Versleten knieën -> behandelen?

Moderators: Dyonne, Amaryllis, Apple, Coby, petraaken, C_arola

 
 
CnB

Berichten: 15617
Geregistreerd: 12-05-04

Versleten knieën -> behandelen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-11-13 19:22

Vorige zomer heb ik ontdekt dat mijn pony achteraan versleten knieën heeft. De DA heeft hem volledig onderzocht en kwam tot deze conclusie, de hoefsmid had eerder ook al gezegd dat er in die regio iets niet goed zat (vandaar dat ik de DA heb laten komen) omdat hij zijn hoeven op een bepaalde manier plaatste.

Nu, om een lang verhaal kort te maken: versleten knieën dus. Zat wat vocht in maar omdat hij niet kreupel liep moest ik mij er geen zorgen om maken. Hij heeft heel z'n leven nog niet kreupel gelopen, heeft wel een eigen manier van lopen maar buiten dat merk je er dus niks aan (en die eigen manier van lopen merk je ook alleen als je er echt op gaat letten). DA zei ook dat ik er dus eigenlijk niks aan moest doen, moest hij toch last krijgen kon er een inspuiting gebeuren, verder waren er niet meteen opties dacht ik. Wel is hij nu op een bepaalde manier (binnendoor) bekapt en heeft hij ijzers (die had hij al omdat hij vooral buiten loopt en zijn hoeven te hard afsleten).

De pony in kwestie is altijd enorm nukkig geweest, wilde nooit echt lopen en als je hem dan dwong dan liep hij wel, maar kwaad en het duurde nooit lang. Kreeg altijd te horen van "hij is gewoon zo" (op het nukkige) en dat hij lui was etc. etc. Maar ik begin mij steeds meer af te vragen of dat wel zo is ... Ik heb, sinds hij van mij is, nooit echt intensief met hem gereden. Wel bezig geweest (grondwerk en dergelijke) maar nooit enorm intensief, omdat hij dan gewoon zo boos werd.

Nu ben ik recent nog meer gaan nadenken (nadat we weer in een echte dip waren terechtgekomen, heb ik toen ook een topic over gehad) en de laatste dagen zag ik ineens het licht .. Ik heb dit nu 2 dagen uitgetest en het blijkt ook nog te kloppen. Kort samengevat: volgens mij heeft hij gewoon last van zijn knieën .. En als je hem dan vraagt om te lopen en allerlei dingen te doen dan vindt hij dat gewoon niet leuk en gaat dan nukkig doen en allerlei andere toestanden.

Wanneer je hem zelf laat warmlopen dan verandert alles, dan gaat hij ineens uit zichzelf veel vlotter en ruimer stappen, en dan gaat hij ook gewoon draven wanneer je dat vraagt, zonder nukkig te doen. Dan loopt hij ineens op je gedachten, en is er van een luie pony helemaal geen sprake. Maar dan moet hij wel warmgelopen zijn, en dat wil zeggen een half uur op een tempo waarbij zelfs slakken je voorbij steken := Geen probleem om dat buiten te doen (alhoewel het nu koud is :brr: ) maar in de piste is dat weer een ander verhaal, ook omdat je daar rekening met houden met andere paarden en daarvoor uitwijken etc. (en dat zijn weer extra bewegingen en daar wordt hij niet happy van .. gewoon rechtdoor is het beste).

En dan ga je toch denken ... is een behandeling misschien toch niet interessant? Zou het hem niet helpen? Misschien helpt het zelfs wel voor zijn gedrag in de weide, misschien gedraagt hij zich dan wel niet zo boos tegen alle andere viervoeters .. Is misschien vergezocht, maar is iets wat mijn gevoel zegt .. Maar langs de andere kant: heeft het nog zin om een 17-jarige te behandelen? Kan ik niet beter gewoon wat stapwandelingen met hem maken en hem de rest van de tijd zijn gang laten gaan. Werkt zo'n behandeling überhaupt wel? Iets inspuiten .. en dan op zo'n leeftijd en het feit dat hij er zolang mee rondloopt ...

