel stijf te lopen, vooral na bezoek van de hoefsmid. Die heeft daarstraks komen kijken en misschien dat het door het kappen zijn hoeven gevoelig zijn. ( bekapt volgens trasser ). Mijn paard is 164 schofthoogte.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BingBot en 5 bezoekers