Wat is er met mijn paard?

Moderators: Coby, balance, Dyonne, Sica, C_arola, Neonlight, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Darley
Berichten: 590
Geregistreerd: 30-05-12

Wat is er met mijn paard?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-11-24 16:56

Een van onze paarden, een ruin (15), is al reeds 8 jaar in ons bezit. De eerste paar jaar ging alles goed en hebben we veel met hem ondernomen; denk aan wedstrijden, buitenrijden, clubles, vakanties, stages.

Van het een op andere moment was hij niet meer makkelijk uit de stal te halen: kont keren, in hoek staan, paniek. Ook dekens op- en af doen was een ramp.

We zijn uiteindelijk verhuisd en op de pensionstal erna ging het allemaal weer redelijk goed, tot de dag dat hij over de halve staldeur is gesprongen in paniek. Hij leek er met spierpijn en wat kleine schaafplekjes goed vanaf gekomen te zijn. Echter begonnen hierna problemen met opzadelen: aansingelen = paniek.

We dachten maagzweren, hiervoor is hij onderzocht en behandeld, probleem bleef bestaan. Ook is de bovenlijn toen op de foto gezet en zijn borstwervels ook (2021) maar hier kwam niets bijzonders uit. De benen zijn toen niet op de foto gezet. Op ‘traditionele’ pensionstallen moest ik met regelmatig zelf vlug komen om hem uit de stal of uit de wei te halen omdat hij dan weer niet benaderbaar was. Voor pensionhouders was het niet het makkelijkste paard om op stal te hebben.

Uiteindelijk daardoor verhuisd naar een paddock paradise; dit ging redelijk.

Nu staat hij (gelukkig!) thuis omdat we een huis met paardenfaciliteiten hebben kunnen kopen, samen met zijn maatje (kleinere pony) waar hij al twee jaar mee samen staat en veel steun aan heeft. Hij is inmiddels al vier maanden met ‘prepensioen’ omdat het probleem met zadelen bleef. Ook toen we nog wel reden met hem, na het rijden was hij drie dagen zeker niet te benaderen. Ik wilde hem die stress niet meer aan doen en had besloten dat hij "gewoon paard" mocht zijn. Overigens was hij wel altijd braaf met rijden zelf in de bak, bitloos met bit, met zadel of zonder zadel maakt niet uit. Buitenrijden was dan weer geen optie meer, dat resulteerde ook in blinde paniek.

Inmiddels met prepensioen ging het een periode vrij goed. Hij bleef benaderbaar, we konden hem uit de stal halen, poetsen en verder genoot hij gewoon van het paard zijn met zijn maatje. Helaas is het gedrag weer terug omgeslagen. Nu is het zo erg dat hij continu zijn maatje aanvalt; meerdere keren per dag zeker een halfuur de ander najagen, bijten, écht aanvallen.
Het ging er zo heftig aan toe dat ik ze uit elkaar heb gehaald. De kleine pony is flink toegetakeld. Wederom is de ruin niet meer benaderbaar in de stal; we hoeven maar naar hem te wijzen, met een halster of borstel aan te komen en het is paniek. Paniek wil bij dit paard zeggen: alsof het licht uitgaat en hij niet meer ‘hier’ is. Volle vaart rennen, ookal zijn er obstakels, kont draaien, trillen over het hele lichaam. Hij is dan echt in blinde paniek. Dit kan ook gebeuren als er iets kleins veranderd is: hooi op een andere plek, een bezem die normaal tegen een andere muur aan staat etc. Dekens kunnen we nog steeds niet op doen, dit resulteert in een zelfde paniekaanval.

Het ene moment kan ik heel veel met hem, borstelen, wandelen, hem pakken, niets aan de hand. Als een blad aan de boom slaat hij om en is het blinde paniek, en kont draaien met dreigen tot trappen. In die periodes wordt hij ook echt 'gemeen' als je hem benadert, oren plat in de nek en bijten.

Nog wat meer informatie over zijn dagelijkse leven: Zo goed als onbeperkt onverpakt hooi, hij krijgt een balancer, glucosamine voor zijn gewrichten en af en toe wat muesli. Hij staat vrijwel de volledige dag buiten met voerpunten en water. We zijn bezig met een track maken dus helaas staan ze daar nu nog niet op. In de wei vertoont hij dit gedrag ook. Verder staan er nog twee merries op het terrein maar niet bij hun. Ze kunnen wel over de draad neuzen met de merries.