Wat is wijsheid?
Kan natuurlijk nog met de DA overleggen maar was eens nieuwsgierig wat bokt zou doen, hier zitten vast wel mensen met ervaringen :)


marleen_usar

Berichten: 20618
Geregistreerd: 04-04-05
Woonplaats: Pernis

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 19:24

De hond van mijn moeder heeft ook een versleten gewricht, hij liep op 3 poten. Dierenarts wilde levenslang pijnstillers geven, wist verder geen raadt. Na acupunctuur liep hij weer als een jonge hond, maar hij loopt nog steeds goed. Paarden zitten misschien anders in elkaar maar ook daar kan het heel goed bij werken.

tanjaatjuhh
Berichten: 2420
Geregistreerd: 18-02-06
Woonplaats: Emmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 19:24

Glucosamine van Glucohorse. Zit het meeste pure glucosamine in wat de gewrichten weer wat smeert.

Kerstmuts

Zeer mooie pony hengst ter dekking!
http://www.bokt.nl/markt/ad/123200/kleu ... et-monello

troi
Berichten: 14208
Geregistreerd: 12-09-08
Woonplaats: Boven Zwolle

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 19:26

Als jouw intuïtie klopt heeft hij dus vrijwel altijd last van zijn knieën, alleen laat hij het pas merken als het heel erg wordt dus bij krappe bochten en te snel willen. Ik zou dan zeker proberen of er wat aan te doen is, misschien pijnstilling of wat anders. Wie niet waagt wie niet wint toch? Bovendien, als hij zich anders gedraagt na pijnstilling weet je ook zeker dat zijn nukkige gedrag van pijn komt, ook al heel waardevol om te weten toch?

tips van handige klussers gezocht [HTT] Windveren vervangen tips?

CnB

Berichten: 15617
Geregistreerd: 12-05-04

Re: Versleten knieën -> behandelen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-11-13 19:29

Dat inderdaad troi :j Ik heb nu iets in mijn hoofd zitten en het verklaart in ieder geval heel veel (eigenlijk alles) en dus zou wel willen weten of het klopt :j Maar weet niet goed waar te beginnen zeg maar .. Ik weet dat er injecties mogelijk zijn maar dacht ook dat die vooral bij jonge paarden gegeven worden (omdat je het doorgaans iets eerder ontdekt dan op 17 jarige leeftijd := ) en ik dacht ook ergens gelezen te hebben dat ze soms meer kwaad dan goed doen ..

Maar misschien kan ik al ergens winst halen met gewone pijnstilling, of een bepaald supplement ofzo .. Ben eens benieuwd naar de meningen van de bokkers, en ga dan eens met de DA overleggen ... Misschien ook nog interessant om te weten: hij staat nu op (droog) voordroog, stro & Pavo Care4life (ongeveer 600g per dag).

troi
Berichten: 14208
Geregistreerd: 12-09-08
Woonplaats: Boven Zwolle

Re: Versleten knieën -> behandelen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 20:03

Ik heb daar totaal geen verstand van eigenlijk, zou het niet mogelijk zijn om knieën selectief te verdoven voor een langere tijd? Dat zou in dit geval ideaal zijn. Ik zou even mijn DA bellen voor info.

tips van handige klussers gezocht [HTT] Windveren vervangen tips?

Somebitch

Berichten: 17560
Geregistreerd: 06-09-03
Woonplaats: Zeeland

Re: Versleten knieën -> behandelen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 20:14

Ik zou niets gaan verdoven.. Daar richt je alleen maar meer schade mee aan.

Verder vraag ik me af in hoeverre je gelijk hebt. Jij zult je paard het beste kennen en ik zou dus niet twijfelen aan je eigen verhaal. Inspuiten heb ik verder geen ervaring mee, dat doen ze toch alleen bij de kniebanden? In de knie zelf kan je immers niks inspuiten denk ik?

