Waarom hoor je zo weinig......(alt. geneeswijzen)

Moderators: petraaken, Dyonne

 
 
Biepmiep

Berichten: 3272
Geregistreerd: 16-11-01
Woonplaats: Arnhem

Waarom hoor je zo weinig......(alt. geneeswijzen)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-12-03 09:44

Over de succesen van de alternatieve geneeswijzen?

Ik bedoel als het echt zou werken, bij mens en dier trouwens, zou er toch veel meer gebruik van gemaakt kunnen en moeten worden en zouden er toch meetbare resultaten moeten zijn?

Misschien een domme vraag die ik me stel maar ik weet het antwoord echt niet.


prompter

Berichten: 6164
Geregistreerd: 28-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-03 09:46

Waarschijnlijk omdat niemand er geld in pompt voor gedegen onderzoek naar eventuele resultaten. Dit soort dingen zijn ook slecht te meten, voor hetzelfde geld heeft het lichaam zichzelf genezen, ook zonder dat er iets aan gedaan zou zijn.

Ik geloof best in wat alternatiefs, maar voor de wat grotere zaken vertrouw ik nog steeds op mijn "eigen" paardenkliniek, en die hebben me tot nu toe nooit teleurgesteld Lachen.

Extremely rare and Beyond Compare

Biepmiep

Berichten: 3272
Geregistreerd: 16-11-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-12-03 09:48

Ik twijfel nogal daarom....

Mist

Berichten: 8958
Geregistreerd: 17-02-03
Woonplaats: noord brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-03 10:00

Het laatste verhaal dat ik hoorde is van 2wkn geleden. Mijn hoefsmid was bij mij, zijn telefoon ging. Het paard waar hij naartoe moest, dat ernstig hoefbevngen was, hadden ze ingeslapen. Het paard had een "ontslakkingskuur" gehad van een alt.genezer, waarop het paard (Z-dressuur-dus geen overvoedde weidepony) acuut HB was geworden met ook nog andere verschijnselen. Ze gaan nu die "medicijnen" door TNO laten onderzoeken.

In the real world as in dreams, nothing is quite what it seems. (the book of counted sorrows)

Noortje__

Berichten: 236
Geregistreerd: 06-03-02
Woonplaats: huissen(omg. arnhem)

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-03 10:04

2 vriendinnen van mij hebben allebei hele goede resultaten behaald met acupunctuur bij hun paarden. een van de paarden had een peesblessure en daarmee ging het heel slecht, de andere had veel last van zijn rug en stijgerde daarom heel veel. En nu heeft het paard met de peesblessure veel minder last. En het paard dat last van zijn rug had liep super, helaas gaat dat nu weer wat minder, maar ze gaan nog een keer naar de acupunturist en als het goed is gaat het dan snel weer beter. Ook andere dingen hebben mensen bij ons op de manege al geprobeerd zoals een strijker, helaas had dit geen effect op hun paarden.
groetjes noor

Dummie you are alway in my mind. I'll never forget you. Love you for ever!

An_J

Berichten: 1486
Geregistreerd: 19-08-03
Woonplaats: Schiedam

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-03 10:53

Hoi,

Er zijn echt een heleboel goede resultaten met alternatieve geneeswijzen. Echter het is niet vergelijkbaar met de reguliere geneeskunde wat wetenschappelijk onderzoek ook een stuk moeilijker maakt. De manier van 'testen' moet je al heel anders benaderen.

Belangrijk is altijd dat je dat middeltje/medicijn gebruikt wat bij het paard past. Dit kan per paard verschillend zijn en er zijn verschillende manieren waarop ze dit kunnen testen. Er zijn een aantal goed alt. genezers in Nederland, maar ze zijn (helaas) niet dik bezaait. Er zit veel (heel veel!) kaf onder het koren, wat het moeilijk maakt voor veel mensen om de juiste te kiezen en een slechte naam geeft.

Maar wat voor mij belangrijk is, het is niet of/of... homeopathie bijvoorbeeld kan een goede aanvulling zijn op een reguliere behandeling. Mits natuurlijk de juiste middelen worden gekozen.

Wat ik me afvraag is : waarom twijfel je en wat is de klacht die je op die wijze wil benaderen?

An_J

Eline

Berichten: 73127
Geregistreerd: 07-10-03
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-03 11:06

In de categorie inkoppers: omdat er gewoon niet zo veel successen zijn? Alternatieve geneeswijzen blijft nou eenmaal een groot en vaag gebied... waar inderdaad een heleboel kaf tussen het koren zit.

