Jaarling haflinger ineens heel mager!!

Moderators: petraaken, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bonnieknol

Berichten: 207
Geregistreerd: 26-09-03
Woonplaats: Arnhem

Jaarling haflinger ineens heel mager!!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-12-03 20:48

hoihoi
het hengstveulen van mijn haflinger merrie, inmiddels 1 1/2 jaar oud, werd vorige week steeds magerder. Hij staat dag en nacht in de wei met nog meer hengsten. We zijn hem gelijk meer brokken gaan bijvoeren en hebben hem 2x extra ontwormd. dus wormen kan hij ook niet meer hebben. Hij bleef maar afvallen en we hebben hem dit weekend maar op stal gezet met een deken op en hij krijgt kuilhooi en 2 tot 3 kg brokken per dag. Het eten gaat niet van harte, hij eet wel maar met veel tussenpozes. Ook is hij aan de diarreee en heel sloom. hij staat naast merries en geeft er niks om, terwijl anders niet te hanteren is als er merries in de buurt komen.
De dierenarts komt morgen, ik hoop niet dat hij ernstig ziek is, het is een hele lieve hengst en we hebben er wel verwachtingen van.
Heeft iemand dit meegemaakt of enig idee wat het kan zijn? Ik laat morgen weten wat de dierenarts ervan heeft gezegd!
groetjes Roos


lageveld

Berichten: 3377
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-03 21:28

Ja, dat hebben we meegemaakt, zo erg zelfs dat de pony helemaal niet meer wilde eten en binnen een paar weken veranderde in een pony die je alleen nog ziet in een derde wereldland. Het is waarschijnlijk een of andere inwendige (darm) infectie. Goed dat je de DA er bij haalt. Die zal antibiotica geven waarschijnlijk. Belangrijk is dat je hem weer aan het eten krijgt.
We hadden de pony eigenlijk al opgegeven, maar het is weer helemaal goed gekomen. Nadat hij weer aan het eten was gegaan is hij (ergens in Duitsland) de wei opgegaan waar hij naar hartelust kon grazen. Een paar weken geleden hebben we hem weer opgehaald omdat hij daar veel te dik werd Haha!

Bonnieknol

Berichten: 207
Geregistreerd: 26-09-03
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-12-03 17:47

De DA is maandag geweest, volgens hem had hij een wormbesmetting gehad en was zijn darmwand wat beschadigd waardoor hij zo mager werd en aan de diarree is. Ook had hij hoge koorts. Hij is nu idd. aan de antibiotica en is weer wat kwieker. Nog wel sloom en zijn hengstenkuren heeft hij nog niet terug maar het gaat al beter! ?bedankt voor je reactie!

Amaryllis K-IV [+2] 2112 km + BC UHR 2013
Milo K-III [+5] 823 km + BC UDDEL 2014
2016 gesponsord door VITALBIX
_Enduranceteam Arnhemse Meisjes_


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CandyArmando, Cowgirl, Gambler99, Googlebot, lolotjeh, Marijke_Dub, Miran, Nelly01 en 34 bezoekers