Moderators: Coby, balance, Dyonne, Sica, C_arola, Neonlight, Firelight
callippo schreef:Ja, ik heb dit 1,5 jaar geleden laten doen. Het zou het herstel versnellen en de kans op herstel vergroten.
Checkligament herstelde echter langzamer dan de dierenarts verwacht had (elke maand laten scannen, na 4 maanden besloten hem een jaar op de wei te zetten). Dus het had niet echt het gewenste effect, al weet je natuurlijk nooit hoe het zonder deze behandeling was gegaan.
HarmanyL schreef:Mijn merrie heeft sinds eind februari een blessure aan het checkligament rechts. Na ca 3 weken ingespoten met bloedplaatjes. Bij de eerste scan was t al 90% geheeld. Ik wilde echter persé dat ze weer mee de wei op kon met dr vriendjes want ze werd gewoon depressief op stal. Dat heeft misschien voor een kleine terugslag gezorgd,maar wel een blijer paard. Bij de volgende controle wat het gat weg, maar moest het nog steviger worden. Toen nog even een dik been tussendoor omdat het nieuwe en oude weefsel elkaar irriteerde. Toen dat weer weg was ging het snel de goede kant op omdat de pees natuurlijk al heel was. Al met al 5,5 maand verder ongeveer. Netjes aan t opbouwen, vond paard lief te langzaam gaan, en jawel een dik linker been. En wederom checkligament![]()
Aanstaande woensdag wordt dit been ingespoten gezien het hele goede resultaat rechts. Gezien het paard wel zijn blijft ze dan maar 1 dagje op stal. Erg benieuwd welk effect dat heeft. Dus helaas sta ik er nog even naast..
HarmanyL schreef:Ja een flink prijskaartje.. been rechts heeft zeker 1200 gekost met alle controles.. ze heeft 4,5 week box rust gehad met 3x per dag stappen, te beginnen bij 3 minuten. (Lang leve thuis werken door corona)
Jolynne schreef:Geen ervaring met deze behandelmethode, maar wel met de blessure.
Mijn miniatuurpaard die intensief voor de wagen stond en klaargestoomd werd voor de sport heeft in 2017 een uitglijder gemaakt na het rollen met als gevolg dat zijn checkligament er nog maar met 3mm aan hing. Heel veel slechte periodes gehad en soms zelfs op punt gestaan om hem uit z'n lijden te laten verlossen..gelukkig hebben we doorgezet. Hij heeft een half jaar niet uitgebreid mogen bewegen, enkel aan de hand (opbouwend) stappen en enkel op stal met verharde uitloop mogen staan. Hij heeft uiteindelijk in z'n geheel een jaar moeten revalideren en niets van werk mogen doen. Nu staat hij weer voor de wagen, maar zijn verwachte sportcarrière hebben hebben we moeten laten gaan door artrose, verbening en littekenweefsel rondom het letsel.
HarmanyL schreef:Bij een ander paard bij ons op stal die ook een checkligament blessure heeft, maar dan minder erg adviseerde hij niet inspuiten. Gewoon koelen en stappen. Ondertussen heeft dat paard in hetzelfde been een andere peesblessure erbij gekregen waarbij de dierenarts voor een raadsel stond en dat nog nooit had meegemaakt. Maar die krijgt nu shockwave therapie
HarmanyL schreef:Mijn dierenarts zei dat het een degeneratieve pees was. Dus al een slechtere. En dan een verkeerde beweging. Bij mijn eerste waarschijnlijk in de blubber wei. Bij de 2e ook in de wei, hoefijzer afgetrapt. Ik heb op zich geen wildebras op de wei. Dus wat ze dan toch gedaan heeft?
xmarliez schreef:Hoe erg is het? Met 3 maanden opbouwend stappen en verder boxrust kom je ook al een heel eind. Ik gebruik de bandages van Incrediwear en de hoof socks voor na het werk die ik omhoog trek en nat maak. Om het allemaal te voorkomen, check ligament is soms ook door overbelasting en hersteld het beste door rust.
lianne125 schreef:Ik heb mijn paard meerdere malen behandeld met zowel PRP als stamcellen. Je krijgt er inderdaad beter peesweefsel voor terug. De snelheid van het genezen is ook wel paard afhankelijk. Van mijn paard weten we dat hij met een week of 8 weer een mooie echo laat zien. Maar ik ken ook paarden die het dubbele aan tijd nodig hebben. Dus als het financieel mogelijk is zou ik wel voor behandelen kiezen als ik jou was.
petravdmeerx schreef:lianne125 schreef:Ik heb mijn paard meerdere malen behandeld met zowel PRP als stamcellen. Je krijgt er inderdaad beter peesweefsel voor terug. De snelheid van het genezen is ook wel paard afhankelijk. Van mijn paard weten we dat hij met een week of 8 weer een mooie echo laat zien. Maar ik ken ook paarden die het dubbele aan tijd nodig hebben. Dus als het financieel mogelijk is zou ik wel voor behandelen kiezen als ik jou was.
Heb jij dan meerdere keren hetzelfde paard voor dezelfde blessure behandeld met PRP? Ik dacht namelijk dat 1 behandeling volstaat
petravdmeerx schreef:lianne125 schreef:Dat klopt hoor! Maar mijn paard heeft ondertussen 5 peesblessures gehad
Oh jeetje, wat erg... Hoe gaat het dan nu?