Bewegingskreupelheid in beide voorbenen

Moderators: Coby, Nicole288, Dyonne, Pistasche, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
happydandy

Berichten: 11
Geregistreerd: 19-10-17

Bewegingskreupelheid in beide voorbenen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-01-18 20:15

Hallo,

Een tijd terug had ik een bericht geplaatst over het feit dat mijn paard steeds maar steigert en pijn heeft in zijn rug, na alles geprobeerd te hebben kwa osteophaat, fysio etc. Toch maar een second opinion gedaan bij een andere dierenarts. Gister kwam ze langs en heeft mijn paard bestudeerd vragen gesteld etc. En wat bleek het heeft nooit in zijn rug gezeten, het kwam vanuit zijn voorbenen, hij ving het op met zijn rug. Ze zag het bijna al gelijk en kwam er helemaal achter toen hij zeer positief uit de buigproef kwam bij beide voorbenen.

Ik heb net het verslag terug gelezen en daarin staat ook dat ze het somber in ziet en haar advies is om naar een kliniek te gaan en röntgen te laten maken van de voorbenen. Gelijk gebeld en we kunnen gelukkig volgende week terecht.

Ik vind het moeilijk te geloven dat mijn eigen dierenarts dit niet heeft gezien, en niet eens de benen heeft gecheckt. Ik voel mezelf ook schuldig, de dierenarts zei nog doordat de osteophaat is geweest is hij zijn manier van de pijn opvangen kwijt geraakt en dat klopt ook want sinds de osteophaat vertoont hij verzet. Ik vind het zo sneu, hij heeft echt een hart van goud en werk t super graag voor je..

Maar we blijven de moed erin houden! Hij is net 9 geworden.. Ik vroeg me af of er iemand hier ervaring mee heeft? Of soort gelijke en wat er uit kan komen?

De dierenarts gaf aan dat de pijn echt vanuit zijn onder been kwam.


NatasjavE

Berichten: 30779
Geregistreerd: 21-04-04
Woonplaats: De Bilt

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-01-18 20:25

Eerst nu maar eens een röntgenfoto maken. Niet meteen van het allerergste uitgaan.
Wellicht is het te behandelen.

That awkward moment when someone yells at you for clicking your pen and you have to click it one more time to use it....

xyzutu2

Berichten: 9104
Geregistreerd: 18-07-01
Woonplaats: 1 meter boven zeeniveau

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-01-18 20:32

Wat ontzettend balen, ik snap dat je zo het vertrouwen in je dierenarts wel kwijt raakt. >;) Goed dat je toch verder bent blijven zoeken. +:)+

Helaas hoor je wel vaker dat paarden juist door het bezoek van een osteo/fysio/chiro kreupel worden. Paarden die net niet helemaal lekker lopen zullen namelijk hun lichaam wat stijver houden om de boel zo bij elkaar te houden tot de kwetsuur genezen is. Er zijn helaas echter een hoop te enthousiaste kneders die bij een stijf paard meteen redeneren; eerst die stijfheid eruit kneden en dan zien we daarna wel verder, want losse paarden zijn gezonde paarden - zonder eerst even stil te staan bij de vraag waarom het paard zich stijf houdt en of dit misschien op dit moment niet zelfs gewoon het beste voor hem is.

Mijn osteo is ook dierenarts en die is regelmatig vertrokken na maar de helft van mijn paard behandeld te hebben omdat mijn paard op dat moment zijn stijfheid en scheefheid gewoon echt nodig had om nog een beetje redelijk overeind te blijven. Toen hij een schouderpeesblessure had heeft ze die stijve schouder bijvoorbeeld nauwelijks behandeld omdat die juist stijf tegen het lichaam geplakt moest blijven zodat de pezen tijd hadden om te herstellen. Had ze die schouder helemaal losgemaakt, dan zouden we nog veel verder van huis zijn geweest omdat het paard dan ineens een bijna hypermobiele schouder vast moet houden met die beschadigde pezen. Dus ik ken het probleem, maar echt ontzettend zonde dat jullie dan net de verkeerde persoon hebben getroffen. :(

Fijn dat deze dierenarts wel gewoon naar de basics heeft gekeken en buigproeven heeft gedaan. Hopelijk valt het oordeel straks toch nog mee.

Femia
Berichten: 289
Geregistreerd: 15-01-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-01-18 20:35

Naast röntgen is het mischien ook verstandig een echo te laten maken. Mijn paard heeft ook last van beide voorbenen. Op de röntgenfoto's was niet veel te zien. Samen met mijn dierenarts zijn we naar een dierenarts gegaan die gespcialiseerd is in het maken en gied lezen van echo's.
Daar bleek dat de pezen van de voorbenen helemaal niet goed zijn. Ik kan niet meer op mijn paard rijden. Weg gaat hij niet, hoor. Hij heeft geen pijn zolang je niets met hem doet. Gaat vaak genoeg zelf nog in een draf of galopje door het land. Zolang hij geniet, geniet ik van hem

happydandy

Berichten: 11
Geregistreerd: 19-10-17

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-01-18 20:39

Dat is indd precies wat mijn dierenarts zei! Dat hij zijn rug stijf hield om zo de pijn op te vangen. We hebben indd pech gehad en stappen ook meteen over van dierenarts.. deze dierenarts was veel duidelijker en keek rustig naar het paard en nam alle tijd.

Ik ga ook niet van het ergste uit maar ben wel geschrokken van de uitslag!

@Femia wat naar zeg! Dat is indd ook nog een optie, wel blij dat je hem niet hebt weg gedaan en hij heerlijk in de wei kan :)

Anoniem

Re: Bewegingskreupelheid in beide voorbenen

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-01-18 21:04

Het kan ook en/en zijn he. Beenproblemen en rugproblemen gaan vaak hand in hand. Dus zou de rug nog niet helemaal uitsluiten, misschien daar ook foto's van maken als je dan toch bezig bent.

Suzanne F.

Berichten: 42202
Geregistreerd: 03-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-01-18 22:51

Joolien schreef:
Het kan ook en/en zijn he. Beenproblemen en rugproblemen gaan vaak hand in hand. Dus zou de rug nog niet helemaal uitsluiten, misschien daar ook foto's van maken als je dan toch bezig bent.


Ik wilde het net zeggen. Het is vaak een kip en ei verhaal.

"Through dangers untold and hardships unnumbered, I have fought my way here to the castle beyond the Goblin City to take back the child that you have stolen. For my will is as strong as yours, and my kingdom is as great - You have no power over me"


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: YandexBot en 4 bezoekers