spierkrampen

Moderators: petraaken, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bianca41

Berichten: 4153
Geregistreerd: 29-12-03

spierkrampen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-03-04 16:41

mijn paard heeft sinds een jaar of twee zo om het half jaar rond deze tijd en eind september spierkrampen.We laten iedere keer bloed nemen de ene keer zijn haar spierenzymen wel goed de andere keer niet .Ze krijgt dus regelmatig kuren met vit.E en selenium.
Nu hebik zaterdag een zware training gehad en zondag had ik prijs.Een zielig paard wat zich niet lekker voelt.Ik moet van de D.A toch rijden dus paardje gezadeld en naar het bos gestapt maar ik ben naar 10 minuten afgestapt en maar te voet gegaan .Dus na een wandelingetje terug naar huis ,paard op de wei .extra selenium gegeven.Maar van ochtend was het weer het zelfde 10 minuten gestapt in de piste ,ik was juist 5 minuten aan het draven en ze stopte weer en krampen met haar achterbeen.Ze tilt die dan heel hoog zijwaarts en trekt hem in uit.Dus DA weer gebeld nu moet ik een week pijnstillers geven vit E/selenium en musclevit van Pavo.Daarna eventueel acupunctuur.
Ik begin eigenlijk te twijfellen of dit allemaal wel helpt .Wie kent dit weet oplossingen of wat dan ook.De DA heeft dit probleem in deze vorm nog niet meegemaakt het is geen spierbevanging


Mickelodeon

Berichten: 120
Geregistreerd: 09-03-04
Woonplaats: Nieuwkoop

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-03-04 17:07

Ik zou echt niet weten wat het is, maar ik ben ook geen dierenarts. Ik weet alleen dat er bij ons op stal ook een paard staat die dat doet. Hij is ondertussen al 26 jaar oud, maar doet het nog steeds een beetje. Ook op stal, die van jou ook? Hij liep altijd in de bak en had echt altijd spierpijn, dus zijn ze af gaan wisselen met hem ( buiten stappen, rijden, wei, enz.) . Vorig jaar in de wei was hij zo stijf dat hij niet eens kon grazen. Nu zijn de eigenaren sinds de zomer bezig met rek-en strekoefeningen van de Fysiotherapeut en geven ze een homeopatisch middel voor soepel spieren. Met hem gaat het al een stuk beter, maar omdat íe al zo oud is gaat het niet weg.
Heb jij ook een Fysio voor je paard of raad de DA je dat niet aan?
Mijn paardje is erg groot en had veel moeite met zijn spieren. Hij kreeg toen eerst vitamine E, maar dat werkte helemaal niet. Daarna heeft hij een voedingssuplement gekregen ( ik weet de naam opeens niet meer ), het waren kleine zwarte bolletjes, soort kaviaar en het smaakte naar Dagravit ( mensen vitamine pillen ). Dat heeft hem ontzettend goed geholpen. Hij heeft veel meer en sterkere spieren, terwijl we zijn begonnen met stappen op de weg en later korte stukjes draven, drie maanden lang, alleen maar rechtuit. En het heeft goed geholpen! Succes met alles!

supergroom van Ragne!!

Linde

Berichten: 88
Geregistreerd: 09-11-03
Woonplaats: Bergeijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-03-04 20:14

Hi Silvana,

Het klinkt mij ook niet als iets heel bekends in de oren, maar wat voor paard heb je? Welk ras, hoe oud, wat heeft ie al gedaan in zn leven. Misschien dat dat meer duidelijkheid geeft? In elk geval veel succes.

Bianca41

Berichten: 4153
Geregistreerd: 29-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-03-04 12:38

bedankt al vast voor de reactie .S is een Bwp van 1.70 hoog.Ze is alleen nog maar gebruikt als recreatie paard.Ik heb haar nu 3 jaar,maar rijd haar al een jaar eerder ik ken haar vanaf dat ze twee is.Eigenlijk begin ik me af te vragen of het iets te maken heeft met de weide .Vlak na dat ik haar had gekocht zijn we van wei verandert omdat waar ze stond ze dag en nacht in de modder stond en nu staat ze s'nachts op stal.De weiden waar ze vroeger stond waren onkruid weiden en waar ze nu staat goed onderhouden koeie weiden.Stretchoefeningen doen we al ik heb een mooi papier met oefeningen van de dieren arts gehad.Ik zal maar af wachten hoe het deze week gaat,vanmorgen was ze toch al beterder.Ik heb niet het idee dat ze pijn heeft want op de wei is ze toch een van de hevigste qua bokkesprongen en crossen.

Renske_

Berichten: 20552
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: het zonnige zuiden van NL

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-04 23:14

he ik heb ook een BWP'er van 1.70 hoog die een krampentrekker is.
hij is nu 11, de letter S is 9 volgens mij he? wat is de afstamming van die van jou?

maar Quentin loopt gewoon goed, alleen moet ik goed losstappen, en losdraven, zodat ie achter kan opwarmen.

ze schijnen er geen pijn an te hebben, t is alleen ongemakkelijk voor ze(vooral naar de smid gaan is een ramp....)
ik ga nu Z1 starten en spring 1.20 met hem, dus last heeft ie er niet van, maar soms als ie wat stijf uit zn stal komt longeer ik hem eerst voor ik erop ga zitten, en meestal staat ie heel de dag buiten, dat scheelt ook wel

maar als he echt gewoon kramptrekken is, dan moet t na wat losrijden over zijn, iig beter

achterwaarts blijft voor die van mij moeilijk, zelfs als ik er al 3 kwartier mee aan t rijden ben net zoals de keertwendingen enzo, maar pijn heeft ie er niet van.

ik voer dagelijks 1-2 schepjes vit E + seleen bij, afhankelijk van hoe hard ie heeft gewerkt. was er een tijdje mee gestopt, maar nu sinds een week geef ik het weer, en hij is duidelijk soepeler. verder krijgt ie niet alleen brok, maar ook muesli, dat was beter ivm afvoeren afvalstoffen ofzo

*** Hilde van de Westfriezenhof *** bedankt voor alles meisje Des, Dee, Wis, Quinnie & Hillie ...zo oneerlijk... Rust zacht Y;(
Anne van de Slothoeve Ster Sport
:# Z2 startgerechtigd! :#

Mickelodeon

Berichten: 120
Geregistreerd: 09-03-04
Woonplaats: Nieuwkoop

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-04 16:55

Koeien weiden zijn niet altijd goed voor paarden hè! Vanwege de hoge eiwitgehalten in het gras. Soms is een schrale wei veel beter.
Zowiezo is het altijd goed om je paard goed los te rijden minimaal 20 minuten! Maar ook de rug en bovenbeenspieren voor het rijden masseren kan heel goed helpen voor stijve spieren. Het is net als mensen die hardlopen, die doen ook een warming up!

supergroom van Ragne!!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 27 bezoekers