blokkeren

Moderators: Dyonne, petraaken

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
SuperSmurf

Berichten: 7076
Geregistreerd: 28-10-01
Woonplaats: provincie noord holland

blokkeren

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-09-03 11:45

denk ik eindelijk dat mijn rootsie weer redelijk ok is, gaat ie met rijden weer andere kuren vertonen..
Poos terug heeft hij dus in de sloot gelegen en zit nu in zijn schouders wat vast. Niet heel erg, maar wel zo dat hij moeite heeft met inbuigen etc.
Tijdje rust gehad, rustig stappen en uiteindelijk weer rustog beginnen..
Met de linker galop hebben we al een hele poos moeite en echt, op alle mogelijke manieren geprobeert, maar onder t zadel gewoon niet doen..
Maar hier gaat t op zich niet echt om, laatst was ik namelijk weer eens ind e bak aan t rijden en na een heleboel pogingen tot linkergalop, begon hij ineens te protesteren op de galop hulpen. Hoofd omlaag, rug omhoog (het bekende bok effect, maar dat doet ie niet!) en echt helemaal blokkeren. Normaal gesproken is hij ghelijk weg op mijn been, nu hield hij in en spande zich dus helemaal aan. Rechtsom ook geprobeert, was goed, draf, galop, alles ok.
Ben toen af gestapt en naar de baan gegaan om te kijken of het hier ook was. Linkerhand draf, linksoms rechtergalop. (kan er niets aan doen, krijg hem nog even niet in de linkergalop, maar wordt aan gewerkt) Maar alles ok.

Volgende dag naar de duinen geweest en normaal gesproken gaat dit alles erg goed, al is hij dan al 19. Nu had ik meer t idee dat ie niet goe dmeer stond en zou vallen als ik door zou gaan. Niet dat ie constant struikelde of wat dan ook. Dat gevoel had ik gewoon.
Volgende dag dus echt megastijf. Heel kort van voren, dus rust gehad. (zou kunen dat t door de weersomslag kwam). Twee dagen na zijn stijfheid ben ikbuiten gaan stappen en meneer was lekker fris en weer ok.

Toen de volgende dag maar weer eens in de bak proberen. NOu kwartier losstappen, draf lange teugel, wat op maat nemen en linksom draf vragen. en wéér blokkeerde hij helemaal, inhouden, van de hoefslag "vallen", niet goed meer te sturen, rug bol, hoofd omlaag. T zelfde als die eerste keer in de bak, alleen nu erger. Had tot dan toe niet doorgevraagd als hij dit deed, maar heb t een keer wle gedaan om te kijken hoe hij reageerde. Hij gíng uiteindelijk wel in draf, maar de manier waarop klópt dus niet! Ben er toen weer af gegan en m aan de longe gezet. Stap, draf (linker!) galop, alles ok! Dus ik snap t gewoon niet!
Vandaag ga ik proberen eerst onder het zadel te rijden, zodra dit gebeurt wil ik longeren om te zien of hij iets mankeert, zodra niet niet t geval is, wil ik erop gaan zónder zadel om te zien of t mssn aan t zadel kan liggen.

Onderschriftloos :Y)


carola

Berichten: 8097
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-09-03 15:00

Ik denk dat het heel verstandig zou zijn om er eens een fysio bij te halen. Dit klinkt echt niet lekker, en ik denk dat je op deze manier absoluut niet verder moet blijven rijden. Als je dat wel doet, zal je paardje op een (foute) manier gaan lopen om zichzelf zo min mogelijk te belasten. Je krijgt een scheef paard. Je kan daardoor zelfs pees- en gewrichtsproblemen krijgen, door die ongelijke belasting.

Tot die tijd longeren met pessoa of touwtjes.

Eindig niet, maar begin! (quote Dorine)

Mireille

Berichten: 41958
Geregistreerd: 06-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-09-03 16:23

Ik zou het advies van Carola opvolgen. Zo te horen heeft hij erg last van zijn schouder (misschien ook wel zijn rug)
Ik zou hem tot die tijd even op de wei zetten en met bijzets of een pessoa.
Haal even een Fysio er bij, voor alle zekerheid!

Mijn naam is haas.

Incognito! 8-)

SuperSmurf

Berichten: 7076
Geregistreerd: 28-10-01
Woonplaats: provincie noord holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-09-03 18:07

vandaag dus poging gedaan tot rijden. Eerste draf ging goed, maar daarne begon het gedonder weer en dit keer bokte hij wél. Denk dus idd dat hij pijn heeft. Heb toen nog aan de longe gehad en daar was t weer ok. Stap, draf galop. Toen er nog even op gegaan zonder zadel om uit te sluiten dat t aan t zadel ligt, maar ook toen wilde hij n iet. Later wel. Draf zonder zadel ging dus wel, niet helemaal van harte. Galop was echt onder protest. Dus het is duidelijk voor mij; hij heeft pijn en zal m niet meer rijden tot 6 okt. Dan komt ellen immink, spierbehandelaar.

Onderschriftloos :Y)

SuperSmurf

Berichten: 7076
Geregistreerd: 28-10-01
Woonplaats: provincie noord holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-09-03 22:07

is er nou niemand die dit herkent of iets dergelijks? Leonie dacht dat t misschien ook wel weer zijn nieren zouden kunnen zijn, dat die weer opspelen. Heeft hij rvoeger namelijk ook last van gehad..

Onderschriftloos :Y)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 15 bezoekers