Acilon

Berichten: 1195
Geregistreerd: 14-04-03
Woonplaats: Adegem-oost vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-03 11:18

persoonlijk ben ik voorstander voor alernatieve geneeskunde, voor mens en dier.
ik heb genoeg positieve resultaten gezien van soms hopeloze gevallen waardoor ik wel écht overtuigd werd.
acupunctuur en vooral ostheopatie hebben een enorme indruk op me gemaakt... enkele voorbeelden:

een renpaard dat het nét steeds naast de hoofdprijs greep, ookal was het in topconditie en echt sterk, met het bijkomende probleem dat het dier abosluut niet wou draven. stappen en galloperen, geen probleem, maar een draf kreeg je er echt niet uit. na allerlei onderzoeken en behandelingen zijn die mensen uiteindelijk gebotst op een ostheopate/diernarts. na 2 keer behandelen liep het paard in draf alsof het nooit wat anders gedaan was, lekker soepel en uit zichzelf.

ook een jaarling met een nare jeugd was onhandelbaar geworden, en vanof je aan hem kwam versteef hij en begon vreselijk te knarsetanden.het werd een brok spanning en hij werd zelfs gevaarlijk. die zelfde osteopate heeft hem 2 uur behandelt, terwijl hij zich in het begin erg verzette. na 2 uur lag hij knock out in de stal (ookal was de ostheopate héél lief een voorzichtig geweest) en heeft daar 2 uur gelegen. de volgende dag was het een geheel ander paard. z'n ogen stonden niet meer zo schichtig en het knarsetanden is volledig verdwenen.hij wordt nu succesvol en zonder ongewoon protest ingereden.

dit zijn nog maar 2 voorbeelden en zo kan ik er tientallen opnoemen die ik van dichtbij gevolgd heb.

ook de therapieen met kruiden(aromatherapie hoofdzakelijk) hebben al zeer positieve relsutaten opgebracht. vooral de producten voor luchtwegenproblemen en huidproblemen hebben schitterende resutaten.

ik ben persoonlijk zeer tevreden, toch mogen we de klassieke methode niet achteropstellen. zelf diagnoses nemen en behandelen is verkeerd en doet meer kwaad dan goed.ik vind een SAMENWERKING tussen al deze methodes ideaal,maar jammergenoeg vinden de meeste dierartsen de rest maar kwakzalvers en spuiten snel wat antibiotica of geven een pilletje "tzal wel overgaan nu"

Natascha

Berichten: 6391
Geregistreerd: 07-02-01
Woonplaats: Ankh Morpork

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-03 12:29

in Amerika en Frankrijk wordt wel degelijk goed wetenschappelijk onderzoek gedaan naar bijvoorbeeld de werking van kruiden en etherische olien. En de resultaten zijn vaak uitstekend.
In China wordt acupunctuur/-pressuur al duizenden jaren toegepast en wordt er in de ziekehuizen ook net zo veel gebruik van gemaakt als hier van pilletjes en poeders. In Nederland zal het geld stuk wel een grote rol spelen in de onderzoeken. En vergeet niet dat de medicijnindustrie een dikke vinger in de pap heeft.
Ook worden alternatieve geneeswijzes vaak niet vergoed door het ziekfonds en is het voor de gewone mensen vaak onbetaalbaar. Je kunt maanden lang pillen slikken die niet werken en het zieknfonds betaalt gewoon terwijl sommige alternatieve geneeswijzes de kwaal veel sneller genezen maar die niet vergoed worden. Homeopathie en acupunctuur is wat dat betreft al wat meer geaccepteerd en wordt soms al vergoed.
Ikzelf heb goede resultaten met Reiki/bach/aromatheapie/acupressuur en acupunctuur meegemaakt. Zelf heeft een magnetiseur mij heel goed geholpen nadat de arts het opgegeven had.

Niets zo charmant als een paard aan de wand: (zie profiel of hiervoor portretten en naambordjes)

elibeest

Berichten: 3524
Geregistreerd: 10-04-03
Woonplaats: Breskens/Vierpolders

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-03 13:19

Ik heb zelf een Holistisch Therapeut die paarden en mensen behandelt en ik heb ook bij hem al heel veel zeeeeeeeeer goede resultaten gezien. Hij heeft t ook ongelovelijk druk. Maar wat al gezegd is, het is heel belangrijk dat ieder individue op eigen wijze wordt behandelt, en wat je nu veel ziet is dat er een bepaalde klacht is en men massaal naar de homeopatische middelen grijpt die er om bekend staan om die bepaalde symptomen te verhelpen. Wat echter kan zijn is dat de oorzaak daardoor nog niet weggenomen is en na verloop van tijd toch de symptomen weer verschijnen. Daarom moet goed bekeken worden waardoor bepaalde symptomen onstaan.... en daar moet je toch een gave voor hebben denk ik. En dat zijn er maar weinig. Helaas zijn er teveel kwakzalvers.......

