HELP...wie kent deze ernstige verschijnselen.....

Moderators: petraaken, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Stephany

Berichten: 9061
Geregistreerd: 12-11-02

HELP...wie kent deze ernstige verschijnselen.....

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-09-03 19:42

ik zet dit bericht neer voor een hele goede kennis van mij die inmiddels ten einde raad is en het niet meer weet...ik zal proberen het zo kort mogelijk te houden maar weet niet of dat lukt!!! En ja...er hebben artsen naar gekeken maar hoe dat gegaan is...daar wordt je ook niet vrolijk van!!!!
Het gaat hier om een fries van 8 jaar, zo'n kleine drie jaar geleden kreeg hij opeens hele erge angstaanvallen en liet zich regelmatig vallen tijdens zo'n paniekgebeuren.....(daarvoor was hij gewoon een normaal lopend paard) Veearts erbij kon niets vinden en zei dat het een geestelijk probleem was????? Groot probleem het beest wilde niet meer in de stal staan werd daar kompleet paniekerig en kon absoluut niet vervoerd worden.....kruiden etc geprobeerd, niet geholpen.Ook een natuurgeneeskundige geraadpleegd, die dacht dat het zijn spijsvertering en nieren waren, kruiden gehad, maar niet geholpen....

De zomer daarop kreeg hij erg veel last van zomerexceem, is 2x over de kop geslagen (hield hij een pijnlijke rug aan over!)tijdens een paniekaanval en beet zich helemaal stuk van de jeuk..... Huilen Ten einde raad naar de dierenkliniek Visdonk gegaan en zowel de rit daar naar toe als de diagnose waren een drama (beest was totaal niet meer behandelbaar en zwaar gestresst en had zich bezeerd).....volgens de kliniek was er niets met hem ook niet met zijn rug, zijn achterhand bleef wel eens hangen maar dan moest ze maar meer voorwaarts gaan rijden...?!? (en toen ze vertelde dat zij er ook een natuurgeneeskundige naar had laten kijken deden ze daar heel raar over....)
Dat het paard veel vocht had vonden ze wel vreemd maar konden verder niets vinden in het bloedonderzoek...osteophaat geweest voor de rugblokkade, is benadeld en loopt iets beter maar de rug blijft problemen geven.....

Paard draagt zo'n boett deken maar blijft de hele zomer ontzettend veel last van jeuk houden, inmiddels is hij sterk afgevallen en heeft kale plekken bij het hoofd, buik en benen en sinds april dit jaar ontzettend mager geworden....

Het ergste zijn ook die enorme angstaanvallen, hij wil absoluut niet alleen zijn niet opgesloten in de stal staan (ze hebben ook een ander paardje erbij als gezelschap), hij wil ook bijna nooit liggen, als hij staat te soezen valt hij bijna om van vermoeidheid Huilen
Toch regelmatig geprobeerd hem weer op stal te zetten maar als ze dan s'morgens kwamen was het helemaal mis, beest compleet in de stress, druipt van het zweet, diarree en alleen maar heen en weer aan het lopen.
Ze hebben nu een paddock bij de stal gemaakt zodat hij daar kan lopen. Zelfs op de wei rent hij regelmatig als een bezetene heen en weer (en dat niet uit speelsigheid).

ook heeft hij rgelmatig vooral in de ochtend een dikke bovenlip en is de urine regelamtig donkergekleurd....

Dit is toch allemaal om inmiddels helemaal wanhopig te worden, beest is toch nagekeken kunnen niets specifieks vinden etc.......
Heeft iemnd hier op Bokt ook wel eens van deze verschijnselen gehoord???


Leo
Coordinator Horse Event

Berichten: 42886
Geregistreerd: 06-12-02
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-03 20:41

Het klinkt allemaal zeer akelig

Helaas ken ik de verschijnselen niet.... Als je het mij vraagt is het misschien beter dit arme dier uit zn lijden te verlossen Verdrietig Of zit ik er nu zo erg naast?

'It's the Unknown we fear when we look up on death and darkness, nothing more'
- Albus Dumbledore -
"And time is goes, it goes and it flows"

| [PP] [VOLG] Rock-it, rock my world. | [ITP] Rock-it op fotomeeting in de Wassenaarse duinen!