Hij gaat ieder jaar naar de tandarts, iedere 8 weken wordt hij bekapt en hij wordt jaarlijks door de fysiotherapeut behandeld (als deze het voor elkaar krijgt hem aan te raken..), zadelpasser kwam ook toen hij nog gereden werd.

Wie kan mij goede adviezen geven? Ik wil hem verder de medische model doorhalen als dat nodig is maar ik weet gewoon niet in welke hoek ik het nu moet zoeken. We zitten met de handen in het haar. Als hij met pensioen moet is dat helemaal niet erg; hij blijft tot het einde bij ons, maar hij moet wel handelbaar blijven in de omgang en geen gevaarlijke situaties voor ander paard of voor mensen veroorzaken.

Vandaag liet ik de veearts komen maar die stelde dat, omdat zijn longen en ogen goed waren, er niets aan de hand is fysiek maar alleen gedragsmatig. Dit antwoord heb ik al vaker gehad zonder verdere onderzoeken. Toch denk ik dat er iets niet goed is, dít is echt niet meer het paard waarmee ik zoveel avonturen heb beleefd, hij is écht niet altijd zo geweest. De eerste twee jaar was alles prima.. ;(

Alvast bedankt voor het lezen van het verhaal en ik zou willen vragen een beetje respectvol te blijven. :o

Ibbel

Berichten: 51223
Geregistreerd: 01-09-04
Woonplaats: West-Veluwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-24 17:04

PPID kan gedragsverandering tot gevolg hebben, dat zou je kunnen testen, maar dit is zo extreem, dat ik eerder aan bv een hersentumor zou denken. Die komen, heel zelden, wel eens voor.
Of mogelijk een breuk in de schedel door een keer een klap gehad te hebben wat verder onopgemerkt is gebleven, maar waardoor af en toe druk en dus ernstige hoofdpijn en/of een soort epileptische kortsluiting ontstaat.
Tegen deze beide suggesties pleit dat het al een vrij lange tijd speelt. Een tumor zou gegroeid moeten zijn en de klachten zouden dan dus erger moeten zijn geworden, en bij een schedelbreuk zou je juist vermindering verwachten omdat zoiets uiteindelijk wel zou moeten genezen.

Overigens zou ik me geen seconde bedenken ook zonder diagnose het paard te laten hemelen.
Ik ben daar vrij nuchter in: paard is ongelukkig op deze momenten, vriendje is z'n leven niet zeker, en de mens is ook in gevaar bij deze aanvallen.

Gulpje

Berichten: 8254
Geregistreerd: 07-10-03
Woonplaats: In Uranus

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-24 17:14

Ik hoorde laatst van een paard die compleet vanuit het niets door het lint kon gaan, die bleek ernstige halsproblemen te hebben. Als je de mogelijkheid hebt is het geen gek idee om te beginnen met hem geheel op de foto te zetten. Misschien dat daar al iets uitkomt.
Succes en sterkte!

Amalarab

Berichten: 7547
Geregistreerd: 24-11-07
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-24 17:15

Ik heb extreem gedrag gekend van een pony die uiteindelijk een hersentumor bleek te hebben. Die is toen uiteraard ingeslapen. Wel een naar idee achteraf dus niet te lang doorlopen hiermee!

Hannanas
Berichten: 14391
Geregistreerd: 21-01-06
Woonplaats: Gelderland

Re: Wat is er met mijn paard?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-24 17:20

Ik denk ook dat er iets niet goed is.

Wat doet zijn gedrag wanneer hij zo heftig is en hij vervolgens op de Bute gezet wordt?

Ik zou naar een kliniek gaan met een internist en neuroloog.

Dartel
Berichten: 260
Geregistreerd: 19-08-03
Woonplaats: In Zeeland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-24 17:22

Dit lijkt een beetje op wat mijn zelfgefokte arabische merrie had. We zijn er nooit achter gekomen wat het geweest is. Ze was 11 jaar het liefste en betrouwbaarste paard dat je je voor kon stellen. Voor een Arabier super rustig, nuchter en betrouwbaar.