Biepmiep

Berichten: 3272
Geregistreerd: 16-11-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-12-03 14:14

Mijn paard is rondom atactisch en probleem is het traceren van de oorzaak. En heb je de oorzaak is er nog weinig aan te doen omdat het niet is ontstaan door trauma of virus. (zover zijn we nu)

Advies is niet meer gebruiken dit paard....met alle evt. consquenties voor mij als eigenaar sinds 2 maanden.

Ergens in haar lijf zit de oorzaak en ook al weet je die (tumor? Hersenbloedinkje?) is er wrs nog weinig aan te doen.
Moet ik het proberen? Is het zinloos?
Eerlijk gezegd zie ik ook op tegen nog meer kosten aan dit verder heel lieve paard van 8 jaar. Zeker als het weinig kans heeft. Aan de andere kant wil ik ook niet dat ik niet "alles" heb geprobeerd...waar ligt de grens?

An_J

Berichten: 1486
Geregistreerd: 19-08-03
Woonplaats: Schiedam

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-03 16:54

Allereerst is de grens waar je paard hem trekt. Heeft hij/zij geen lol meer in het leven dan houdt het op. Althans dat is mijn mening. In tegendeel van wat jij denkt zijn er bij de goede therapeuten wel degelijk heel veel goede resultaten. Ook bij Ataxie. Zelf heb ik al veel paarden enorm zien opknappen. Wil je een goed adres om te kijken hoe ver je kan komen ?
www.holistischdierenarts.nl Staat veel uitgelegd en ze hebben ook een telefonisch spreekuur. Zowel Erik als Steffi zijn ook volledig regulier geschoold en praktiserend geweest en weten heel goed waar ze over praten. Echt de moeite van het proberen waard. Bel ze anders eerst tijdens het spreekuur. Wie niet waagt... die wint niet.

Succes !

An_J

Biepmiep

Berichten: 3272
Geregistreerd: 16-11-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-12-03 17:44

Had ze vanmorgen al gebeld, kan morgenochtend terug bellen.

Acilon

Berichten: 1195
Geregistreerd: 14-04-03
Woonplaats: Adegem-oost vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-03 19:57

wat heb je al zoal geprobeert biepmiep?

sjalalaaaaa

Vonnie84

Berichten: 6591
Geregistreerd: 16-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-03 20:03

Ik denk dat veel mensen niet open staan voor zo'n 'hokus pokus gedoetje'. Ze vinden het eng of denken dat het gewoon niet kan werken.

Maar ik heb het idee dat er toch veel meer interesse is gekomen in de alternatieve geneeswijze en dat dat toch wel zal blijven groeien.

Het is alleen jammer dat sommige kwakzalvers het verpesten voor de echte.

[RT-HAW] Supergave rijfoto's van Rongo (AdB manier)
Waarom denkt iedereen dat door die kop maar omlaag te trekken, die rug gelijk ontspant?
Wie een paard zoekt zonder gebreken, kan beter te voet gaan.
Als je twijfelt, doe dan wat het vriendelijkste is.

Pellie

Berichten: 16935
Geregistreerd: 19-08-02
Woonplaats: Ouwsterhaule (frl)

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-03 21:17

ik kan me echt blauw ergeren aan dat neerbuigende gedoe over alternatieve geneeswijzen.

laten we vooral niet vergeten dat het grootste gedeelte van de reguliere geneeskunde nog altijd de natuur als basis heeft.

en ik vraag me elke keer weer af waarom de mens alles wetenschappelijk onderbouwd moet hebben, is het nou zo moeilijk om vetrouwen te hebben in het niet-tastbare?

en is de reguliere geneeskunde nou zo betrouwaar? je moest eens weten hoeveel fouten daar gemaakt-, en even zo hard weer toegedekt worden.

}:0 heeft 2 tinkerknaapjes en 1 tinkerprinsesje in de wei staan! }:0

Biepmiep

Berichten: 3272
Geregistreerd: 16-11-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-12-03 07:38

JA maar als je pijn hebt en je neemt een paracetamolletje helpt het wel in 99% van de gevallen.....

esther82

Berichten: 2160
Geregistreerd: 02-06-03
Woonplaats: Bennebroek

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-12-03 09:51

Ik heb met beide methodes (regulier en alternatief) goede, maar ook minder goede ervaringen. Mijn paard is meerdere malen door een ostheopaat en homeopaat geholpen. Echter voor een kreupelheidsonderzoek was ik aangewezen op een reguliere arts.
Eindresultaat: het paard loopt beter dan ooit, en voelt zich zo mogelijk nog beter. Maar dan wel dankzij zowel een reguliere als een alternatieve arts. OK dan!
Het zou het mooistee zijn als beide kanten medici elkaars werk wat meer zouden waarderen, en van elkaar zouden willen leren, en wie weet zelfs kunnen gaan samenwerken.

