Pees weer dik!

Moderators: Dyonne, petraaken

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mendi

Berichten: 2151
Geregistreerd: 09-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Pees weer dik!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-03-04 22:22

Na 4,5 maand gestapt te hebben en sinds 2 weken weer een ietsiepietsie wat meer mogen doen (stappen onder de man en een beetje draven) ontdekte ik dat de pees toch weer dik was vandaag. Morgen gelijk de dierenarts bellen maar ik vrees het ergste... Balen! Boos!

Bessy B + 7 <3


Jasper
Berichten: 2027
Geregistreerd: 17-06-02
Woonplaats: Wormer

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-03-04 22:32

Mijn ervaring is dat wanneer een paard weer begint met wat werk na een forse peesblessure, de pees de ene dag mooi dun is en de andere dag weer wat dikker. Dat kan een hele tijd zo blijven. Voorzichtigheid troef, inderdaad, maar je hebt kans dat het morgen alweer een stuk dunner is. Sterkte!

iniak

Berichten: 532
Geregistreerd: 24-05-02
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-03-04 22:48

Oei, dat klinkt niet best geen risico nemen; meteen stilzetten en een nieuwe scan laten maken is mijn advies - ik heb hetzelfde meegemaakt, lang moeten stappen (5 maanden) en dan toch te overmoedig geweest toen ik weer wat mocht doen met m'n paard. je baalt er zo van als het toch weer dik wordt HuilenHet is ook zooooo moeilijk, zeker als je een paard hebt dat zelf zich niks aantrekt van alle DA adviezen Rock-on, dudes! en je denkt dan dat dat ene stukje draf niet zoveel kwaad kan, maar één verkeerde stap kan alweer -terug bij af- betekenen. Ik heb 'mn lesje geleerd.....hou je aan het advies van de DA en stap liever een maand te lang dan dat je toch teveel doet, het valt zo vies tegen!
Sterkte ermee! Ach gut

Mendi

Berichten: 2151
Geregistreerd: 09-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-03-04 23:05

Bedankt voor de reacties! Jullie kunnen allebei gelijk hebben. Ik ga alsnog uit van even een terugslag, hoewel diep van binnen en stemmetje zegt: weer twee maanden stappen! Maar positief blijven, dat helpt!
En Loky, ik heb idd een paard dat je dus niet stil kan zetten, die moet gewoon elke dag eruit en zijn energie kwijt kunnen. Hyper! Je begrijpt, na 5 maanden is hij het ook beu. Hoewel, hij is tot nu toe dat ik er weer op mag echt heel braaf geweest, op een paar keer wegspringen na. Maar met weinig bespiering kom je niet zo heel ver, gelukkig!
Ik blijf hopen dat het niet al te erg is... Verward

Bessy B + 7 <3

Kyona

Berichten: 4768
Geregistreerd: 19-03-02
Woonplaats: Krimpen

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-04 09:12

Sterkte! Zou met hem blijven stappen totdat je wat weet en zeker niet 'stil' zetten. Koel je wel goed na het stappen? Van Schie adviseert altijd een coolpack na het werk - werkt makkelijk. Je kan het gewoon in bijv het meegeleverde zakje met daaromheen een beenbeschermer doen (15 min). Van huis in een thermotas met koelelementen blijft het lang goed koud

Mendi

Berichten: 2151
Geregistreerd: 09-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-03-04 11:05

Vrijdag komt de dierenarts scannen. Tot die tijd gewoon stappen en, uiteraard, koelen. Gelukkig sta ik op een manege waar genoege coolpacks aanwezig zijn, dus dat is geen probleem. Het wordt zo langzamerhand al een gewoonte een coolpack te halen en om te doen. Knipoog
Ik laat wel even weten wat de uitslag van de scan is. Ik bereid me voor op het ergste, dan kan het altijd meevallen... Bloos

Bessy B + 7 <3

Mist

Berichten: 9018
Geregistreerd: 17-02-03
Woonplaats: noord brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-04 19:14

Na een scan weet je idd meer, sommige paarden "houden" een iets overvulde peesschede na een peesklap. Die grote van mij had een peesklap aan zijn achterbeen door een trap van een paard. Dit is nog steeds te zien (overvulling) hoewel het helemaal genezen is (is nu zo'n 8 jaar geleden gebeurd)

In the real world as in dreams, nothing is quite what it seems. (the book of counted sorrows)

