*dikke voorknie,maar niet kreupel

Moderators: Apple, Coby, petraaken, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Gerrie

Berichten: 4385
Geregistreerd: 18-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-09-01 12:08

Wie o wie maakt me wijzer?

Alweer 6wk geleden op de club ontdekt dat ze de knie dik had,niet kreupel,geen koorts niet drukpijnlijk.Dus thuis gekoeld gestapt etc.het vocht kon geen kant op dik been.
Nu is de knie weer zoals ie begon ,soepel geen knobbels te voelen.
Een week geleden gestart met groene leem ,maar zie niet dat ie dunner wordt.
Is het een kwestie van -nog meer -tijd gunnen of is medisch ingrijpen noodzakelijk?


Dees

Berichten: 17090
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-09-01 13:56

eeeuuuhm, is die knie dan nu nog dik of niet meer? Wordt niet helemaal duidelijk.....

evelien

Berichten: 360
Geregistreerd: 10-08-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-09-01 14:36

Mijn paard is twee jaar geleden ook op zijn knie gevallen en die plek is nog steeds dik.
De DA zei tegen mij dat dit kwam omdat er een bloeduitstorting heeft gezeten en dat het bloed op die plek niet goed is afgevoerd.
Misschien is het zo iets.
Gelukkig heeft mijn paard er geen last van.

Ik bok, jij bokt, Ik heb geboktet.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-09-01 17:35

Mijn paard heeft dus ook nog steeds een dikke plek boven zijn knie van die snee van die trap. Probleem wordt veroorzaakt doordat de huid en de spier geirriteerd zijn geraakt, daarom wordt er vocht aangemaakt. Omdat het vocht ertussen zit, kunnen de 2 niet goed herstellen, zie daar een vicieuze cirkel. Groene leem heeft in mijn geval geen zin omdat het vocht dus echt onder de huid zit, intussen heb ik er een hele tube op leeggesmeerd zonder resultaat.
de va heeft de bult al 3 keer gedrained, gistern nog met de bedoeling om het drukverband 4 dagen te laten zitten in de hoop dat het vocht wegbleef en de huid en de spier elkaar weer zouden willen kennen en tot rust zouden komen. helaas is het verband niet blijven zitten. Over het weekend gebeurt er even niks, maandag zien we wel weer verder. Ofwel er wordt gesmeerd met een spul wat in Engeland nog wel eens wordt toegepast op dit soort kwetsuren ofwel er gaat een spuit in om de irritatie en de vicueuze cirkel te doorbreken. de wond is allang dicht en het hele gebied heeft nooit een vuile ontsteking gehad, paard is ook niet kreupel en heeft geen pijn.
het vocht wat uit de wond kwam was brandschoon, er is dus sprake van irritatie wat ook wel wordt verstaan als een schone ontsteking.
Stappen en koelen heeft niet geholpen, hij heeft nu boxrust en koelen laten we ook even in een poging om de plek vanzelf tot rust te laten komen. Bij de laatste drain kwam er al veel minder vocht uit nl.
Uhmm, ik weet niet of je hier iets aan hebt, maar het lijkt wel dikke knieen tijd. blijf goed opletten of de plek warm is en of je paard koorts heeft.

Gerrie

Berichten: 4385
Geregistreerd: 18-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-09-01 18:59

dankje wel voor je reactie,ze had en heeft geen koorts gehad ,gelukkig.

Maar dat het dus een inwendige iritatie is is me wel duidelijk geworden,het viel me btw wel op als ik die groen leem (vertagil)erop smeerde dat de plek waar het vocht zit langer vochtig bleef als de leem die eromheen gesmeerd zat Verward
wat zou dat te betekenen hebben?

Gerrie

Berichten: 4385
Geregistreerd: 18-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-09-01 15:13

De Olympische dierenarts is net geweest ,en heeft geconstateerd dat het gewrichtskapsel geirriteerd is..heeft in de knie een stofje gespoten ,2 dagen rust nog ,dan langzaamaan weer opbouwen.


Wordt vervolgd......

Our only purpose in life is to Love one another.
.....and if we can't do that try not to hurt each other.
-Dalai Lama


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _kajo_, aniek_joefy, Astrid_Brann, Caitlin_K, Cirano, Finesse, GoogleAdsense, Jenny21, Maukje, Myfairytale, Pantykous, Redford, tienus63, xxpetraxx, xzodiena en 27 bezoekers