Toen op een dag ineens tijdens het rijden in de bak schrikken en er blind vandoor vliegen. Dit had ze dus nog nooit eerder gedaan. Dat was het eerste signaal. Daarna op stal koliek gehad, op de kliniek gestaan en daar vertoonde ze ook dat paniekerige gedrag. We zijn toen verhuisd naar een privéstal waar ze dagelijks buiten in de paddock stond samen met haar vriend, een grote ruin. Dit ging een tijd goed. Tot we een telefoontje kregen dat ze in paniek op stal stond. Volkomen over haar toeren, zwetend en proberend over de deur heen te komen. Dit was haar eerste aanval zo op stal. In de maanden/jaar hierna zijn we aan het zoeken geweest. Eerst dachten we aan een vergiftiging door nachtschade. Later aan haar hormonen, voer, weersveranderingen etc. Bloedonderzoek, scans, echo's, nergens kwam iets uit. Ze is toen op de kliniek uit de opvoelbox gesprongen, twee keer in paniek tegen een muur omhooggeklommen en toen door een houten deur heengerend over het wildrooster de straat op. Gelukkig kende ze de weg naar huis en is ze veilig thuisgekomen. Dit was voor ons wel een breekpunt.

We reden al niet meer op haar omdat ze een keer tijdens het rijden een aanval kreeg en op hol is geslagen. Ze was ook al een keer de wei uitgesprongen en kilometers weggerend. En dan ook door sloten heen, over hekken en auto's heen. Het is een wonder dat er nooit gewonden zijn gevallen. Ze is nooit agressief geworden alhoewel ze ineens wel beet naar een van de honden. Maar het was van nature echt absoluut een van de liefste paarden die ik gekend heb. Ze liet ook pijnsignalen zien en een natuurgenezer gaf aan dat ze hoofdpijn had.

De aanvallen begonnen met af en toe, toen maandelijks, wekelijks en op het laatst was ze nooit meer zichzelf. Ze werd een gevaar voor zichzelf en haar omgeving. Ze was broodmager omdat ze tijdens de aanvallen niet at of dronk. We hebben in overleg met de veearts besloten om haar in te laten slapen. Dat kon toen nog alleen op de kliniek. De veearts is eerst naar stal gekomen, hij vond het onverantwoord om haar onverdoofd op de trailer te zetten.

We hadden nog de keus om naar Utrecht te gaan voor een hersenscan, het vermoeden was namelijk dat het een hersentumor was. Dit is wel 20 jaar geleden dus de medische mogelijkheden waren toen nog veel minder. We hebben dit toen niet gedaan, het zou niets aan de uitslag veranderen en opereren was toen nog niet goed mogelijk. Het was echt een hele heftige periode, we zijn ruim 2 jaar bezig geweest en ik ben nog altijd gespannen als een paard ineens ander gedrag vertoont.

We hebben geen autopsie laten doen, maar de veeartsen dachten door de symptomen toch uiteindelijk aan een hersentumor.

Darley
Berichten: 590
Geregistreerd: 30-05-12

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-11-24 20:06

Hannanas schreef:
Ik denk ook dat er iets niet goed is.

Wat doet zijn gedrag wanneer hij zo heftig is en hij vervolgens op de Bute gezet wordt?

Ik zou naar een kliniek gaan met een internist en neuroloog.


Dit is de eerste keer dat we hem meteen op de inflacam (vergelijkbaar met Bute?) hebben gezet in zo'n 'periode'. Hij is voor nu wel (al) iets rustiger aka hij kijkt rustiger uit zijn ogen en is iets makkelijker benaderbaar, maar heeft vandaag pas de eerste dosis gehad nadat de dierenarts was geweest.

Iedereen alvast bedankt voor de reacties, verhalen en het meedenken. Dat wordt zeer gewaardeerd! Meer adviezen zijn altijd welkom. We gaan morgen even op een rijtje zetten wat de vervolgstappen gaan zijn.

Suzanne F.