Somebitch @ [TEN-ITP] Zembla Du Vi 80km 2e plaats en best condition.
Valesco 2017 CEI** Denemarken 3e plaats en Best Condition!
[TEN-ITP] Endurance Feldborg cei** met Valesco
Zembla du vi: Klasse I + 19 - wp klasse II + 7 - klasse III + 2 wp (zelf 4 wp). Sinds 2015 rij ik Valesco: CEI**

troi
Berichten: 14208
Geregistreerd: 12-09-08
Woonplaats: Boven Zwolle

Re: Versleten knieën -> behandelen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 20:25

@somebitch, waarom zou dat schadelijk zijn? Het lijkt me niet dat TS gebruik zal maken van meer gewilligheid van haar paard door met vliegende galop door bossen te rauzen en zo haar paard naar de klote te helpen. Wel zou ze ervan kunnen leren hoeveel last hij er van heeft en of ze nu juist hem kan aanpakken als hij nukkig is of dit juist moet respecteren als het aangeven van fysieke grenzen. Lijkt me erg belangrijk, maar goed of het zo kan dat weet ik niet natuurlijk.

tips van handige klussers gezocht [HTT] Windveren vervangen tips?

CnB

Berichten: 15617
Geregistreerd: 12-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-11-13 20:26

Verdoven ben ik ook niet zo'n fan van, heb vooral schrik dat hij zich gaat overbelasten omdat hij niks meer voelt, en dit dan op termijn meer kwaad dan goed doet ... Maar dat effect kan je ook hebben met pijnstilling natuurlijk ... Moeilijk... (en neen, ben inderdaad niet van plan om door de bossen te gaan crossen .. maar het zou wel helpen als hij zou aangeven dat hij dat wel zou willen, want nu wil hij dat totaal niet.. ;) ).

Kan niet meer 100% zeker zeggen wat het probleem was, is al een paar maanden geleden en omdat hij niet kreupel was en verder niks toonde moest ik me daar geen zorgen om maken. Maar ik meende dat het probleem was dat zijn banden altijd te los zijn geweest waardoor de knie teveel ruimte had om te bewegen en daardoor slijtage had (en er ook vocht tussenin kwam enzo).. Dacht dat het iets in die richting was ..

Somebitch

Berichten: 17560
Geregistreerd: 06-09-03
Woonplaats: Zeeland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-13 20:29

Omdat je dan zoals ts al zegt vaak last krijgt van overbelasting. :j daarom zou ik ook niet kiezen voor pijnstilling.

Somebitch @ [TEN-ITP] Zembla Du Vi 80km 2e plaats en best condition.
Valesco 2017 CEI** Denemarken 3e plaats en Best Condition!
[TEN-ITP] Endurance Feldborg cei** met Valesco
Zembla du vi: Klasse I + 19 - wp klasse II + 7 - klasse III + 2 wp (zelf 4 wp). Sinds 2015 rij ik Valesco: CEI**

CnB

Berichten: 15617
Geregistreerd: 12-05-04

Re: Versleten knieën -> behandelen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-11-13 09:34

Verder geen meningen/ervaringen meer?

Ga sowieso nog eens met de DA overleggen en zit te denken om misschien een andere DA er eens naar te laten kijken (niet omdat ik de eerste niet goed vindt, maar omdat ik nu van stal verhuist ben en dus zit die een stuk verder weg .. en op stal hebben ze "eigen" DA's dus misschien is dat wel interessant om die eens te laten kijken ... ) maar ben toch nieuwsgierig naar mensen met ervaringen.. :)

Christadk

Berichten: 3266
Geregistreerd: 03-07-04

Re: Versleten knieën -> behandelen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-13 14:53

Hmm mijn haf heeft opgerekte kniebanden en die loopt daar ook niet kreupel aan maar ze heeft wel een eigen loopje wat er maf uit ziet en behoorlijk stijf. Ook zij rent vrij weinig uit zichzelf, en werd ook niet al te vrolijk van in de bak werken. Buiten kon ze prima aan en daar genoot ze ook van. Momenteel staat zij volledig op rust, omdat ze links voor kreupelde, hier kon de DA niks vinden behalve artrose.

