Earth schreef:Als ze zo kortademig staat, zou ik haar opladen en naar de kliniek brengen. Als je te lang wacht dan kan ze dampig worden en daar komen ze soms nooit meer vanaf. De kliniek kan verder kijken wat de juiste behandelingen zijn.
Earth schreef:Ik heb ergens op stal gereden waar ze een paard te lang door lieten modderen met benauwdheid, en die ging dus met allerlei poedertjes en kruiden aan de gang. Maar het werkt steeds erger. Dus die is pas heel laat naar de dierenarts gegaan, dat was echt sneu. Die heeft een intense behandeling moeten ondergaan die heel veel geld heeft gekost en toen is ie gelukkig weer opgeknapt, maar dat was maar net aan.
Ik zou contact opnemen met klinieken bij jou in de buurt, je verhaal uitleggen en horen wat de kosten zijn en of je er een goed gevoel bij hebt. En dan gaan
Jet schreef:Wat naar dat jouw paard zo benauwd is. In Noord-Holland heb je Paardenkliniek Hollands Kroon, die zit in Middenmeer en Paardendokters, die zit in Zwaanshoek. Beide klinieken kunnen vast onderzoeken wat er aan de hand is en je adviseren wat je het beste kan doen om je paard verlichting te geven.
Als je problemen met vervoer hebt, kan ik je tegen betaling helpen, ik heb een paardentaxi bedrijf. Als je meer wil weten, mag je me altijd een PB sturen!
Heel veel sterkte in elk geval!
EvaLuna schreef:Als de benauwdheid echt sinds kort betreft zou je misschien ook in de hoek van hooikoorts kunnen denken?
Hier ook een paard hooikoorts en benauwdheidsklachten in het hooikoortsseizoen
Misschien mag je in overleg met de dierenarts cetirizine geven, hier hielp het gisteren en eergisteren, dagen met veel graspollen in de lucht, erg goed.
rina schreef:Ik heb er meerdere gehad met hooikoorts/allergie voor pollen. En dus ook meerdere met ademhalingsproblemen. Niets om mee te wachten. Ik zou idd ook opladen en naar een kliniek gaan voor in elk geval een scopie. Sluit het medische deel uit, en blijft er dan niets over zou je hooikoorts tabletten kunnen proberen. Maar ik zou dat niet als eerste doen. Longen zijn een teer ding en kapot is kapot en geneest ook nooit weer.
Er is ook geen cetrizine voor paarden, je geeft ze de tabletten voor mensen. Maar zie de rest van mijn bericht. Hooikoorts is overigens wel vast te stellen bij een paard. Ik heb er 1 laten testen, gaat door middel van bloed, en die kwam terug met een waslijst van 3 kantjes A4. Ze is toen ook behandeld met een immunisatietherapie (let wel dat is ook niet goedkoop) en ze was na iets van 2 jaar ook geheel van de hooikoortsklachten af. Net 1 pollensoort reageerde ze nog op, maar daar was ze ook niet voor behandeld. En dat is een soort waar ik zelf, ik heb ook hooikoorts, ook op reageer. Dus zodra ik last had wist ik dat ik haar ook even extra moest helpen.
Gebruikers op dit forum: Cantodea11, DexterM, FleurSandro, kiki1976, Luna_Rose, LunarEclipse, MairiMacBran, Poekkie, YandexBot en 10 bezoekers