Berichten: 54185
Geregistreerd: 03-03-01

Re: Wat is er met mijn paard?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-24 21:12

Het zou iets in de hals of rug kunnen zijn maar eigenlijk blijft het altijd gokken. De vraag is of je er nog zoveel geld in moet willen stoppen om het te weten te komen. Het dier is ongelukkig en zelfs gevaarlijk met vlagen. Ik zou er zo niet meer doorgaan in ieder geval. Laten nakijken of laten inslapen.

henshem
Berichten: 1401
Geregistreerd: 20-09-10

Re: Wat is er met mijn paard?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-24 21:13

Zijn de maagzweren niet terug gekomen?

robbie88

Berichten: 2178
Geregistreerd: 06-09-13
Woonplaats: uit het oosten

Re: Wat is er met mijn paard?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-24 21:37

ook PSSM kan voor dit soort klachten zorgen, heftig. veel wijsheid gewenst.

gerlindie

Berichten: 4806
Geregistreerd: 10-08-10

Re: Wat is er met mijn paard?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-24 22:26

Ik denk dat je 2 opties hebt.
1. Uitgebreid onderzoek, met name gericht op hals en hersenen (dus komt waarschijnlijk neer op een scan in een kliniek)
2. In laten slapen. Ik kan me niet voorstellen dat dit paard zo gelukkig is, als hij continu (of dat is in elk geval hoe ik het verhaal lees) in paniek schiet. Als hij nu zelfs zulke aanvallen krijgt wanneer er helemaal niets van hem gevraagd wordt, zou ik inslapen serieus overwegen.

MissyNr1
Berichten: 412
Geregistreerd: 29-04-20

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-24 00:23

Zo extreem en wisselend zou ik ook niet op alleen gedrag gooien. Iets in het hoofd of de hals klinkt wel aannemelijk. Is het wel veilig om hem te vervoeren?

Wat naar voor je paard en voor jullie. Sterkte met het maken van je keuzes

Camino_S
Berichten: 26
Geregistreerd: 27-08-07
Woonplaats: Oost-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-24 00:25

Als je medisch geen idee hebt waar het te zoeken, kan een scintigrafie (botscan) een manier zijn om het hele paard in beeld te brengen. Zit wel een prijskaartje aan natuurlijk…
Een medisch probleem kan ook op een onverwachte plaats zitten bvb een letsel in het borstbeen / ribben / wervelkolom na het klimmen over de staldeur. Niet alles is daarvan met gewone foto’s in beeld te brengen.
En belangrijk om in je achterhoofd te houden: zelfs als metacam weinig doet kun je een blessure zeker niet uitsluiten. Metacam kun je qua kracht vergelijken met een paracetamol, dat neemt niet de pijn weg van erge letsels. Werkt minder krachtig dan bute.
Het lijkt me in elk geval zoals je beschrijft geen fijn leven voor jullie paard (en ook niet altijd voor jullie)…. De vraag is natuurlijk, àls je de oorzaak vindt, of dat daaraan iets gaat veranderen.
Veel wijsheid gewenst!

BigOne
Berichten: 41493
Geregistreerd: 03-08-09

Re: Wat is er met mijn paard?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-24 00:51

Vermoed toch dat hij problemen heeft met z’n halswervels, zijn gedrag schreeuwt niet paniek maar pijn.

Elisa2

Berichten: 44835
Geregistreerd: 31-08-04

Re: Wat is er met mijn paard?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-24 09:46

Als zijn gedrag zo ineens veranderde, was er dan een aanleiding?

Ik denk ook dat hij iets mankeert, maar wat?...sommige zaken zijn moeilijk achter te komen. Zo ken ik een paard die uit het niets in paniek kon raken door een chronische slijmbeursontsteking. Dat in combinatie met een al wat heftiger karakter en probeer er dan maar achter te komen wat er precies aan de hand is.

Het experiment om hem op pijnstilling te zetten is wel een goede denk ik, zo kun je uitsluiten of pijn het veroorzaakt.

Door zijn reacties op het zadel lijkt me ook dat hij nare associaties heeft met het zadel/ rijden..waar dat dan ook door komt.

De paniek door alleen naar hem te wijzen vind ik ook heel erg vreemd. Het aanvallen kan wel voortkomen uit frustratie en frustratie kan natuurlijk weer voortkomen uit pijn/ ongemak.