Mijn DA raadde aan 6 weken recht uit stappen en dan eventueel inspuiten. Dit is dan wel blijvend.. Ik heb daar niet voor gekozen omdat ik niet wil dat ze door haar eigen pijn heen gaat lopen, geloof niet dat dat goed is voor haar knieën. Vraag me ook wel eens af of dit nog goed komt...ik heb ook nog een hoop vragen waar ik nog geen antwoord op heb helaas.

Mijn onceinalifetimehorse Shiquita <3 R.I.P.

Somebitch

Berichten: 17560
Geregistreerd: 06-09-03
Woonplaats: Zeeland

Re: Versleten knieën -> behandelen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-13 14:56

Die van mij heeft verrekte kniebanden gehad en nog steeds soms last van. Maar ik weet niet of ik dat kan vergelijken met 'versleten' knieeen. Ook hier was het advies 6 weken stappen rechtuit op het harde en na die 6 weken langzaam opbouwen liefst ook rechtuit.

Somebitch @ [TEN-ITP] Zembla Du Vi 80km 2e plaats en best condition.
Valesco 2017 CEI** Denemarken 3e plaats en Best Condition!
[TEN-ITP] Endurance Feldborg cei** met Valesco
Zembla du vi: Klasse I + 19 - wp klasse II + 7 - klasse III + 2 wp (zelf 4 wp). Sinds 2015 rij ik Valesco: CEI**

CnB

Berichten: 15617
Geregistreerd: 12-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-11-13 18:33

Dank jullie.
Ik heb vandaag eens op stal overlegd ivm hun dierenartsen en zij raadden 1 bepaalde DA aan die gespecialiseerd is in gewrichten en botten enzo.. Ik ga deze eens laten komen en kijken wat die zegt en van daar verder zien..

Het zit me in ieder geval niet lekker, vandaag niks met hem gedaan maar gewoon in de weide toen hij hooi aan het eten was eens gevoeld. Ik kom eigenlijk nooit aan die knieën, ga er snel eens met een borstel over en that's it. Nu eens wat beter gevoeld en geduwd en "geknepen" en hij gaf mij daar toch een reactie op zeg :oo Ik wist dat hij kwaad kon kijken maar dit was toch wel erruggg kwaad := Dus dat is geen goed teken .. Wil het toch nog eens bekeken hebben door een DA ...

pleiada
Berichten: 4132
Geregistreerd: 23-09-04
Woonplaats: ermelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-13 20:10

Na laten kijken is denk ik zeer verstandig :j Als het artrose is zou je een supplement zoals glucosamine of iets van gember kunnen overwegen..In dat geval zou ik hem toch in beweging houden en hem zelf laten aangeven wat hij wel en niet kan,en rust roest zeggen ze dan altijd(volgens mij doet hij dat al heel goed :) )Ik heb hier ook eentje van 19 die artrose heeft en zij reageert heel goed op gember..Pijnstilling lijkt me zowiezo niet handig om dat standaard te geven..Net wat je aangeeft,dan loopt hij door de pijn heen maar ook heb je dan meer kans op maagproblemen..Verder kan ik je niet echt helpen of tips geven,maar ik lees graag hier wat eruit komt en hoop dat het nog een beetje meevalt..

Christadk

Berichten: 3266
Geregistreerd: 03-07-04

Re: Versleten knieën -> behandelen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-13 14:18

Ik gaf mijn haf ook glucosamine en dat deed haar zeker goed :j

Mijn onceinalifetimehorse Shiquita <3 R.I.P.

Tanja_dB

Berichten: 1748
Geregistreerd: 15-06-06
Woonplaats: Poederoijen

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-13 18:32

Er een dierenarts naar laten kijken is sowieso niet verkeerd. Wel denk ik dat je vooraf na moet denken over wat je wel en niet wilt. Dierenartsen kunnen veel, maar niet alle behandelingen zijn uiteindelijk het beste voor je dier. Ik zou voor een wat ouder dier persoonlijk niet beginnen aan boxrust en intensieve therapie. Maar af en toe inspuiten lijkt me niet bezwaarlijk en is voor Cobe alleen maar winst.

