* Rhino

Moderators: Apple, Coby, petraaken, A_nouk, SayaJones, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-03-01 00:23

Meneer Offereins,

Heeft het zin om te enten tegen Rhino? Ik hoor daar namelijk verschillende meningen over, de een zegt dat het absoluut geen zin heeft omdat er verschillende soorten Rhino zijn en dat enten niet voldoende helpt om de ziekte tegen te gaan, en de ander zegt dat je beter wel kan enten omdat het in ieder geval de verlammings verschijnselen voorkomt.

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl


Offereins

Berichten: 153
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: Meerssen

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-01 18:16

Enten heeft wel zin indien het vaak genoeg wordt gedaan. Het klopt dat het vaccin geen optimale bescherming geeft maar vaak enten beschermt zeker. Elke 3 maanden is dan nodig. Of dit voor een gewoon paard nodig is is echter de vraag. Ik zou eem drachtige merrie wel enten en namelijk in de 3e, 5e en 7e maand van de dracht. ook jonge (nog weinig immune dieren) die in de buurt staan dan ook mee enten. In principe is een paard van 4 jaar vaak genoeg met rhino in aanraking geweest om zelf al immuniteit op te hebben gebouwd. Overigens heeft rhino in het algemeen 2 uitings vormen. Hoesten en verkoudheid en koorts met eventueel neurologische uitval en bij drachtige dieren abortus.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Daatje, Femke_Alex, gaucho, Indi_Vito, paramuse, Pollewop113, puppy1128, Redford, se7entje en 29 bezoekers