Bokt.nl • Paard blijft licht verkouden
Pagina 1 van de 1

Paard blijft licht verkouden

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-12-16 21:29
door Yaizadior
Mijn paard is sinds september al verkouden.
Uiteraard een dierenarts bij geweest. De eerste keer na 5/6 weken verkoudheid . Ze heeft toen een kuur ventipulmin gekregen wat dus totaal niks geholpen heeft.

Na deze kuur dus naar de kliniek geweest. Uitgebreid onderzoek geweest hart, longen geluisterd en ook aan de longeerlijn. Hart was gelukkig helemaal in orde. Daarna een endoscopie van de luchtwegen gemaakt. Hierop was inderdaad wat overtollig slijm te zien maar niet schrikbarend veel.
Uiteindelijk heeft ze een kuur van 4 weken prednison gekregen dus nu zo'n 2 weken geleden geëindigd is.

In deze periode heeft ze wel beweging gehad, maar niet te intensief.
Qua uithoudingsvermogen is ze echt heel erg achteruit gegaan.
Haar neusuitvloeing is gelukkig bijna helemaal weg (altijd doorzichtig of wit geweest) maar blijft toch altijd vochtig . Als ik haar neus licht dicht knijp hoor je gelijk dat ze nog snotterig is.

Hebben jullie hier ervaring mee en of verdere tips? Ik hoop dat het geleidelijk aan beter word zeker qua conditie/ uithoudingsvermogen want dat zit mij het meeste dwars. Ik weet alleen niet hoelang ik dit dan de tijd moet geven wanneer mag ik verwachten dat haar conditie beter moet zijn? Afwachten tot na de koude periode?
Natuurlijk bij twijfel dierenarts bellen, maar ik zou zeker de meningen van jullie waarderen aangezien ik op een klein schalige stal sta.

Hoor graag van jullie☺️

Link naar dit berichtGeplaatst: 29-12-16 23:37
door quickie