Je zou ook eens kunnen rondkijken in het alternatieve circuit. Glucosamine kan veel goed doen en wie weet zijn er nog andere producten die inwendig ondersteunen. Daar ben ik verder niet echt in thuis. ;)

Wat betreft training denk ik dat hij je prima vertelt wat je wel en niet kunt vragen. Motiveren is natuurlijk prima, maar geef hem ook de ruimte. Als langer stappen hem helpt, wat let je dan om dat niet te doen? Als je daarna een veel prettiger dier hebt om mee te werken, dan zou ik het wel weten! :D
Ik denk dat wij erg gewend zijn om in bepaalde patronen te werken met dieren. Je moet goed losrijden, de rug leren gebruiken, etc. Allemaal waar, maar het belangrijkste is communicatie. Als hij je zo duidelijk vertelt hier problemen mee te hebben, mag je dat volgens mij best volgen en kijken of je op een andere manier met hem kunt werken. Soms moet je doorpakken om bepaald gedrag te doorbreken, maar dat lijkt me in dit geval niet juist. Ik vind het iig een grote plus dat je zijn reacties zo serieus neemt!

Ewona
Berichten: 951
Geregistreerd: 12-07-13
Woonplaats: België

Re: Versleten knieën -> behandelen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-13 18:40

Zoals al eerder gezegd glucosamine.
Msm helpt ook enorm goed, dat krijgt ons oudje en ze is er echt vlotter op geworden.
Ik heb nu een poedermengeling : glucosamine + Msm.
Cortaflex HA bevalt ons ook erg goed, is wel vrij prijzig, maar helpt na een tijdje heel goed. (eerst opstartdosis nodig, daarna onderhoudsdosis)

De gevaarlijkste plaats ter wereld is tussen een moeder en haar kind (eren).

bliver
Berichten: 3044
Geregistreerd: 23-08-07

Re: Versleten knieën -> behandelen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-13 18:45

je zegt dat een dierenarts je paardje heeft onderzocht. Heeft hij ook foto's gemaakt??

NeverGiveUp

Berichten: 7267
Geregistreerd: 23-12-09
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-13 20:09

Dus je dacht altijd, zo is hij nou eenmaal, maar heb je laatst bedacht dat hij misschien helemaal niet zo uit zichzelf is, maar gewoon last van zijn knieën heeft op bepaalde momenten... Lijkt me vervelend want dan ga je je gelijk schuldig voelen als je hem een keer iets vraagt waar hij nukkig op wordt.

Ik zou toch kijken of je er wat aan kunt doen. Klein plannetje maken met wat allemaal mogelijk is.
Buiten dat het voor de laatste jaren van je paard fijn is, is het voor jou ook best geruststellend lijkt me.
Lekker rijden en spelen in de bak met misschien een paard die wat meer vooruit denkt en initiatief neemt. Kan misschien zo nog 10 jaar mee dan, met soepele knietjes? :)

En je weet nu dat er misschien wat aan te doen heeft en dat effect kan gaan hebben, dat blijft natuurlijk in je hoofd tot je het geprobeerd hebt..

http://www.demestkever.nl/

We'll run wild
We'll be glowing in the dark


Y;(

CnB

Berichten: 15617
Geregistreerd: 12-05-04

Re: Versleten knieën -> behandelen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-11-13 10:27

Dank jullie wel voor de reacties nog.
Ik ga inderdaad eerst de DA (nog eens) laten komen en kijken wat die ervan vindt, is een DA die gespecialiseerd is in de gewrichten en botten en dergelijke dus dat is misschien wel fijner dan een "gewone" DA (alhoewel die natuurlijk niet slecht zijn ;) ). In de zomer zijn er geen foto's gemaakt neen, ook niet omdat hij er verder totaal geen reactie op gaf (onregelmatig lopen ofzo, zelfs de buigproef was goed.. op de volte op het harde zag je dat hij zijn achterbenen wat anders neerzette maar dan moest je er al echt op gaan letten) dus moest ik mij daar geen zorgen om maken en gewoon doen zoals we bezig waren ... Maarja, toen had ik de link met dat zuur zijn nog niet gelegd, dus nu maak ik mij wel zorgen :+

