last van knie

Moderators: Dyonne, petraaken

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Scott

Berichten: 192
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Hillegom

last van knie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-09-03 20:16

Reeds meerdere malen heb ik een oproepje geplaatst over mijn nieuwe paardje van 4,5 jaar en zijn knie.De ene week gaat het goed en als hij bijv. los heeft gestaan en uit zijn dak is gegaan dan of heeft 2 dagen rustiger aangedaan dan kan ik de klok erop gelijk zetten dat hij weer raar met zijn knie doet. Zelfs als ik aan zijn knie kom (om te masseren) dan is het net of hij door dat achterbeen gaat. Ik krijg er een beetje de zenuwen van. De da heeft er naar gekeken en heeft gezegd dat dit door de jongigheid kan komen (spieren die sterker worden) maar toch ben ik wel bang dat er iets aan de hand is.... Wie heeft ook een jong paard (KWPN) die deze klachten heeft. Tijdens het rijden gaat hij niet op slot maar is soms wat stijf. En hoelang duurt het voordat deze klachten over kunnen gaan (ik longeer 1 x in de week met balkjes) is binnendoor gezet. Zou het misschien beter zijn als ik een foto van zijn knie laat maken!!!! Wie heeft hier ervaring mee !!!! Ook wil ik deze maand de masseur laten komen. Graag jullie reacties


nikkigioa

Berichten: 2496
Geregistreerd: 23-06-03
Woonplaats: Lisse

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-09-03 20:27

Als je zelf veel twijfels over zijn knie hebt zou ik het overwegen er een foto of een echo van te laten maken. Gewoon voor de zekerheid. Mijn paard had last van vage bulten op zijn knieën, liep verder niet kreupel. Toen hebben we toch voor de zekerheid een foto laten maken en bleek hij artrose in zijn knieën te hebben. In elk geval succes ermee!

Storm in mijn profiel!

nikkigioa

Berichten: 2496
Geregistreerd: 23-06-03
Woonplaats: Lisse

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-09-03 20:28

Even off-topic: wat leuk, nog een hillegommer!

Storm in mijn profiel!

Scott

Berichten: 192
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Hillegom

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-09-03 20:46

He wat leuk waar sta jij met je paard !! En welke da heb jij.

ellenlouise
Berichten: 3775
Geregistreerd: 18-12-02
Woonplaats: In het groene hart van het land

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-09-03 23:45

Mijn kwpn'er had dat al toen hij jong was. Het begon ermee dat je één achterbeen niet echt lekker kon optillen. Half jaartje nadat we hem hadden ingereden, hij was 4 toen we begonnen, kreeg hij problemen: bekken scheef. Dat kon volgens de da ook de problemen met het achterbeen verklaren. Af en toe sloeg de knie ook even vast. Op zich niet heel schokkend voor een jong paard.

Toen hij 7 was en we wat serieuzer gingen lessen had hij af en toe wat moeite om dat bewuste been onder te brengen. Leek net of het bleef 'hangen'. Kort daarop kreeg hij peesproblemen en nu ook enorme pijn aan zijn knie. Toeval? Tja, ik denk het niet. Ik denk dat het bij mijn paard al langer niet goed heeft gezeten.

Dat hoeft bij jouw paard natuurlijk niet zo te zijn!! Ik zou er wel naar laten kijken en misschien een fysio of zo laten komen en daarna eventueel foto's laten maken.

There is no reality, only perception.