Spookie

Berichten: 934
Geregistreerd: 24-08-03
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-04 22:46

Toen ik mijn paard na lange tijd rust na een peesblessure weer ging 'opbouwen' werd zn pees ook elke keer dik als ik iets meer gedaan had. Zelfs een jaar later, toen ik weer afstanden ging rijden, werd het weer dikker vooral de dag na een flinke rit. Heeft lang geduurd voordat t helemaal weg was.

scallie

Berichten: 168
Geregistreerd: 07-11-03
Woonplaats: belgië

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-04 09:48

de mijne staat ook op box rust met een peesblessure, het is aan de betere hand

vrijdag met de zware sneeuw ben ik met haar niet wezen stappen vanwege de zware sneeuw

de dag erop stond ze met een warme pees, aan 1 kant dik... en de volgende dag was dit weer helemaal weg Scheve mond

hopelijk gebeurt dit niet tevaak, anders ga ik van de ene hartaanval in de andere Scheve mond

jij ook heel veel succes!!!!!!

Mendi

Berichten: 2151
Geregistreerd: 09-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-03-04 15:36

Dierenarts is geweest. Weer een scan gemaakt en gelukkig toch goed nieuws: de pees ziet er nog hetzelfde uit (klein beetje beschadiging wat er zat dat zit er nog steeds, maar is niet erger geworden!!! OK dan! ). We zijn wel weer even terug bij af, d.w.z. voorlopig weer twee maanden stappen. Nog even geduld opbrengen, maar het komt goed, uiteindelijk....!!

Bessy B + 7 <3

curly2day

Berichten: 5282
Geregistreerd: 23-06-01
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 15:41

Mist schreef:
Na een scan weet je idd meer, sommige paarden "houden" een iets overvulde peesschede na een peesklap. Die grote van mij had een peesklap aan zijn achterbeen door een trap van een paard. Dit is nog steeds te zien (overvulling) hoewel het helemaal genezen is (is nu zo'n 8 jaar geleden gebeurd)Hier precies het zelfde verhaal !!

Wat wij ook deden vooral in het begin na de peesblesure, klei met folie even erop.
En bij ons bleef het inderdaad ook wat dikkig na de eerste keren bewegen.

Maar wat sowieso erg belangrijk is niet te vroeg erop en niet overvragen !!
Wij hebben de merrie een jaar "stil" laten staan.

Succes ermee !!

Princess

Berichten: 3303
Geregistreerd: 01-11-01
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-04 19:07

goed blijven koelen!!en op het harde stappen en heel rustig opbouwen!een pees kan wel een half jaar tot een jaar duren voordat het echt weer genezen is!ook al zie je nix en loopt ie niet kreupel!
suc6 ermee!

Blackje
Berichten: 7118
Geregistreerd: 12-02-03
Woonplaats: In de wolken..........

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-04 22:37

Hej Pien!
Ik heb je maar ff opgezocht hiero!
Gelukkig dat het toch meevalt met Nando... Hoop echt voor jullie dat het snel weer allemaal goed komt! Je hebt wel genoeg tegenslag gehad nu!
Groetjes Iris

♥ Iets met diepe dalen en hoge bergen!

Kendra

Berichten: 6024
Geregistreerd: 08-12-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-04 10:33

Been van het paard van mijn vriendin bleef ook dik. Het bleek dat er tijdens de blessure-periode een extra bloedvat was aangemaakt in het been. Een soort spatader dus, waarschijnlijk veroorzaakt door het magneetveld dat ze gebruikte om de doorbloeding te stimuleren (dat was dus goed gelukt........). Het been is nog steeds af en toe dik, maar dat komt dus door die bloedvaten!

HocusTivoli

Berichten: 960
Geregistreerd: 18-01-04
Woonplaats: Hoofddorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-04 16:36

Hmmm, ik wil je niet ontmoedigen, maar ik heb bijna twee jaar gestapt met mijn paard. In de opbouwfase was bij mij alleen de pees niet dikker geworden. Je gaat alleen op een gegeven wel spoken zien. Er lopen zenuwtjes om de pees heen die ik aanzag als verdikking. Ik ben toen maar gestopt om er elke dag aan te voelen, want je voelt dan de verschillen niet meer. Het is gelukkig wel allemaal goed gekomen. Sterkte!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Crealief, Gambler99, Googlebot en 34 bezoekers