Ivm dat langer (= een dik half uur) stappen is dat natuurlijk geen probleem als we naar buiten kunnen, maar in de piste is dat weer een stuk minder (is sowieso niet rechtuit en je moet ook rekening houden met en uitwijken voor anderen als je niet alleen bent en dat soort dingen vindt hij al allemaal niet leuk := :+ ). En ja, dingen als "even longeren" zit er dan ook niet meer in .. Niet dat dat een ramp is, maar het is toch een hele andere manier van omgaan met dingen ;)

Zal de "andere" middelen die genoemd worden zeker ook in gedachte houden, bedankt voor de ervaringen.

Inderdaad NeverGiveUp, voel me er nu al schuldig over, dat ik al die jaren gewoon gedacht heb dat hij zo was, dat de hoofden die hij trok erbij hoorde := Maar ergens heb ik nu het gevoel dat hij wel wil (onze band is ENORM verandert door de jaren heen) maar dat iets hem tegenhoudt .. Nu kan het natuurlijk wel zo zijn dat hij er op bepaalde momenten meer last van heeft dan anderen, want ik heb een tijde geleden heel fijn met hem door de bossen gereden en eigenlijk geen "lelijke hoofden" gehad van hem .. Maar de momenten zijn er altijd wel en hoe kleiner de ruimte & cirkels en hoe hoger het tempo in die ruimte of op die cirkels, hoe erger het is .. Dus denk wel dat ik vrij goed zit met mijn ideeën .. al zal hij er misschien in de zomer minder last van hebben dan in de winter, net zoals de mensen met spier- en gewrichtsproblemen dat doorgaans hebben ;)

Maflinger_S
Berichten: 7336
Geregistreerd: 01-07-08

Re: Versleten knieën -> behandelen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-13 10:35

Hou er ook rekening mee dat hoe langer je paard hebt, hoe beter je het paard leert lezen en hoe meer een paard zich ook durft te uiten, als hij merkt dat jij er open voor staat. Dat is een lang proces en helaas pindakaas, omdat hij paards spreekt en jij "mens", loop je altijd een beetje achter de feiten aan. Dat is een natuurlijk gegeven waar je je niet schuldig over hoeft te voelen.

"Under a cherry tree there are no strangers"
Dalai Lama, Ahoy Rotterdam, 16 september 2018

bliver
Berichten: 3044
Geregistreerd: 23-08-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-11-13 17:42

CnB schreef:
Dank jullie wel voor de reacties nog.
Ik ga inderdaad eerst de DA (nog eens) laten komen en kijken wat die ervan vindt, is een DA die gespecialiseerd is in de gewrichten en botten en dergelijke dus dat is misschien wel fijner dan een "gewone" DA (alhoewel die natuurlijk niet slecht zijn ;) ). In de zomer zijn er geen foto's gemaakt neen, ook niet omdat hij er verder totaal geen reactie op gaf (onregelmatig lopen ofzo, zelfs de buigproef was goed.. op de volte op het harde zag je dat hij zijn achterbenen wat anders neerzette maar dan moest je er al echt op gaan letten) dus moest ik mij daar geen zorgen om maken en gewoon doen zoals we bezig waren ... Maarja, toen had ik de link met dat zuur zijn nog niet gelegd, dus nu maak ik mij wel zorgen :+

Ivm dat langer (= een dik half uur) stappen is dat natuurlijk geen probleem als we naar buiten kunnen, maar in de piste is dat weer een stuk minder (is sowieso niet rechtuit en je moet ook rekening houden met en uitwijken voor anderen als je niet alleen bent en dat soort dingen vindt hij al allemaal niet leuk := :+ ). En ja, dingen als "even longeren" zit er dan ook niet meer in .. Niet dat dat een ramp is, maar het is toch een hele andere manier van omgaan met dingen ;)

Zal de "andere" middelen die genoemd worden zeker ook in gedachte houden, bedankt voor de ervaringen.

