Bokt.nl • ontworm tabletten en vloeibaar in fles
Pagina 1 van de 1

ontworm tabletten en vloeibaar in fles

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-09-16 10:38
door Team_Sublime
hallo! allereerst wil ik even zeggen dat ik gewoon ontwormingen bij de dierenarts haal na een worm onderzoek, maar toch ben ik benieuwd naar de verschillende ontwormingen die verkrijgbaar zijn in het buitenland en ik vroeg me af er mensen waren die meer weten over deze ontwormingen (mensen uit engeland, belgie of elders hier op bokt?)

in nederland hebben we de gebruikelijke spuiten die iedereen wel kent , equest, equimax, panacur, pramox etc. deze ontwormingen werken da ook altijd goed op al mijn paarden en ben ik erg tevreden mee, nu zag ik dat deze merken ze in verschillende vormen aanbieden in het buitenland

zo kwam ik ontworming tegen in de vorm van tabletten en panacur vloeibaar in een fles. echter is hier weinig informatie over te vinden.

tabletten geef je 1 tablet per 100 kg mogen ze op kauwen en heeft dan gewoon de zelfde werking?

de vloeibare is waar mijn meeste interesse naar uit gaat maar er is weinig over te vinden en zowiezo al niet in nederland verkrijgbaar. met 1 liter zou je 26 paarden kunnen behandelen tegen wormen voor een aantrekkelijke prijs ( dit lijkt me te goedkoop om waar te zijn). dit gaat met een dosseerspuit die je apart erbij moet halen. echter kan ik nergens vinden is dit dan wel oraal, of gaat dit met een naald? kan je het over het voer doen en voor welke paarden is dit wel of niet geschikt.

ik vraag dit vooral omdat ik 1 paard heb waarbij het echt een gevecht was om oraal een spuit te geven. dat uit zich in grote paniek, stijgeren, springen en rennen. Nu ben ik dit flink aan het oefenen geweest en ik kan inmiddels gewoon normaal een spuit geven. Maar in het buitenland zijn er dus 'andere' middelen op de markt voor paarden met soortgelijke problemen maar in nederland dus niet.

waarom niet ? zijn dit verboden middelen omdat het niet zo goed werkt als een normala pasta? schadelijk? meer bijwerkingen?

gewoon dus even een topic of mensen hier meer informatie over hadden waarom sommige middelen van het zelfde merk niet in nederland gebruikt worden.

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-09-16 11:13
door C_arola
VSW -> MD

Re: ontworm tabletten en vloeibaar in fles

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-09-16 11:22
door dioni
https://www.virbac.nl/producten/paard/a ... stabletten

Deze ontwormingstabletten zijn ook hier te koop. 1 per 100 kg paard geven.

Re: ontworm tabletten en vloeibaar in fles

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-09-16 11:32
door Mayasfrenk
Heb de tabletten geprobeerd bij mij Shetlanders. ... Geen succes. Zou zogenaamd naar appel smaken. .. De vieze chemische geur bij het openen van de verpakking was alu genoeg om me te laten weten hoe het af zou lopen. Uiteindelijk gemalen in een spuit met appelmoes alsnog zelf oraal moeten toedienen. Reden dat we de tabletten probeerden was omdat het oraal toedienen met de pony's altijd een drama was. De tabletten zouden ze volgens de omschrijving zo als snoepjes eten. .... nou die van ons dus niet

Re: ontworm tabletten en vloeibaar in fles

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-09-16 11:48
door Naskapower
https://www.youtube.com/watch?v=MBw4GmlIqB0
Heb er zelf geen ervaring mee maar dit klinkt ook als een handig product.

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-09-16 11:52
door beatje
Panacure is een heel oud ontwormingsmiddel werd ook gegeven aan honden en katten.de reden waarom het nu niet meer gebruikt word is omdat de wormen er resistent aan zouden zijn.

Re: ontworm tabletten en vloeibaar in fles

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-09-16 11:57
door Pancake93
Ik heb goede berichten gehoord over Equi Parex.
http://www.horsefitshop.nl/inwendig/gez ... 12941.html

Wie gebruikt dit nog meer ?

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-09-16 12:00
door GamblersCup
Equi Parex is geen ontwormingsmiddel.

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-09-16 12:00
door Thioro
Vloeibare panacur wordt nog veel gebruikt bij schapen en koeien en kan idd gebruikt worden voor paarden. Het is idd niet de meest effectieve ontworming maar 'voor tussendoor' kan het wel.

Voor een paard van 500kg heb je 40ml nodig van de 10% oplossing.
Vloeibare panacur wordt idd oraal toegediend.

De tabletten werken ook goed, maar idd ze worden niet altijd met smaak opgegeten dus er wordt makkelijk verspild/ondergedoseerd.

Re: ontworm tabletten en vloeibaar in fles

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-09-16 12:32
door Team_Sublime
ik dacht dat de tabletten niet verkrijgbaar waren, toch wel dus! maar wat thioro zegt kan daar mischien makkelijke mee ondergedoseerd worden.

de panacur zou werken tegen bloedworm, spoelworm, rondworm etc. mijn paarden hebben nooit panacur ( en de werkzame stof) gehad,dus hoe zit het dan met de resistentie? ik ontworm 2 x per jaar, in het voorjaar en najaar, het najaar doe ik altijd de bloedworm mee, daarom dat ik panacur vloeibaar interessant leek, gezien deze vooral gebouwd is tegen de bloedworm van wat ik begrijp.

maar kan je deze dan ook over het eten geven? dan loop je natuurlijk ook kans op onderdosering?

Re: ontworm tabletten en vloeibaar in fles

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-09-16 12:59
door ClauH
Ik heb ooit zo'n tablet getest. Nou, inderdaad, het rook chemisch en mijn paard keek er niet eens naar, laat staan dat hij het op zou eten.... overigens ook zo'n tablet voor de hond gehad, die moest het ook niet....

Re: ontworm tabletten en vloeibaar in fles

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-09-16 20:23
door tamary
Die tabletten gaan er wel in, maar niet zo uit het handje. Ik hak ze grof en meng ze met een sterk en zoet smakende slobber/muesli en geeft het met voeremmer (gooien ze het er niet uit). 2 Eten het makkelijk, nr. 3 wat lastiger, maar de grootste zeikert vreet dit beter dan ellende met spuit en de smaak maskeren is een stuk makkelijker.

Link naar dit berichtGeplaatst: 29-09-16 06:14
door Marije_jiplover
Ik heb even rondgesnuffeld, want kende het vloeibare product niet.

Waar je wel op moet letten is dat Panacur niet werkt tegen strongyliden in een eenmalige dosering, dit middel wordt bij paarden doorgaans wordt vaak in eeen 5daagse kuur gegeven.
Met een dosering van 5 ml/65 kg lichaamsgewicht kom je dus op zo'n 50 ml/per paard per dag is 250 ml in 5 dagen.
Met 1 liter haal je dan nooit de 26 paarden :n
Sterker nog, ik kwam een flesje van 225 ml tegen en dat is voor een beetje paard al aan de lage kant voor die 5daagse kuur.

Er staat inderdaad dat je het kunt mixen met het voer.

http://www.hyperdrug.co.uk/Panacur-Equi ... fo/PAN225/