*Wil* bij kreupelheid smid consulteren ipv dierenarts

Moderators: Apple, Coby, petraaken, A_nouk, SayaJones, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
opala

Berichten: 6365
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Krommenie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-08-01 22:10

(zonder persoonlijk te worden, dus dhr. Offereins gaat niet over u) weten hoefsmeden vaak meer dan een dierenarts welke niet gespecialeerd is in paarden? ik hoop echt dat u wilt antwoorden evt. in de vorm van een priv├ębericht


vikki

Berichten: 14251
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-08-01 22:14

Mag ik ook reageren... Schijnheilig Ik denk dat het sowieso ligt aan de capaciteiten van DA en smid...en ook aan de oorzaak van de kreupelheid...als de kreupelheid niet uit een (duidelijk) hoef (of been?) probleem voorkomt dan denk ik dat je meer kans hebt dat de DA je kan helpen...kreupel door een hoefprobleem...dan kunnen de meeste (goede) smeden en DA's denk ik wel helpen...hoewel ik denk dat een smid wellicht een betere oplossing zal hebben voor een hoefprobleem... Schijnheilig Maar eh...Wil??? Nu jij...

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-01 10:36

Ook effe tegenaan bemoeien: als mijn paardje kreupel loopt, is mijn eerste telefoontje naar m'n hoefsmid en als hij me niet kan helpen of adviseert om de VA erbij te halen, dan pas bel ik de VA.
Ik vind dat een hoefsmid gewoon veel verstand van voeten en benen heeft en persoonlijk heb ik ook liever dat in geval van bv een hoefzweer m'n smid de voet behandelt ipv de VA. Ik weet ook niet precies waarom, want ik vertrouw m'n VA ook blindelings. Maar als het over benen of voeten gaat, bel ik toch liever m'n "potengoeroe", zoals ik hem altijd plagend noem. Gewoon een supersmidje! (Frank Douven uit Korteraar trouwens!)

homer
Berichten: 181
Geregistreerd: 13-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-01 20:01

Mag ik dan ook effe meedoen ?? *LOL*
Als mijn paard hoef/beenproblemen heeft, dan bel ik ook altijd eerst de hoefsmid.
Het ligt natuurlijk ook aan de DA die je hebt en hoeveel verstand hij er van heeft, maar tot nog toe is het uiteindelijk altijd de hoefsmid geweest die uitkomst heeft gebracht.
Wat ik ook een voordeel vind is dat de hoefsmid elke 6 a 8 weken langskomt voor het normale beslag, en zodoende mijn paard en zijn manier van lopen beter kent.
De DA komt (gelukkig) alleen maar 1x per jaar voor de nodige inentingen, en ken mijn paard minder goed.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-01 09:37

De meeste gewone dierenartsen behandelen in hun praktijk relatief maar weinig paarden. Een smid is dagelijks met paarden bezig en ziet veel sneller of een paard regelmatig loopt en waar de oorzaak ongeveer zit, dan de regulieren dierenarts.
Als ik een kreupelheidsprobleem heb met mijn paard ga ik direct naar een gespecialiseerd paardenarts. Deze mensen zijn instaat een heel gericht kreupelheidsonderzoek te doen en indien nodig scans of foto's te maken.

vikki

Berichten: 14251
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-01 09:45

Daar zit wat in Jippie...mijn DA (1 v/d 2 op de praktijk) is gespecialiseerd in paarden (en erg goed met beenroblemen ed) dus ik heb ook altijd alle vertrouwen in hem... Schijnheilig En hij is meestal een stuk makkelijker te bereiken dan mijn smid, vandaar dat ik hem vaak eerder spreek over dit soort problemen... Haha! Van de smid moet ik eerst een paar keer de voicemail inspreken...hihihi...

Wil
Berichten: 66
Geregistreerd: 01-08-01
Woonplaats: St Oedenrode

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-09-01 23:17

Opala

Heb lang gewacht met reageren omdat er reeds een ruime diversiteit aan antwoorden is binnengekomen.

Er zijn specialisten en er zijn leken, de specialisten zijn paardendierenartsen en hoefsmeden en mensen die beroepshalve erg veel met paarden te maken hebben en dat kunnen trainers en grooms en manegehouders enz. zijn. dus eigenlijk heb je een ruime keuze. ik kan niet beoordelen hoe goed jou instructeur kan zien of je paard kreupel is en waar.

Het zou normaal zijn dat diegene die het meest met het onderdeel van het dier omgaat er het meest van weet. Ik ken ook dierenartsen die beter kreupelheden kunnen vaststellen dan hoefsmeden.
Het probleem hoeft namelijk nog niet in die paardenhoef te zitten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 bezoekers