Bij zo'n paard zou ik geneigd zijn om alternatief te gaan denken, een reading laten doen oid..of het werkt weet ik niet maar baad het niet dan schaadt het niet. En ik zou ook zaken gaan uitsluiten, PPID, PSSM, eventueel een scan van het hoofd laten maken om te kijken voor een tumor, de hals etc.

Mocht je dat willen en zien zitten, ik vind het inslapen van zo'n dier die duidelijk een moeilijk leven heeft en gevaarlijk is voor zijn omgeving ook niet raar.

Darley
Berichten: 590
Geregistreerd: 30-05-12

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 12-11-24 13:10

MissyNr1 schreef:
Zo extreem en wisselend zou ik ook niet op alleen gedrag gooien. Iets in het hoofd of de hals klinkt wel aannemelijk. Is het wel veilig om hem te vervoeren?

Wat naar voor je paard en voor jullie. Sterkte met het maken van je keuzes


Hij is op dit moment niet veilig te vervoeren helaas. De laatste keer, van de laatste pensionstal naar huis (rit van circa 6 minuten) brak hij de trailer af, ondanks dat hij altijd veel mee is geweest.

Bedankt allemaal weer voor de reacties en het meedenken. Hij staat de komende tien dagen op pijnstillers en is daarmee al wel een stuk 'rustiger' en makkelijker te benaderen/te aaien.

Hij wordt hoe dan ook op korte termijn verder onderzocht. Voor nu staan er wel een aantal zaken die we willen uit gaan sluiten.

Het geeft ons ook veel stress en zorgen, je wil je maatje absoluut niet zo ongelukkig zien. ;(

Muze

Berichten: 6079
Geregistreerd: 24-04-20

Re: Wat is er met mijn paard?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-24 14:06

Heb je hem ook weleens echt goed laten masseren?
Fascia losmaken?

Lijsken
Berichten: 1183
Geregistreerd: 10-02-22

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-24 14:08

Wat een akelige situatie, zowel voor jullie als voor het paard zelf...
Ik moet zeggen dat wat je beschrijft erg overeenkomst met wat ik ken van een paard die een hersentumor bleek te hebben.

Darley
Berichten: 590
Geregistreerd: 30-05-12

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 12-11-24 15:50

Muze schreef:
Heb je hem ook weleens echt goed laten masseren?
Fascia losmaken?


Ja, hij is met regelmaat behandeld door een fysiotherapeut en een (sport)masseur. Echter is de spanning bij hem op dit moment daar te groot voor.

Darley
Berichten: 590
Geregistreerd: 30-05-12

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 12-11-24 16:01

Elisa2 schreef:
Als zijn gedrag zo ineens veranderde, was er dan een aanleiding?

Ik denk ook dat hij iets mankeert, maar wat?...sommige zaken zijn moeilijk achter te komen. Zo ken ik een paard die uit het niets in paniek kon raken door een chronische slijmbeursontsteking. Dat in combinatie met een al wat heftiger karakter en probeer er dan maar achter te komen wat er precies aan de hand is.

Het experiment om hem op pijnstilling te zetten is wel een goede denk ik, zo kun je uitsluiten of pijn het veroorzaakt.

Door zijn reacties op het zadel lijkt me ook dat hij nare associaties heeft met het zadel/ rijden..waar dat dan ook door komt.

De paniek door alleen naar hem te wijzen vind ik ook heel erg vreemd. Het aanvallen kan wel voortkomen uit frustratie en frustratie kan natuurlijk weer voortkomen uit pijn/ ongemak.

Bij zo'n paard zou ik geneigd zijn om alternatief te gaan denken, een reading laten doen oid..of het werkt weet ik niet maar baad het niet dan schaadt het niet. En ik zou ook zaken gaan uitsluiten, PPID, PSSM, eventueel een scan van het hoofd laten maken om te kijken voor een tumor, de hals etc.

Mocht je dat willen en zien zitten, ik vind het inslapen van zo'n dier die duidelijk een moeilijk leven heeft en gevaarlijk is voor zijn omgeving ook niet raar.