...

Acilon

Berichten: 1195
Geregistreerd: 14-04-03
Woonplaats: Adegem-oost vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-12-03 11:10

helemaal me eens esther!!

jammergenoeg is het zelden zo , en ik heb al meer dan een keer de 2 specialisten in de clinch zien gaan...

Pellie

Berichten: 16935
Geregistreerd: 19-08-02
Woonplaats: Ouwsterhaule (frl)

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-12-03 13:47

Biepmiep schreef:
JA maar als je pijn hebt en je neemt een paracetamolletje helpt het wel in 99% van de gevallen.....


ja vroeger nam men wilgenbast en hielp het ook in 99% van de gevallen... Rolleyes waar wie weet dat tegenwoordig nog?

}:0 heeft 2 tinkerknaapjes en 1 tinkerprinsesje in de wei staan! }:0

Natascha

Berichten: 6391
Geregistreerd: 07-02-01
Woonplaats: Ankh Morpork

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-12-03 14:58

En wat zit er in wilgenbast...?
Juist ja, acetylsalicyl (tongbreker en ik heb het nog verkeerd geschreven denk ik ). Dat goedje waar aspirientjes nu van gemaakt worden.
Tot voor de oorlog was er geen grote medicijnindustrie. De mensen hadden weinig geld en men maakte zelf middeltjes van wat er voor handen was. Boombast, wortels, bloemenextracten, dat was allemaal gewoon. Na de oorlog kon de industrie goed p gang komen waardoor alles betaalbaarder werd voor de gewone mens. Snel en gemakkelijk en bovenal niet te duur. De chemische deeltjes van de planten werden nagemaakt in de fabriek zodat de productie van pillen goedkoper werd.
Op www.plantaardigheden.nl kun je veel leerzaam leesvoer vinden over planten, werking en inhoudsstoffen.
Hier een stukje over bovengenoemde wilg:
http://www.herbalgram.org/iherb/expande ... /he102.asp

Niets zo charmant als een paard aan de wand: (zie profiel of hiervoor portretten en naambordjes)

Gerrie

Berichten: 4385
Geregistreerd: 18-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-12-03 23:56

Biepmiep schreef:
JA maar als je pijn hebt en je neemt een paracetamolletje helpt het wel in 99% van de gevallen.....


en wist je dat als je pijn hebt dit een signaal van je lichaam is,en je je eigenlijk zou moeten afvragen waar die pijn vandaan komt?
Ook zonder paracetamol kun je pijn dempen.
Het zelfgenezend vermogen van je lichaam is groter dan je denkt.Als je maar weet hoe de weg te bewandelen Haha!

Our only purpose in life is to Love one another.
.....and if we can't do that try not to hurt each other.
-Dalai Lama

Biepmiep

Berichten: 3272
Geregistreerd: 16-11-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-12-03 00:07

Maar waarom wordt dat ons dan niet net zo makkelijk geleerd als het kopen van een paracetamolletje? Gemakzucht van de mens?
Zou wel klap voor de economie zijn...

Pellie

Berichten: 16935
Geregistreerd: 19-08-02
Woonplaats: Ouwsterhaule (frl)

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-12-03 00:39

goed gezegd. gemakzucht van de mens in zijn algemeenheid en centenkwestie.

}:0 heeft 2 tinkerknaapjes en 1 tinkerprinsesje in de wei staan! }:0

CaroleKlomp
Berichten: 3253
Geregistreerd: 19-04-03
Woonplaats: Heede

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-12-03 12:20

Ik vind dat eigenlijk best wel meevallen. Wij doen zelf veel met alternatieve geneeswijzen maar ook met de reguliere geneeskunst, zowel voor mijn dieren als voor mijn gezin. In eerste instantie gaat mij voorkeur uit naar alternatief, maar uiteindelijk is de ernst van de toestand bepalend.Ze zouden in mijn ogen veel meer moeten samenwerken want volgens mij kunnen we niet zonder allebei!

De beste wensen voor iedereen die ze kan gebruiken!


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: dees_daan, Fauchon, Lise85, marygoround, MoniekV, Pferdelove, sillyhorse, SjakieXX, Tarico, Tessaaa, xEline en 33 bezoekers