Extreme schiefel

Moderators: petraaken, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Jeayna

Berichten: 47
Geregistreerd: 25-02-04

Extreme schiefel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-03-04 20:59

Afgelopen jaar heeft mijn veulen door wat voor reden ook een schiefel opgelopen aan haar been. Ik heb haar hiervoor direct (binnen 4 weken na ontstaan) laten behandelen in de kliniek met ontstekeingsremmers. Hoewel de schiefel al 'aardige' vormen begon aan te nemen en leek te stabiliseren viel mij weer op dat deze zich wederom weer aan het activeren is. Heeft iemand ervaring met een dergelijke vergelijkbare situaties ? Iemand heeft mij ooit verteld dat schiefels verwijderd kunnen worden, mits het natuurlijk niet om een schoonheidsfoutje gaat wat naar mijn menig in haar geval niet zo is ? Ik ben dus op zoek naar mensen die mij hierover advies kunnen geven. Alvast badankt !


Scum

Berichten: 32105
Geregistreerd: 11-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-04 09:05

Volgens mij kan het idd verwijderd worden. Het is mij niet bekend dat ze opeens weer kunnen gaan groeien. Wat ik mij wel kan voorstellen is dat de vorm veranderd omdat jouw veulen gegroeid is. Als de schiefel niet in de buurt van een pees zit kan het verder geen kwaad en blijft het bij een schoonheidsfoutje, maar dat zei je zelf ook al. Loopt ze er slecht mee dan?

Boyke & Hummer :)

Anouska

Berichten: 521
Geregistreerd: 19-06-02
Woonplaats: Wassenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-04 10:41

Mijn paard heeft ook een uit de kluiten gewassen schieffel. Ik heb hem in laten spuiten zodat hij niet verder zou groeien en dat is voldoende geweest. Ik zou hem niet zomaar weg laten halen, alleen als hij in de weg zit van zenuwen, pezen of spieren.

Kyona

Berichten: 4768
Geregistreerd: 19-03-02
Woonplaats: Krimpen

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-04 14:25

Hoe groot is de schiefel en waar zit hij? Is het gekomen door een trap oid? Soms willen ze tijdens de groei spontaan verdwijnen. Heb ik gehad met een 2,5 jarige die een half ei op zijn pijpbeen had. Heb je een idee waarom hij nu weer groeit? Bijv. weer gestoten...

Jeayna

Berichten: 47
Geregistreerd: 25-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-03-04 19:01

Kyona: Schiefels verdwijnen niet, kunnen alleen met de jaren door de groei mooier en gladder tegen het bot groeien zodat het voor het oog bijna niet meer te zien is. Eenmaal aangemaakt bot verdwijnt niet zomaar... (misschien heb ik in jouw geval ongelijk ?), heb je foto's van voor en na ? (gewoon geinteresseerd)

Anouska: Heb je er een foto van bij jouw paard ?

Zij loopt in de opfok, dus omdat ik haar ongeveer eens in de maand bezoek, zie ik duidelijk verandering ! Het valt gewoon op.
Vorig jaar toen het nog actief was liep zij inderdaad niet rad. Nu kon ik het niet beoordelen, omdat het eigenlijk een beetje een slome duikelaar is. Maar aan de stand van de benen/hoeven te zien heeft ze duidelijk last. De schiefel zelf vertoont kale plekken, teken dat zij dus zelf aantikt.
Inmiddels heb ik al contact gehad met een specialist die mij wellicht verder kan helpen. Ik laat dit natuurlijk niet op zijn beloop !
Maar wil het toch met andere bokkers delen...

mjet

Berichten: 1378
Geregistreerd: 28-09-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-04 22:45

Mijn paard heeft wel een schieffel, maar deze is gelukkig niet meer actief en irriteert niet. Maar jouw paard blijft zich zelf aantikken zo te lezen, dan blijft het wel woekeren en heb je inderdaad een probleem. Waar zit de schieffel precies?????

succes en hou ons op de hoogte

helaas is mijn fjord overleden op 14 mei .
sinds 3 juni ben ik verliefd op Jikke mijn Fries. Niet nu al verwacht en toch zo bijzonder. Soms lopen de dingen zoals ze lopen

Jeayna

Berichten: 47
Geregistreerd: 25-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-03-04 00:10

De schiefel bevindt zich op het pijpbeen vlak onder de knie (voorbeen), eigenlijk waar de meest voorkomende schiefels zitten. Mijn andere paard heeft aan beide benen schiefels op dezelfde plaats, bij hem zijn ze mooi 'vergroeid' en zie je hier bijna niets meer van. In beide gevallen is het dus ontstaan op jonge leeftijd en kan ik mijzelf niets verwijten (onder de 3 jaar mogen ze van mij nog lekker buiten spelen), ik heb helaas gewoon stomme pech...

Anouska

Berichten: 521
Geregistreerd: 19-06-02
Woonplaats: Wassenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-04 10:02

De schiefel is hier op de foto omringd, zit aan de buitenkant net onder het spronggewricht. Hij heeft er ook 3 aan de voorbenen aan de binnenkant, maar hij heeft er van geen een last.

Afbeelding

Jeayna

Berichten: 47
Geregistreerd: 25-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-03-04 19:39

Dat is inderdaad ook een behoorlijke plek wat 'jouw' man heeft (schitterend dier trouwens!!) ! Geluk dat het zich aan de buitenkant bevindt. Bij mijn veulen zit het aan de binnenkant van het been, en is zo ongeveer even groot. (Helaas heb ik nog geen idee hoe ik hier een foto kan plaatsen... ) Mocht ik nieuws hebben (wacht nog steeds op bericht) zal ik het plaatsen.

Kyona

Berichten: 4768
Geregistreerd: 19-03-02
Woonplaats: Krimpen

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-03-04 17:09

Heb er geen foto van maar het was toch echt zo. Als 2,5 jarige een half ei, dus echt fikse schiefel baalde er flink van. De schieffel zat op het pijpbeen net onder de voorknie aan de binnenkant (een lief ponytje had hem veroorzaakt - stond er bij en ik keek ernaar) En 1 jaar later echt NIET meer te zien of te voelen; volgens Meeuws ?(DA Ridderkerk) komt dit wel vaker voor bij jonge dieren en heb ik geluk gehad...


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Change3x, GerdjeHoran, Googlebot, Laj1 en 26 bezoekers