Inderdaad NeverGiveUp, voel me er nu al schuldig over, dat ik al die jaren gewoon gedacht heb dat hij zo was, dat de hoofden die hij trok erbij hoorde := Maar ergens heb ik nu het gevoel dat hij wel wil (onze band is ENORM verandert door de jaren heen) maar dat iets hem tegenhoudt .. Nu kan het natuurlijk wel zo zijn dat hij er op bepaalde momenten meer last van heeft dan anderen, want ik heb een tijde geleden heel fijn met hem door de bossen gereden en eigenlijk geen "lelijke hoofden" gehad van hem .. Maar de momenten zijn er altijd wel en hoe kleiner de ruimte & cirkels en hoe hoger het tempo in die ruimte of op die cirkels, hoe erger het is .. Dus denk wel dat ik vrij goed zit met mijn ideeën .. al zal hij er misschien in de zomer minder last van hebben dan in de winter, net zoals de mensen met spier- en gewrichtsproblemen dat doorgaans hebben ;)


Je zegt dat er geen foto's gemaakt zijn. Dan mag een dierenarts nooit zeggen dat zn knien versleten zijn want dat kan hij simpelweg alleen weten als er foto's zijn gemaakt. Misschien zit er wel een ocd in zn knie waar hij last van heeft. Het kan ook zijn dat door een verkeerde stand van zn achterbenen/hoeven hij te veel druk op zn kniebanden heeft. Maar zo een paard versleten knieen diagnosticeren zonder foto's kan gewoon niet. Ik zou zeggen in ieder geval een andere dierenarts

CnB

Berichten: 15617
Geregistreerd: 12-05-04

Re: Versleten knieën -> behandelen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-11-13 19:48

Denk dat 'versleten knieën' vooral een algemene term is, en misschien gebruik ik die wel gewoon om het makkelijk te houden, kan me eigenlijk niet herinneren of de DA het specifiek zo genoemd heeft of niet :+ Maar het zou best kunnen dat het de kniebanden op zich zijn die voor problemen zorgen :j Al zat er toen wel vocht in beide achterbenen (thv de knie) dus dat lijkt me dan meer met de knie op zich te maken te hebben.

Ik dacht dat het iets was dat hij altijd al te losse kniebanden heeft gehad waardoor zijn been/hoef in een bepaalde stand ging staan, omdat hier nooit naar gekeken is (omdat hij nooit onregelmatig liep) heeft hij zich een bepaald loopje aangemeten en is die stand vastgezet zeg maar .. Iets in die richting is het.

Nuja, zal het binnenkort wel beter kunnen vertellen, heb spijtig genoeg pas vandaag kunnen bellen naar de DA en die kon nu niet meteen zeggen wanneer hij kon komen, moest hij nog eens bekijken en moet maandag even terugbellen .. Zou dan met wat geluk dinsdag of woensdag moeten kunnen ... En dan weten we vast meer ;)

Somebitch

Berichten: 17560
Geregistreerd: 06-09-03
Woonplaats: Zeeland

Re: Versleten knieën -> behandelen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-11-13 19:50

Ook van verrekte kniebanden kan een paard een zwelling bij de knie krijgen :j dat had die van mij ook ;)

Somebitch @ [TEN-ITP] Zembla Du Vi 80km 2e plaats en best condition.
Valesco 2017 CEI** Denemarken 3e plaats en Best Condition!
[TEN-ITP] Endurance Feldborg cei** met Valesco
Zembla du vi: Klasse I + 19 - wp klasse II + 7 - klasse III + 2 wp (zelf 4 wp). Sinds 2015 rij ik Valesco: CEI**


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 12 bezoekers