Klinkt als luchtzuigen (daar heb je niet perse een hek of rand voor nodig).
In 1963 the Bronx Zoo had an exhibit called "The Most Dangerous Animal in the World". It was a mirror.
I don't understand why when we destroy something created by man we call it vandalism, but when we destroy something created by nature we call it progress.Ed Begley Jr.
Als het een begin is van luchtzuigen dan moet je snel laten kijken of er maagzweren zijn. Zou wel passen bij de stress dat hij bij het hooi weggejaagd wordt.
In de nacht staat hij apart om zo te kunnen bij-eten. Maar in de dag is het natuurlijk 12h lang ‘gokken’ wat hij binnen krijgt :’(
De dierenarts wordt morgen gebeld. Hij geeuwde al een poos en daar krijgt hij nu ook al even Vital gastrocomplex voor bij. Het geeuwen is nu weg, maar dus vervangen door dit gehik.
Nu is de vraag, 24/7 bij de andere paarden gooien of in de nacht apart houden maar dan mogelijks verveling.
Luchtzuigen, daar denk ik ook aan. Kribbebijten is wanneer ze 'de bak pakken' oftewel hun tanden ergens inzetten. Luchtzuigen is hetzelfde, maar dan 'in de lucht'.
Het wijst op maagzweren door stress en te weinig ruwvoer. Zeker in combinatie met geeuwen. Het komt vaak voor bij veulens door afspenen, verhuizen etc., volgens mijn dierenarts. Om het zeker te weten kan je een scopie laten doen, maar dat is best belastend voor het dier. Zou je dierenarts bereid zijn om zonder scopie omeprazol voor te schrijven? Het is een duur medicijn, maar grote kans dat hij ervan opknapt.
Oh eeuwig zonde, dit klinkt echt als luchtzuigen! Als het al geen maagzweer is (goed dat je de DA belt) dan komt het waarschijnlijk van de stress. Als hij overdag van het voer wordt weggejaagd is het misschien een serieuze overweging waard om hem in een ander koppel te plaatsen. Want hier wordt ie alleen maar slechter van. Altijd balen als je jonge dier het niet goed doet in de groep. Succes en veel wijsheid!
Wat sneu dat hij overdag zo wordt weggejaagd. Ik denk dat hij daar stress van heeft, in combi met het (te) weinig eten. Het is goed dat je de dierenarts inschakelt, zeker voor zo'n jong dier. Ik zou buiten dat je de maagzweer(kan me niet voorstellen dat dit het niet is) inderdaad ook overwegen om hem in een andere groep te zetten of op een plek waar hij makkelijker bij zijn eten kan. En misschien is het verstandig om hem toch 's nachts binnen te zetten, zodat hij wat rust krijgt. Dat zou wel fijn zijn voor hem.
Als wij nou veranderen dan hoeft het klimaat dat niet te doen. Loesje
Dat klinkt echt als luchtzuigen ja! En gapen en stress dat is helaas hét recept voor flinke maagzweren. Wegjagen bij het eten dan krijgt hij waarschijnlijk te weinig en staat veel te lang zonder + de stress van het niet kunnen eten. Ook dat met die tong en het slikken is heel typisch voor maagpijn.
Ik zou hem naar de kliniek doen en scopie laten maken. Dan weet je waar je aan toe bent. Van de buitenkant kan je het niet zien.