Dankjewel voor je uitgebreide reactie. Nee, er is niet altijd een aanleiding voor zijn veranderende gedrag. Om als voorbeeld het aanvallen van zijn (ex?) maatje te nemen is dat van het een op andere moment begonnen midden op de dag. Zelfde eigenlijk met het zadelen, dekens, aanraken.

De hoefsmid, die hij al langere tijd kent, bezorgd hem bijvoorbeeld ook een brok spanning. Hij laat het uiteindelijk wel toe, maar het is net of je een tikkende tijdbom vast hebt die ieder moment kan ontploffen (en dat iedere acht weken weer opnieuw). Zelfde met fysiotherapeut en ook dierenarts voor gewoon entingen.. Ter vergelijking: 'vroeger', kon ik met het bekappen gewoon hem vastzetten en op een stoeltje gaan zitten, dat hoef ik nu natuurlijk niet meer te proberen..

Hij staat nu wel op de pijnstillers en is in ieder geval voor mij makkelijker te benaderen.

Hannanas
Berichten: 14391
Geregistreerd: 21-01-06
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-24 16:21

Akelig dat hij goed reageert op pijnstillers.
Geef jezelf en vooral hem dan ook de rust om dat gewoon eens permanent te geven, totdat je eerdaags op een rij hebt welke kant je kunt gaan zoeken en naar welke kliniek of specialist dat moet. Als je wel die 10 dagen gaat aanhouden, zou ik max een week zonder laten staan en dan gewoon op langere tijd er op terug (tenzij er een oplossing is, of een onderzoek etc). Maar het riekt naar pijn. Bute is nog een tandje sterker spul, maar wat je nu geeft is als NSAID ook een pijnstiller en ontstekingsremmer.

Elisa2

Berichten: 44835
Geregistreerd: 31-08-04

Re: Wat is er met mijn paard?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-24 17:04

Het klinkt echt alsof er iets heel erg mis is met hem, zeker omdat hij vroeger niet zo was. Ik denk echt aan pijn of een tumor oid. Vind het heel apart dat het van de een op andere dag begonnen is zonder aanleiding. Hij heeft dus eigenlijk altijd heel erg veel spanning en de pijnstillers lijken toch wat te helpen. Eigenlijk kun je daar al wel voorzichtig een antwoord uit halen..

Ik zou hem ook even een langere tijd op de pijnstilling laten staan, kijken of en hoe zijn gedrag dan nog meer zou kunnen gaan veranderen.

MissyNr1
Berichten: 412
Geregistreerd: 29-04-20

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-24 20:53

Darley schreef:
MissyNr1 schreef:
Zo extreem en wisselend zou ik ook niet op alleen gedrag gooien. Iets in het hoofd of de hals klinkt wel aannemelijk. Is het wel veilig om hem te vervoeren?

Wat naar voor je paard en voor jullie. Sterkte met het maken van je keuzes


Hij is op dit moment niet veilig te vervoeren helaas. De laatste keer, van de laatste pensionstal naar huis (rit van circa 6 minuten) brak hij de trailer af, ondanks dat hij altijd veel mee is geweest.

Bedankt allemaal weer voor de reacties en het meedenken. Hij staat de komende tien dagen op pijnstillers en is daarmee al wel een stuk 'rustiger' en makkelijker te benaderen/te aaien.

Hij wordt hoe dan ook op korte termijn verder onderzocht. Voor nu staan er wel een aantal zaken die we willen uit gaan sluiten.

Het geeft ons ook veel stress en zorgen, je wil je maatje absoluut niet zo ongelukkig zien. ;(


Wat lastig zeg.. En als hij niet te vervoeren is wordt een bezoek een een kliniek ook moeilijk lijkt me

Darley
Berichten: 590
Geregistreerd: 30-05-12

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 18-11-24 18:37

MissyNr1 schreef:
Wat lastig zeg.. En als hij niet te vervoeren is wordt een bezoek een een kliniek ook moeilijk lijkt me


We gaan het toch doen (met hulp). Aanstaande donderdagmiddag gaan we naar het smdc in Heesch om hem door te lichten. We zijn erg benieuwd.. hopelijk vinden we iets waar we hem bij kunnen helpen :(:)

Keebish
Berichten: 142
Geregistreerd: 15-08-24

Re: Wat is er met mijn paard?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-24 18:58

Sterkte Darley!