Vraag over regenexceem.

Moderators: petraaken, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Heleen1

Berichten: 373
Geregistreerd: 28-11-03
Woonplaats: Heerde

Vraag over regenexceem.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-02-04 11:36

Hoi, mijn IJslander heeft met de vele regen laatst regenexceem gehad. Het zat vooral in haar manen en waren weke wondjes waarbij stukjes huid met manen en al uit kwamen. Ik heb haar toen met slecht weer op stal gezet zodat ze niet nat zou worden en de wondjes konden drogen. Dat is nu 2 weken geleden en het is volgens mij wel helemaal over. Er zitten nu alleen nog stukjes losse huid in haar manen en als ik die eruit wil pulken gaan de manen nog weer mee. Ze heeft een erg dikke vacht en een volle bos manen. Weet iemand hoe ik die stukjes eruit kan krijgen zonder veel manen eruit te halen? Ik heb namelijk zaterdag menwedstrijd met haar en dan wil ik het eigenlijk wel schoon hebben. Wassen is geen optie voor ons, want daarvoor is de vacht veel te dik en we hebben alleen koud water tot onze beschikking. En weet iemand hoe ik dit voortaan kan voorkomen? Ik wil mijn paarden zoveel mogelijk buiten hebben, maar de wei waar ze nu lopen heeft geen schuilmogelijkheid (alleen bomen en een schuurtje van de buren om achter te staan). Van constant op stal met slecht weer wordt ze wel erg hyper. Ik heb ook al een dunne regendeken geprobeerd, maar dan zweet ze weer heel erg en dat lijkt me ook weer iets waarvan die bacterien, die regenschruft veroorzaken, zich gaan vermenigvuldigen. En weet ook iemand of ze nu altijd gevoelig blijft voor regenschurft? Ze heeft ook zomerexceem, zou dat met elkaar verband hebben?

Go broke, buy a horse!!! Heb een vernieuwd profiel!


PhiaBink

Berichten: 6328
Geregistreerd: 15-01-01
Woonplaats: Belgie!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-04 15:17

Ze heeft dus rainrot. Je paard droog houden is het enigste wat je kan doen. Voorzichtig de los zittende huid weghalen. De manen laten ook los, omdat die ook aangetast zijn. Ik zou wel een regendeken kopen die ademt.
1 van mijn Welsh Atje heeft er ook last van. Hij gaat gewoon de loopstal in als het hard regend. Ik zorg dat hij zo droog mogelijk blijft. Meer kan je niet doen.

BIOLA II GOUD SECTIE 7 EN SUB KAMPIOEN VAN HET RAS 2011 IN BELGIE!
BRONS SECTIE 11 NEDERLAND 2014
3de MORFOLOGIE SECTIE 11, TOTAAL 5DE NEDERLAND

Heleen1

Berichten: 373
Geregistreerd: 28-11-03
Woonplaats: Heerde

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-02-04 16:39

Ik heb voor haar een Bucas-regendeken met dunnen fleece-voering. Misschien dat ik haar volgende winter beter helemaal onder die deken kan zetten? Ik moet wel zeggen dat ze dit najaar ook weer ziekelijk is geweest. Ze heeft in juni een veulen op de wereld gezet en die heeft haar flink leeg gezogen. Veulen is vanwege haar gezondheid ook eerder afgespeend dan ik eigenlijk wilde, met 4 maanden weg gehaald. Glod had toen al een hele slechte vacht en maakte geen dakpannetjes zeg maar. Later deed ze dat wel weer en met de regen van laatst bleef ze op zich op de huid wel droog. Nou ja, de manen zullen dus toch weer uitgedund worden ben ik bang, die schilfers moeten er toch uit. Dan ga ik morgen maar voorzichtig pluizen. Is het dan wel goed om de huid onder de manen vet te houden? Dan kan er toch ook geen water bij die dit weer veroorzaakt? He, wat jammer.... Ik zie je onderschrift, maar wij zoeken een boerderij met stallen en land hier op de Veluwe.... In elk egval bedankt voor je reactie!

Go broke, buy a horse!!! Heb een vernieuwd profiel!

PhiaBink

Berichten: 6328
Geregistreerd: 15-01-01
Woonplaats: Belgie!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-04 17:59

Je kan ook een Harry Horse regendeken nemen, Die ademt goed. Een pensionpaard bij mij heeft een Bucas en die vind ik niet ademen. Hij is vaak nat er onder.
Met vet moet je uitkijken. Zand en modder blijven plakken aan vet. Je krijgt dan een smeerboel 1ste klas.
Sukses met het schoonmaken van de plekken. Ik zou op de wondjes een niet vette creame smeren. Ik zou als ik jou was bij de drogist een flesje Tea-tree olie halen (wel de echte halen). Dat op de wondjes smeren. Het verkoelt en ontsmet meteen.


Noord-Holland is ook mooi . Hier heb je minder vliegen en dazen. Haha!

BIOLA II GOUD SECTIE 7 EN SUB KAMPIOEN VAN HET RAS 2011 IN BELGIE!
BRONS SECTIE 11 NEDERLAND 2014
3de MORFOLOGIE SECTIE 11, TOTAAL 5DE NEDERLAND

ebony

Berichten: 852
Geregistreerd: 28-02-03
Woonplaats: waddinxveen

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-04 20:07

het is dus regenschurft,zorgen dat hij droog blijft en voorlopig niet meer nat regend.de korstje weken met betadine shampoo en eraf halen.daarna goed schoonmaken met betadine shamppo en evt. aanstippen met betadine.dan moet het om de dag opnieuw gedaan worden tot een dag van 5 tot 7.dan moet het snel weer overgaan.

mijn lieve spirit is naar seren verhuisd.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: genja, Myour, Nandos, Sunora, xxFair en 28 bezoekers