inpakken en ...

Moderators: Apple, Nicole288, Coby, petraaken, A_nouk, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nikita

Berichten: 950
Geregistreerd: 07-09-01
Woonplaats: Velp

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-09-01 12:03

Mijn merrie heeft sinds kort stalbenen (waarschijnlijk ontstaan met die hitte laatst). Ik heb d'r nadat DA gekeken heeft weer gewoon aan het werk, hoewel ik met springen nog even wacht. Het gaat er toch om dat die bloedsomloop gestimuleerd wordt. Nu vraag ik me af als ik de benen inpak (zoals ook vaak na een cross gedaan wordt uit voorzorg) zodat ze mooi droog blijven, hoelang zal dat dan effect hebben. In principe hou ik daar niet van omdat je dan eigenlijk geen reeƫl beeld meer hebt, maar als het erdoor weg blijft... Wie heeft hier ervaringen mee, lijkt het wat of heb je na een paar dagen weer dikke benen.

_________________


<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Nikit op 2001-09-11 14:59 ]</font>


Dees

Berichten: 17090
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-01 14:50

Ik ben zelf absoluut geen fan van het 'inpakken', vind het een hoop gedoe voor te weinig rendement. Vergelijk het altijd maar met een rekverbandje om je pols... dat zit lekker, totdat je het eraf haalt, dan voelt het zwak en breekbaar.

Wat je kan doen om die dikke benen minder dik te laten worden is naast veel stapwerk, is het dagleijks geven van 1 tot 2 ml Arnica D6. Dat kan je gewoon kopen bij de drogist, het kan helemaal geen kwaad en helpt de doorbloeding. na een tijdje, week ofzo, kan je eens proberen of je paard na een nacht zonder arnica nog steeds stalbenen heeft. Soms gaat het over. Maar echte ouderdomskwaaltjes, die gaan niet meer over dus....

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-01 09:35

Als je je paard zwaar in het werk hebt kun je de benen het best bandageren tijdens het rijden. Vooral bij de zware oefeningen geven bandages veel steun aan het been en verminderen ze de vorming van gallen de dag na de training.
Na het werk kun je het best een stukje stappen over het harde en de benen afspuiten met koud water. Gebruik ook een cooling gel voor de peezen.
Voor de nacht kun je stalbandages gebruiken. Hierdoor blijven de benen dunner. Als je een nacht geen stalbandages gebruikt zul je zien dat de dikke benen diezelfde dag weer terug komen. Met stalbandages bevorder je wel de afvoer van afvalstoffen in de benen dus het is voor een ouder paard met dikke benen dat nog goed in het werk staat wel aan te bevelen deze te gebruiken.

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-01 10:10

Zoals een paardenfysiotherapeute 'ons' vertelde op een cursus, kun je het het best zoals jippie zegt met stalbandages 's doen, zorg ervoor dat de bandage geen 'steun' geeft maar het been volgt, het mag absoluut niet te strak oefen met je hand.
De bedoeling is namelijk dat de huid niet verder oprekt, (daardoor wordt het been dikker, de huid is niet strak genoeg om vocht/afvalstoffen goed af te voeren, pas met het op gang komen van de beweging in de benen kan dat weer afgevoerd worden en zal het slinken...).
Dit wilde ik eigenlijk alleen even toevoegen bij het stalbandageren...

_________________
<FONT COLOR="white">*Experience: something you don't get....until after you need it.*</FONT>
<FONT COLOR="purple">[img]../upload/19/925.gif[/img]*Moderator Verslag van de Dag*</FONT>

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: orri op 2001-09-12 15:40 ]</font>

opala

Berichten: 6365
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Krommenie

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-01 11:14

zoveel mogelijk beweging geven/uit de stal halen en losgooien, de remedie tegen stalbenen

Nikita

Berichten: 950
Geregistreerd: 07-09-01
Woonplaats: Velp

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-09-01 11:22

Ik heb d'r zowiezo een half uur per dag in de stapmolen, ook rij ik d'r in ieder geval een uur (lang losstappen en uitstappen) per dag en ze gaat drie keer per week de wei op. Heb gister Arnica Montana gehaald om te zien of de bloedsomloop daardoor misschien wat extra gestimuleerd wordt.

Wie met beide benen op de grond blijft staan, komt niet ver..

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-01 11:28

Ik ken een wat oudere pony die na een BioScan behandeling veel dunnere achterbenen kreeg!
Nou had hij zowel stalbenen als wat anders want ze waren vaker dik....het verschil was echter goed zichtbaar!!

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

Dees

Berichten: 17090
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-01 13:18

Arnica montana?
Arnica D6 moet je hebben.... Kijk goed naar de gebruiksaanwijzing van die Arnica Montana.. die kan wel voor een heel ander doel zijn hoor! Zo is Arnica Complex een middel tegen hartziekten!

Arnica D6 helpt bij opgelopen benen en gewrichten. Ook bij mensen.

Nikita

Berichten: 950
Geregistreerd: 07-09-01
Woonplaats: Velp

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-09-01 13:37

Arnica Montana is homeopatisch geneesmiddel zonder specifieke therapeutische indicaties. Ik gebruik het zelf voor de zuivering van het bloed, maar het is heel algemeen en je voelt je van binnenuit prettiger.. Tong uitsteken

Wie met beide benen op de grond blijft staan, komt niet ver..

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-01 14:39

Het deel van het paarden been waar de zwellingen onstaan is nauwelijks doorbloed. Afvalstoffen worden daar afgevoerd door de pompende beweging van de hoef die onstaat bij beweging en niet door het stimuleren van de doorbloeding. Dan heeft het dus geen nut om arnica montana toe te dienen.
Het onderste deel van het paardenbeen bestaat voornamelijk uit bot- en peesweefsel en geen spierweefsel dat dus wel doorbloed is!

Dees

Berichten: 17090
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-01 14:56

Jippie, jij hebt nog nooit Arnica D6 gebruikt.... dat helpt echt. Ik kan niet uitleggen waarom, maar ik geef het bij elk dik beentje, en het werkt. Natuurlijk moet het paard ook bewegen, maar ARnica D6 helpt elke keer

(heb natuurlijk niet elke week een paard met dik been, ken het middeltje al jaren)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: amber15, AmenteC, AppleSter, Batlow, BlackClaw, Bloem24, DeniseRoos, Googlebot, jasmijn16, kimmetje26, liesje_rosa, Loreke2, madiekk, Rosa73, xany en 30 bezoekers