Zoey
Berichten: 31
Geregistreerd: 17-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-03 20:41

Wat vervelend en erg zeg. Het lijkt op een traumatische gebeurtenis wat je paard niet kan verwerken. Misschien moet je eens een keer ( hoe stom ook ) er een "paardenfluisteraar"bij halen. Deze zijn gespecialiseerd in het gedrag van paarden en kunnen wel uitsluitsel geven over wat er nu is.
Ook moetst ik bij het lezen van je verhaal denken aan ( ga hier niet meteen vanuit) iets in zijn hoofd. Een tumor of gezwel. Het zijn wel hele rare dingen die hij doet.. Hebben jullie wel eens naar en in zijn hoofd laten kijken? Verward

Geniet van iedere dag en ieder moment!

Kiara

Berichten: 10916
Geregistreerd: 10-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-03 21:02

Ik zou ook zeggen dat je er een magnetiseur, hypno-therapeut of aura-reader bij kan halen als laatste (?) redmiddel?
Veel sterkte hoor!


Candidat

Berichten: 791
Geregistreerd: 10-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-03 21:33

Net als Zoey zit ik ook aan een tumor of gezwel te denken. Paarden die dit hebben vertonen ook vaak dit soort gedrag of worden gewoon compleet onhandelbaar. Misschien toch maar eens laten onderzoeken.

.

Stephany

Berichten: 9061
Geregistreerd: 12-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-09-03 21:40

Ik wil nog wel even vermelden dat het niet mijn eigen paard is maar die van een goede kennis.....het probleem is wel dat het beest niet mee te krijgen is in een trailer of zo, maar goed ze zal wel iets moeten gaan doen! Kan het zo zijn dat een tumor/gezwel al zolang aanwezig is dat het verder niet meer groeit of zo??
Er is wel eens een natuurgeneeskundige bij geweest (zi e mijn verhaal) en die dacht dat het met de nieren en spijsvertering te maken had, maar de da ontkent dat weer.......

Sterre

Berichten: 15179
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-03 21:49

Stephany schreef:
...het probleem is wel dat het beest niet mee te krijgen is in een trailer of zo, maar goed ze zal wel iets moeten gaan doen! Kan het zo zijn dat een tumor/gezwel al zolang aanwezig is dat het verder niet meer groeit of zo??


Goh, dit klinkt wel heel erg naar allemaal Scheve mond ! Helaas kan ik je geen ideeen aan de hand doen, over wat het evtl. allemaal zou kunnen zijn, maar ik ben het zeker met je eens dat er íets moet gebeuren!
Jij vertelde dat hij van een vriendelijk paard, veranderde in een paard wat veel paniek aanvallen heeft... Ook ik zit hier dan toch aan een tumor in het hoofd te denken....
Bij ons zijn er toch wel vrij veel DA die een draagbaar röntgen-apparaat hebben. Daarmee komen ze bij jou (je vriendin) op stal en het paard wordt daar (indien nodig) gesedeerd, zodat de DA röntgen foto´s kan maken! Bel gewoon eens een paar DA op en vraag of ze zo´n apparaat hebben!
Ik wens je (je vriendin) én het paard veel sterkte; ik kan me goed voorstellen dat je/jullie het zo ook niet meer zien zitten Ach gut !!

Benz († 18.12.09) & Bella († 4.01.10), ik mis julie nog steeds zo erg ;( ....
Welkom lieve Mila <3 !
Vakantie vieren op een echt kasteel in Beieren :) ?? http://www.schloss-moehren.nl/
"Als vandaag voorbij is ben je weer een dag verder"

Arabendu

Berichten: 641
Geregistreerd: 29-07-03
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-03 23:01

Is er al naar de ogen van dit paard gekeken? Een paard wat een verminderd zicht heeft gekregen (ziekte, tumor, letsel) zal dit compenseren door continu waakzaam te zijn.
Kleinere ruimtes die ook donkerder zijn (stal, trailer) zullen ook extra bedreigend zijn vanwege de slechtere orientatie.
De donkere urine komt waarschijnlijk door de stress, hierdoor verzuren de spieren en het zweten onttrekt vocht aan het lichaam. De dikke lip omdat ie misschien in het donker constant zijn bol stoot?

