Eiwit vergiftiging kan op de lever slaan.

Moderators: petraaken, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
klien

Berichten: 2130
Geregistreerd: 21-08-03
Woonplaats: Heemskerk

Eiwit vergiftiging kan op de lever slaan.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-11-03 17:47

Vandaag is de dierenarts geweest en heeft naar Arsen gekeken. Geen longontsteking, dat is goed nieuws. Maar naar alle waarschijnlijkheid een eiwit vergiftiging. Arsen is een zogenaamd "sober" paard, vergelijkbaar met het Tarpan paard of Przewalski. Er zit 1/4 Konik in zijn afstammeling. Dit zijn een soort steppepaarden, die kunnen leven van weinig. We hadden al gemerkt dat hij niet tegen vet land kan, maar hebben niet nagedacht over kuilgras.

Sinds hij per 1 augustus op de nieuwe stal is komen staan, heeft hij al steeds wat vage problemen gehad. Dikke benen, ondefinieerbaar kreupel, licht spierbevangen, koliek en vooral gaf hij een vermoeide indruk (alsof hij te vol was gegeten) en op het laatst ook nog extreem gauw zweten, zwaar ademhalen en koorts.

Stom dat andere da (niet onze eigen) vorige week niet is langs gekomen, maar meteen longontsteking zag als het probleem. Nu heeft Arsen voor niets antibiotica gekregen en zijn we bijna een week verder.

Er zijn bloedproeven afgenomen, omdat da wil kijken of de lever van Arsen niet al is aangetast. Is dat wel zo, dan zal hij de rest van zijn leven medicijnen hiervoor moeten slikken. Over een dag of 10 weten we meer.

Wie heeft hier ervaring mee?


klien

Berichten: 2130
Geregistreerd: 21-08-03
Woonplaats: Heemskerk

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-11-03 12:51

De dierenarts heeft gisteravond al teruggebeld. Gelukkig is de lever van Arsen nog niet aangetast, we waren er net op tijd bij. Wel krijgt hij een speciaal dieet van hooi en speciale sportbrok voorgeschreven. Hier zitten namelijk andere eiwitten in, die hij makkelijker opneemt en weer kan afscheiden.
Er is ook een lage bloeddruk geconstateerd, nog steeds koorts door de infectie en wormen door de lage weerstand die hij heeft. Ontwormen dus maar weer. Hij heeft dit jaar al zeker 8 wormenkuren gehad!
En oppassen met dit weer, want hij kan zo een longontsteking oplopen en die zal dan zeker fataal zijn.
Komen we weer uit bij mijn vorige topic.

http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?t=172793

arm paard

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 6 bezoekers