Bokt.nl • Krijg mijn nieuwe lenzen niet uit
Pagina 1 van de 1

Krijg mijn nieuwe lenzen niet uit

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-16 17:01
door Bentee1610
Heei, ik heb gister lenzen gekregen, maar ik krijg ze niet meer uit! Ik kon kiezen uit 2 manieren om ze uit te krijgen: eruit pakken, en omhoog kijken en je lens naar beneden schuiven. Ik probeerde de 2e omdat de 1e me echt niet lukt maar ik krijg hem nu ook niet uit! Kan iemand helpen?

Re: Krijg mijn nieuwe lenzen niet uit

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-16 17:04
door Jiskaa
Ik doe altijd het volgende; met mijn wijsvinger schuif ik de lens naar beneden, en dan gebruik ik mijn middelvinger en duim om hem eruit te 'knijpen' zeg maar. Dus dat je een beweging maakt van buiten naar binnen. Dan krult de lens wat op en krijg je 'm zo te pakken.

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-16 17:06
door Tessa_1
Zachte lenzen, neem ik dan aan?

Wat ik zelf doe: Ik hou zelf meestal mijn oog open met mijn linkerhand en schuif dan vanaf twee kanten met mijn duim en wijsvinger van mijn rechterhand mijn lens een beetje dubbel tot ik hem vastheb :)

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-16 17:07
door _nathalia_
Zorg dat je handen goed gewassen zijn en dat je vingers echt droog zijn.
Met vochtige vingers krijg je geen grip op de lens en blijft hij lekker op je oog plakken
Succes

Re: Krijg mijn nieuwe lenzen niet uit

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-16 17:10
door Devil_ina
ojee, dat is niet zo mooi.

Helaas geen tips, maar ik hoop dat je ze eruit krijgt :j

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-16 17:12
door MarjanB
Heb je zachte lenzen? Ik had in eerste instantie ook problemen maar heb m'n nagels kortgeknipt en doe met linkerhand m'n rechterlens pakken en met rechts pak ik de linker. Op de 1 of andere manier werkt dat bij mij het beste.

Edit gewoon met duim en wijsvinger. Zorgen dat je ze naast de rand van je lens op je oog duwt en dan je vingers langzaam naar elkaar toe. Niet te snel willwn

Re: Krijg mijn nieuwe lenzen niet uit

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-16 17:26
door Jessix
Ik schuif heel zachtjes mijn bovenste ooglid naar beneden, dan wipt die mijn lens er zo uit. Pas wel op dat je hem op vangt of het even boven de tafel doet. Meestal blijven ze bij mij wel aan mijn wang plakken en daarbij heb ik daglenzen, maar mocht je ze wel willen hergebruiken dan moet je wel even voorzichtig zijn.

Re: Krijg mijn nieuwe lenzen niet uit

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-16 17:30
door Dorus
Ik deed het altijd met 1 hand. M'n middelvinger zet ik net onder m'n oog en trek m'n ooglid naar beneden. Oog blijft gewoon rechtuit kijken. Met m'n wijsvinger trek ik dan de lens naar benden waardoor hij gaat rimpelen en ik hem er zo uit pak.

Maar heb je dit dan niet samen met de opticien geoefend? Ik krijg mijn lenzen pas mee toen ik dat eerst had geoefend en zelfstandig kon.

Re: Krijg mijn nieuwe lenzen niet uit

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-16 17:33
door Blomme
Inderdaad, met linkerhand oogleden opentrekken en met rechterhand de lens vastnemen en knijpen, zodat er lucht onder komt en ze eruit popt...

Re: Krijg mijn nieuwe lenzen niet uit

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-16 17:36
door Selina
De eerste dagen vind ik het altijd lastig, een nieuwe lens, eruit te halen. Dus voor een beginner nog lastiger.

Met duim en wijsvinger en als het moet wat meer kracht zetten. De schuif methode vond ik een drama dus ik pak hem altijd.

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-16 17:38
door Dorus
Dit is eigenlijk precies hoe ik het doe. Alleen bij het uitdoen trek ik de lens eerst naar beneden met mijn wijsvinger en pak hem er daarna uit met mijn duim en wijsvinger.

https://m.youtube.com/watch?v=tow1772eenk

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-16 18:02
door san4nie
Zorgen dat je vingers goed droog zijn en je ogen vochtig. Dat hielp mij nog wel eens. Ik pak ze er gewoon met duim en wijsvinger uit.

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-16 18:15
door silverdapple
Hoe lang ben je al bezig, TS? Het kan gemakkelijk een uur duren als je geen lenzen gewend bent. Dus je hoeft je geen zorgen te maken als je al een tijdje zit te rommelen. In de loop der dagen word je er al handiger in. ;)

De meeste technieken en tips zijn inmiddels gegeven. Het enige wat ik je nog wil vertellen is dat je het beste ontspannen kunt zijn. Dus probeer je niet druk te maken over dat het niet lukt of neem anders even een moment om rustig te worden. En mochten je ogen gaan tranen, maak ze dan droog, anders verliezen de vingers rondom je oog de grip om je oog open te houden.

Succes!

Edit: Topic van meer dan een uur geleden dus ik hoop dat het je inmiddels gelukt is. :o

Re: Krijg mijn nieuwe lenzen niet uit

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-16 19:43
door Dyonne
Dit topic hoort op MWS, maar daar heb je nog onvoldoende berichten voor, daarom hier een slotje.