In ieder geval de moeite waard om eens te laten bekijken. Ik hoop voor het paard dat er een oorzaak gevonden zal worden op korte termijn.

RIP Macho, stoere rottweiler[2/12/93-5/3/04]
Word ik vanmorgen wakker, ligt de wereld op de stoep
Jahil is terug! Z2+21

jilleroo

Berichten: 5616
Geregistreerd: 03-09-02
Woonplaats: Zwollywood

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-03 23:13

misschien dat hij vastgelegen heeft in zijn stal en daardoor een trauma heeft opgelopen .
maar als ik het zo lees kun je ook eens een rontgen laten maken van zijn hoofd.
plotseling raar angstig, agressief of gevaarlijk gedrag kan duiden op ee hersentumor die druk geeft omdat het geen plek heeft in de schedel.


WARNING: The above post may contain sarcasm and/or sophisticated satire. Any psychological damage sustained is purely your fault!

Dartel
Berichten: 87
Geregistreerd: 19-08-03
Woonplaats: Goes

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-03 23:14

Ik heb er helaas wel ervaring mee. De arabische merrie van mijn zus heeft vergelijkbare problemen. Wij zijn al een jaar aan het tobben. Wij denken nu aan een baarmoederontsteking. Ze is hier drie maanden geleden voor behandeld en toen waren de problemen over. Het is in zoverre anders omdat het echt in aanvallen komt, de andere weken is er niets aan de hand. Maar rond de hengstigheid is ze extreem prikkelbaar. Dit uit zich in niet stil kunnen staan, perse naar buiten moeten en lopen. Als je haar op stal houdt bonkt ze constant tegen de deur aan en draait helemaal door. Ze staat dan zwetend en volledig overstuur op stal. We zijn deze week naar de veearts geweest voor een echo, maar dit is mislukt. Ze schrok van het apparaat dat door de deur heen kwam en is uit de opvoelbox gesprongen. Daar kwam ze in een hoek terecht, ze is tegen de muur opgeklommen en achterover geslagen. Nadat ze weer overeind kwam is ze door een houten deur gerend, over een wildrooster gesprongen en naar huis gerend. Ze had gelukkig alleen flink wat schaafwonden en heeft op weg naar huis ook geen brokken gemaakt. Eenmaal thuis was ze gekalmeerd en weer haar lieve zelf. Maar intussen is er geen echo gemaakt en weten we niet of ze nu weer een baarmoederontsteking heeft. Als dit niet het geval is ....Dan weten we het ook niet meer. Het is een ontzettend lief paard, maar als ze zo'n paniekaanval krijgt is het gewoon levensgevaarlijk. Het is niet zo dat ze zomaar in paniek raakt, maar ze is gewoon veel sneller van slag van dingen. Tussen die buien door is ze gewoon heel betrouwbaar. Ik weet niet of het paard van jullie ook een merrie is maar het lijkt er verder wel op.

Carlian

Stephany

Berichten: 9061
Geregistreerd: 12-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-09-03 23:19

Alvast bedankt voor het meedenken! Ik hoop dat er nog meer reakties komen!! Het paard (wat overigens niet van mij is!!) is een ruin, maar qua angstig gedrag is het inderdaad herkenbaar, gewoon gevaarlijk voor het arme beest als hij zo bang wordt!!

Gretha
Berichten: 377
Geregistreerd: 12-09-03
Woonplaats: hardenberg

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-03 16:51

jeetje, wat vervelend zeg!
ik zou me doodschrikken als ik een paard zou hebben en plots, van de één op de andere dag zo zou doen...
en me daarna gigantisch zorgen maken, net als jij!
ik hoop dat je erachter kunt komen wat het is!
heel erg veel sterkte er in ieder geval mee!!!
ook hoop ik dat je hier neerzet wat het paard van die vriend van je had/heeft..
ben ook erg benieuwd wat zoiets ergs kan veroorzaken bij een paard...!
lijkt me echt vreselijk voor zo'n paard, constant bang.....

