Wat zal ik doen, foto's laten maken? :-(

Moderators: petraaken, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
MarchaL

Berichten: 2848
Geregistreerd: 21-07-03
Woonplaats: Brabant

Wat zal ik doen, foto's laten maken? :-(

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-02-04 22:31

Sinds een tijdje ben ik een beetje aan het twijfelen over wat ik het beste kan doen met mijn paard... Het gaat om het volgende; ongeveer 7 maanden geleden heb ik mijn paard gekocht. Bij de keuring bleek dat ze een gal had op het linkervoorbeen en een iets dikkere kogel, de keuring is ze echter zonder problemen doorstaan. De buigproeven waren helemaal perfect en aangezien de waarde niet dusdanig hoog was heb ik er voor gekozen om haar zo te kopen zonder rontgologisch keuring.

Nu sinds een paar maandjes ben ik serieus begonnen met dressuren. Sinds een tijdje zijn er nu echter een aantal dingetjes opgevallen, zo lijkt mijn paard extreem veel moeite te hebben met de rechterstelling en buiging, loopt ze zo nu en dan wat kort en komt ze steeds vaker in opstand naar mate wij meer gaan vragen. Het lijkt net of ze zo nu en dan probeert om haar ''mindere'' been te ontlasten door meer gewicht op het andere te leggen... Scheve mond Wanneer je haar echter losgooit zie je hier helemaal niks van en loopt ze perfect.

Een goede maand terug is de veearts nog geweest en heeft hij nogmaals een buigproef uitgevoerd op het ''mindere'' been. Ook deze keer kwam ze er helemaal goed doorheen. Ze is verder nog nooit kreupel geweest of wat. Toch blijft mijn instructrice het allemaal vreemd vinden.

Wat zouden jullie in dit geval doen Verdrietig ? Zal ik foto's moeten maken van haar voorbeen of lijkt jullie dit niet noodzakelijk aangezien ze niet kreupel loopt en iedere keer goed door de buigproef komt? En kan iemand mij eventueel vertellen wat de kosten zullen bedragen van het maken van foto's? Ik zit hier al best een tijdje mee maar ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik hier mee aan moet...


linlovesyou

Berichten: 990
Geregistreerd: 02-12-02
Woonplaats: Zoetermeer

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-04 23:29

als je er mee zit, dan zal ik gewon foto's laten maken...
al is het alleen maar voor je eigen gemoeds toestand!!

dan weet je zeker dat dat het niet is, en maak je daar ook geen (onnodige) zorgen over.

suc6!

Mijn lieve Troytje... Alles geprobeerd, maar dit konden we gewoon niet winnen...

CaroleKlomp
Berichten: 3253
Geregistreerd: 19-04-03
Woonplaats: Heede

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-04 03:33

Het lijkt mij meer een rijtechnisch probleem. Een probleem met de balans.

De beste wensen voor iedereen die ze kan gebruiken!

Margreet

Berichten: 18240
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-04 08:54

Als je twijfelt, altijd doen. Al is het maar voor je eigen gemoedsrust en om dingen uit te sluiten zodat je ook wat meer durft te rijden! (?)
Ik zou wel even met de kliniek over leggen wat verstandig is, foto's, scannen of allebei. Foto's zijn voor de harde delen, scannen is voor weke delen.
Een sluimerende peesblessure hoeven ze bijvoorbeeld niet echt overtuigd kreupel aan te zijn, maar kan wel net het verschil zijn tussen helemaal goed en net niet. Zoiets zie je niet op foto's.

Nulla tenaci invia est via

MarchaL

Berichten: 2848
Geregistreerd: 21-07-03
Woonplaats: Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-02-04 15:47

Ik heb zojuist even contact opgenomen met de kliniek en de veearts adviseerd mij om toch foto's te laten maken. (tja, het zal niet zo zijn he, er valt geld te verdienen Knipoog ) Maar goed, volgens hem zijn problemen met stelling en buiging veel voorkomend wanneer er binnenin het been iets niet goed zit. Vaak zou dit op te lossen zijn door bijvoorbeeld speciaal beslag o.i.d. Misschien dat ik die foto's dan toch maar moet laten maken...

Twinklebel

Berichten: 3261
Geregistreerd: 16-09-03
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-04 22:19

Ik zou zeker even foto's laten maken. Dan durf je ook veel rustiger door te rijden als er niets aan de hand is. Ik heb ook een tijdje lopen twijfelen yoen mijn paard een schiefel had. Zodra er iets wat moeilijker ging met rijden dacht ik: Zou ze misschien pijn hebben? Nu ik weet dat het goed zit durf ik haar veel meer aan te pakken.
Succes, laat je nog even horen wat de uitslag is?

Toscana (Uniform) 21-6-2000 * 22-3-2005,Vienna (Casco) 09-5-2002
Esmeralda 15-04-2009 * 14-12-2015, mis je....
[VN] Esmeralda en Eclipse; Boktveulens 2009

MarchaL

Berichten: 2848
Geregistreerd: 21-07-03
Woonplaats: Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-02-04 22:32

O mijn god Verdrietig Ik denk dat ik weet wat mijn paard heeft...Vanavond heb ik nog eventjes met haar gereden en de onregelmatigheid onder het zadel waar mijn instructrice het over had heb ik nu ook gevoeld (van de week had mijn instructrice haar gereden, toen was ik er niet bij)... Ze is teugelkreupel Verdrietig Af en toe in draf begint ze te huppelen om vervolgens (wanneer ik haar meer voorwaarts rijd) weer normaal te lopen.... Jeetje, dit probleem heb ik dus zelf veroorzaakt Verdrietig

Toen ze het deed vanavond dacht ik direct aan teugelkreupel. Ik had er ooit al eens eerder iets over gelezen op bokt vandaar dat ik het meteen kon plaatsen.... Ze zit dan dus zo vast als een huis... Jeetje ik voel me echt waardeloos nu Verdrietig

c_alsemgeest

Berichten: 14273
Geregistreerd: 18-01-04
Woonplaats: Monster

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-04 22:35

ik zou het ook doen

Warina (Commandeur x Krawall) 05-05-'80 - †08-09-'09
United (Havidoff x Jazz) 11-05-'01 - †14-06-'17 Z1+12
Bijna nieuwe anatomica orion te koop!

