Help!! 1,5 wk na medicatie en koortsvrij opnieuw hoge koorts

Moderators: Apple, Coby, petraaken, A_nouk, SayaJones, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
paulinebes
Berichten: 451
Geregistreerd: 03-05-12

Help!! 1,5 wk na medicatie en koortsvrij opnieuw hoge koorts

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-07-15 21:11

Ik zet het toch op bokt, ondanks dat ik er vertrouwen in heb dat ze er boven op komt.

Mijn merrie werd 3 weken geleden in een keer sloom (ze liep ook anders). Omdat ze ook hengstig was dachten we dat het daarmee te maken had. 3 dagen hebben we gewoon met haar gereden. Zaterdag hadden we opnieuw gereden en daarna temperatuurde ik haar toch voor de zekerheid: 41,3 was haar temp. DA meteen gebeld. Ze heeft virus/koortsremmers en AB ingespoten gekregen en voor 6 dagen AB (2x per dag) en Novocam (1x per dag). Opvallend was haar moeizame wiebelige/lopen de eerste week. Leek erg op heftige spierpijn. Of dit bij het virus hoort, of dat het te maken heeft dat wij haar hebben doorgereden terwijl ze ziek was, weet ik niet. Ze was wel te stabiel om bang te zijn voor neurologische symptomen. Het moeilijke lopen heeft een week geduurd. Haar eetlust is al die tijd prima geweest. Ze reageerde qua temp direct op de injecties en de pasta's die we 6 dagen hebben gegeven. Prima temp. Na de laatste AB-shot, 1 week laten staan in de wei (24/7 buiten) en niets met haar gedaan. Af en toe temperaturen, maar temp bleef voldoende laag (37,5-38,4 is normaal voor haar. Na week op zondag eerste rustig staprit gedaan (1 uur), haar temperatuur was 38, dus op zich prima. Het was ook warm. Ze liep goed, was alert, niets aan de hand. De woensdag erna (2 dagen later) zouden we een wat langere staprit gaan doen (rustige opbouwen). Voor alle zekerheid weer temp gemeten: 40,3! Dus 1,5 week na de laatste AB en medicatie, stijgt haar temp opnieuw. Haar eetlust is net zoals de vorige keer prima. Nu alleen loopt ze niet moeilijk en oogt ze zelfs redelijk fit. Weer DA erbij. Toen temp 40,7. Opnieuw AB (nu 5 dagen) en novocam en eerste dag via injecties. Opnieuw daalt haar temp direct. 's avond 38,4, dag erna 37.2. Dus haar reactie is goed op de medicatie. DA geeft aan dat alles wijst op virus, maar begrijpt de temp stijging na 1,5 week ook niet. Voor alle zekerheid bloed getrokken voor onderzoek naar tekenziekte (anaplasmose?) . Ze heeft verder geen andere symptomen overigens. Dus daar krijgen we binnenkort de uitslag van.

Ik zet het toch op bokt omdat iemand wellicht iets herkent, voor het geval de temp over 1,5 week (of eerder of later) wederom gaat stijgen.

Alles suggesties zijn welkom.


paulinebes
Berichten: 451
Geregistreerd: 03-05-12

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-07-15 09:21

Nog een toevoeging tijdens de eerste koortsperiode stond ze de dag nadat de dierenarts was geweest 's ochtends enorm te rillen. Toen was haar temp 38.6. Pas de dag erna was ze koortsvrij (2 dagen na DA). Struikelen doe ze ook veel in deze periode.
De tweede koortsperiode heeft ze dat rillen ook niet laten zien; toen was haar temp de dag van de DA 's avonds al 38.4 en vanaf de volgende dag al koortsvrij.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: MirandaFuego, Redd en 20 bezoekers