*kreupel, waardoor?

Moderators: Apple, Coby, petraaken, A_nouk, SayaJones, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
eva'tje
Berichten: 83
Geregistreerd: 24-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-09-01 16:40

mijn paard had een trap gehad aan zijn achterbeen onder zijn kogel. Toen liep hij niet kreupel. Van de veearts heeft hij 6 dagen lang antibiotica gehad. (ook voor zijn voorbeen, hij had vastgelegen in een hek) Na een week ben ik weer begonnen met rijden toen liep hij super. de dag na het rijden was het been weer dik en sindsdien loopt hij kreupel. Het word niet beter terwijl het been niet meer dik en warm is. De veearts dacht eerst aan een hoefzweer maar dat is het volgens mij niet. Moet ik nu foto's laten maken? De veearts komt morgen weer kijken.


opala

Berichten: 6365
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Krommenie

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-09-01 21:23

je kunt het nog aankijken of je paard nog spontaan hersteld door op rust te zetten, wat doorgaans het geval is, is mijn ervaring, tenzij het zeg maar langer dan een week of twee duurt en het betreft steeds hetzelfde been of dat je blijft twijfelen aan wat je veearts zegt, als je bezorgheid niet meer te dragen is, dan zou ik gelijk voor je eigen gemoedsrust een kreupelheidsonderzoek laten doen en foto's laten maken

Suzanne F.

Berichten: 29875
Geregistreerd: 03-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-09-01 11:17

Is hij voor of achter kreupel? Ik wil je niet bang maken maar mijn merrie heeft ook vastgelegen in een hek met al haar benen maar in haar ene voorbeen is de pees heel erg beschadigd geraakt. Bij een pees is het been ook niet altijd warm en dik.
Ik zou er naar laten kijken, een peesscan laten maken. Als hij achter kreupel is zal het niet zo ernstig zijn of had hij een wond op de plek waar hij geraakt was?

eva'tje
Berichten: 83
Geregistreerd: 24-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-09-01 19:04

hij loop achter kreupel aan het been waartegen hij die trap heeft gekregen, echt balen. Word vast weer foto's laten maken

eva'tje
Berichten: 83
Geregistreerd: 24-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-09-01 19:04

oja en hij had een wond daar waar hij geraakt was

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-09-01 08:54

Als je paard een flinke klap heeft gehad bij de kogel kan het best dat er frisuren [scheuren in het bot]zijn ontstaan in het bot. Aanvankelijk geeft dat niet altijd kreupleheid maar na aanhoudende belasting wel. Mijn mening is dat je met paardenbenen niet voorzichtig genoeg kunt zijn.
Bij vage en complexe kreupelheden kun je het beste direkt naar een gespecialiseerde kliniek gaan. Zij hebben veel meer expertise in huis dan je plaatstelijke VA, en zijn bovendien in staat foto's en scans te maken.

eva'tje
Berichten: 83
Geregistreerd: 24-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-09-01 16:43

de wond van de trap zit onder zijn kogel, zeg maar aan de voorkant van de kootholte. op zich niet een cruciale plek denk ik. Hij moet nu een week op stalrust van de veearts en dan zien we wel verder. Nog een weekje afwachten en anders laat ik foto's maken.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: elise21, paardje2013, petraaken, Sascho, Slmt9 en 22 bezoekers