MarchaL

Berichten: 2848
Geregistreerd: 21-07-03
Woonplaats: Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-02-04 22:56

Ik heb net nog even wat zitten lezen over teugelkreupelheid met de zoekfunctie... Het past echt compleet in het plaatje Verdrietig Er wordt echter wel vaak gezegt dat paarden teugelkreupel worden doordat ze in de krul worden getrokken. Dat is in ieder geval iets wat ik absoluut niet doe Ik heb af en toe wel wat teveel spanning in mijn handen en zet ze onbewust soms weleens wat vast maar haar bewust in de krul trekken doe ik echt niet Ik ben aan de bovenstaande problemen zelfs al een hele tijd aan het werken... Ik vind het zo erg voor mijn meisje...

Kan iemand mij vertellen hoe ik nu verder moet?

An_J

Berichten: 1486
Geregistreerd: 19-08-03
Woonplaats: Schiedam

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-04 10:09

Ik zou eerst eens goed kijken wat hij doet aan de longe. Teugelkreupel zou dan niet van toepassing zijn. Is ie dan wel helemaal zuiver ?

saskia23

Berichten: 902
Geregistreerd: 11-07-03
Woonplaats: Haarlem

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-04 10:58

Om nog even op de foto's terug te komen, ik zat in hetzelfde schuitje als jij.Mijn paard is bij aankoop ook alleen klinisch gekeurd en een jaar later heb ik nog eens buig en spatproeven laten doen omdat hij steeds onregelmatig liep .... de veearts vertelde mij dat er uit de uitslag niets verontrustends kwam maar dat hij natuurlijk niet in het been kon kijken, dan moest hij foto's maken.
Ik sprak af dat ik dat zou doen als hij na een maand niet beter liep (het was ook een balansprobleem) ... ik nam les en mijn paard liep weer goed.

So far so good zul je denken maar toch liep mijn paard met periodes onregelmatig.Mijn instructrice dacht aan spierpijn maar ja ook zei kon natuurlijk niet in het been kijken.
Eind januari liet ik de veearts komen (wondje op de kogel wat niet dichtwilde, gebitscontole) en toen raadde hij mij aan om van de achterbenen foto's te laten maken, ook liep hij bij het kreupelonderzoek niet lekker ....
Afijn, 2 weken later kon ik terecht en ik kan je wel vertellen dat ik flink in de rats heb gezeten ...... ik had al wel bedacht dat ik in het ergste geval hem gewoon zou houden ... dan maar als weidepaard (mits hij geen pijn leed natuurlijk).

Anyway, uit de foto's kwam dat hij gewoon 4 keiharde benen heeft, de veearts zei 'ik wilde dat mijn paarden zulke benen hadden '.

Het is een heel verhaal geworden maar ik wil ermee zeggen dat ik het het echt aanraadt als jij je er beter door zult voelen, als ik het eerder had gedaan had ik mezelf heel wat kopzorgen bespaard.

Succes en laat je weten wat je doet??

Groetjes saksia

The thing I treasure most in life can not be taken away!

MarchaL

Berichten: 2848
Geregistreerd: 21-07-03
Woonplaats: Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-02-04 17:09

Citaat:
Ik zou eerst eens goed kijken wat hij doet aan de longe

Weet ik, daarom denk ik juist aan teugelkreupel. Aan de longe loopt ze namelijk helemaal zuiver. Van de week begon ze onder het rijden zo af en toe te kreupelen (teugelkreupelen) maar vandaag deed ze het maar een keertje, er lijkt dus wel verbetering in te zitten Scheve mond

Citaat:
Het is een heel verhaal geworden maar ik wil ermee zeggen dat ik het het echt aanraadt als jij je er beter door zult voelen, als ik het eerder had gedaan had ik mezelf heel wat kopzorgen bespaard.


Je hebt inderdaad gelijk.... Ookal is er niks om me direct druk over te maken (ze is namelijk nooit kreupel/onregelmatig oid) toch blijft die gal en die verdikte kogel een beetje aan me knagen... Zeker omdat ze wel veel andere (balans)problemen heeft.... Ik wil toch kunnen uitsluiten dat het in ieder geval niet door dat been komt... Daarbij maak ik me vaak druk om dingen als bv. Springen. Het lijkt me hartstikke leuk om eens met haar te doen maar toch weerhoud dat been me er van... Ik denk dat het inderdaad voor mijn eigen rust een stuk beter zou zijn als ik het wel zoiu laten doen...

Morgen ga ik nogeens informeren bij een andere kliniek.. Ik laat in ieder geval nog weten wat ik ga doen OK dan!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Annemiek73, Annikab, Dancer, douschka, Google Web Preview, Googlebot, Nathalie18x, Paloedie, Primavera, Renee_S, Suliko, xemmafalcon, xLaraaj en 36 bezoekers