CaroleKlomp
Berichten: 3253
Geregistreerd: 19-04-03
Woonplaats: Heede

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-03 08:48

Ik heb zelf een paard gehad met een knie probleem. Ik heb het paard nog wel maar het knieprobleem is over. Nou is het moeilijk te vergelijken denk ik, maar ze hadden het over een losse knie. Ik heb veel over balkjes gestapt en dus even niet gereden. Altijd de knie afspuiten met koud water en een harde straal(= werkt als massage)(niet op wondjes!!!!)
Ook veel rechte stukken stappen. Ik denk 2 weken later zijn we voorzichtig begonnen met "longeren" (= meelopen om de cirkel zo groot mogelijk te maken en rechte stukken) ook weer over balkjes max. 2 achter elkaar maar wel 4 of 5 setjes in zijn geheel. Toen dat allemaal wat beter ging ook voorzictig op een grote volte. En daarna rijden, ook over balkjes, eerst in stap later in draf. Het probleem is helemaal opgelost. Terwijl een fysio erin wilde spuiten..????
Ik zou dit eerst proberen met in achtneming van zijn leeftijd in verband met de belasting(groei) en als je geen verbetering ziet misschien een foto. Een andere goede optie zou ik Annette de Vogel vinden. Zij meet de knie door en kan aan de hand van de uitsslag vaak veel zien.. Als je haar nummer wil voor info PB dan even.
Succes in ieder geval.

De beste wensen voor iedereen die ze kan gebruiken!

Zep

Berichten: 9994
Geregistreerd: 05-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-03 09:03

Op een foto kun je geen pezen en banden bekijken, hooguit iets zeggen over de aanhechting, dus in dat opzicht lijkt een foto me hier niet het eerste waar ik naar zou grijpen.

Ik zou dit paard gewoon op een goede kliniek waar ze gespecialiseerd zijn in bewegingsproblematiek aanbieden voor een uitgebreid onderzoek. Er kan dan een scan gemaakt worden. Persoonlijk heb ik het niet zo op wiggen onder het beslag, omdat dit meestal overbelasting in een ander deel van het paard tot gevolg heeft.

Heb je het trouwens over de knie of over het spronggewricht?

dressuurinstructie in Overijssel, mail voor meer informatie: louise@equimotion.nl

Tigger
Berichten: 3902
Geregistreerd: 27-06-02
Woonplaats: Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-03 10:53

Mijn paard zakte weleens door haar rechter knie(we hebben het hier neem ik aan over het achterbeen), ik heb foto´s laten maken (voor de keuring) maar die waren goed, ik heb het voorgelegd aan de DA. Hij heeft gekeken, maar zei ook dat het een spier probleem is. Goed trainen en door trainen, laat het twee weken verslappen en je bent terug bij af. Ik reed dus ook niet regelmatig en vaak tussenstops gehad, wegens bepaald eomstandigheden. Ik rij nu volop en het probleem is weg. Ze zakt er niet door en is veel sterker...

iloveperry

Berichten: 1604
Geregistreerd: 16-06-03
Woonplaats: Ommen!!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-03 10:58

heeft mijn paard ook gedaan. Tijdens het rijden door zijn knieien gaan enzo. maar wat bleek hij had zijn knieen verkeerd staan. na een simpele ingreep is het weer goed gekomen

wie het laatst lacht......snapt de grap niet Haha!

Shalot
Berichten: 451
Geregistreerd: 24-03-08
Woonplaats: Woerden

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-03 15:42

Mijn paard Abel heeft het va zijn 4e jaar. Hij is nu 8 en heeft nogsteeds last dat zijn knie opslot slaat als hij uit stal komt. Het is altijd maar 1 of 2 stappen dan loop ik met hem achteruit dan schiet ie los en kan ik weer verder. Wees niet bang dat je niks meer kan doen met hem ik ben nu m1 met hem. En druk opweg naar de m2 Onder het rijden heeft hij er geen last van.

Chichika

Berichten: 530
Geregistreerd: 12-08-03
Woonplaats: gem. Menterwolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-09-03 23:10

iloveperry schreef:
heeft mijn paard ook gedaan. Tijdens het rijden door zijn knieien gaan enzo. maar wat bleek hij had zijn knieen verkeerd staan. na een simpele ingreep is het weer goed gekomen


kan je wat meer over vertellen?


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: cinniz123, damian23, JorineV, kiimberley, Lynn_Nikita, Touchem en 40 bezoekers