Alayda

Berichten: 878
Geregistreerd: 06-11-01
Woonplaats: Munstergeleen

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-03 19:45

Zo, wat een verhaal zeg.... Ik kan je er niet bij helpen maar is er al een relatie gelegd tussen dit gedrag en de jeuk??? ik las al wel dat ie dat angstige gedrag voor de zomereczeem had maar zelf denk ik dat zijn gedrag door de jeuk verstrekt (kan) worden... Zelf heb ik een paardje met zomereczeem gehad en zij werd echt "gek" van de jeuk, liet zicht tegen de want van de stal vallen, werd gewoon een heel ander paard.... Ze kon altijd goed met andere paarden maar omdat ze zo'n jeuk had begon ze uit frustratie andere paarden te bijten (schoft en manen etc) We hebben een plekje aan zee voor haar gevonden, maar dit heeft ook niet geholpen... Ook hebben we trouwens zo'n deken gehad maar hier werd ze zo gek in, ze kwam er steeds zwetend onderuit.... Ik weet het niet hoor, maar misschien maakt de jeuk zijn gedrag erger.... (dat zou ik me voor kunnen stellen...) Ik wil jullie heel veel succes en sterkte wensen want dit is een erg moeilijk situatie!

justice19
Berichten: 31
Geregistreerd: 01-09-03
Woonplaats: duiven

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-03 22:38

Alayda schreef:
Zo, wat een verhaal zeg.... Ik kan je er niet bij helpen maar is er al een relatie gelegd tussen dit gedrag en de jeuk??? ik las al wel dat ie dat angstige gedrag voor de zomereczeem had maar zelf denk ik dat zijn gedrag door de jeuk verstrekt (kan) worden... Zelf heb ik een paardje met zomereczeem gehad en zij werd echt "gek" van de jeuk, liet zicht tegen de want van de stal vallen, werd gewoon een heel ander paard.... Ze kon altijd goed met andere paarden maar omdat ze zo'n jeuk had begon ze uit frustratie andere paarden te bijten (schoft en manen etc) We hebben een plekje aan zee voor haar gevonden, maar dit heeft ook niet geholpen... Ook hebben we trouwens zo'n deken gehad maar hier werd ze zo gek in, ze kwam er steeds zwetend onderuit.... Ik weet het niet hoor, maar misschien maakt de jeuk zijn gedrag erger.... (dat zou ik me voor kunnen stellen...) Ik wil jullie heel veel succes en sterkte wensen want dit is een erg moeilijk situatie!
dat was ook een ding waar ik aan zat te denken maar meestal hoor je bij paarden met z-eczeem dat een plekje aan zee toch wel helpt. maar als je hem wil vervoeren misschien is het een idee om hem van te voren verdovings pasta te geven is bij de D.A. verkrijgbaar.ik heb trouwens ook wel eens gehoord van een paard die gevallen was en een lichte hersenbloeding had gehad hij had het overleeft maar hield ook dit soort gedrag er aan over dus denk goed wat er gebeurt is in die periode toen dit begon:heb je hem zien vallen had ie bepaalde wonden die opvielen enz.?
in ieder geval veel succes

Xyris

Berichten: 6543
Geregistreerd: 16-01-03
Woonplaats: Bussum

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-03 23:51

dit klinkt inderdaad erg vreemd, ik heb iets soortgelijks meegemaakt met een vorzorgpaardje van me, dit betrof een hersentumor, altijd een heel lief paardje, maar ineens begon ze andere paarden aan te vallen en rende af en toe een kleine oude shetlander ondersteboven, soms viel ze ook mensen aan of trapte gewoon, heel vreemd, uiteindelijk heeft ze een verlamming gekregen door die hersentumor, ze hebben haar toen af laten maken.
Als ik jou was (of die kennis dus) zou ik eens een rontgenfoto laten maken door een deskundige, met nadruk DESKUNDIGE iemand die niet alleen maar kan zien of er een tumor is, maar ook naar andere dingen kan kijken (zie misschien vocht of een gesprongen adertje enz)

Zoiets kan gewoon niet van de 1 op de andere dag gebeuren door mishandeling ofzo, dan hadden jullie dat moeten zien, het is duidelijk paniek gezien de symptomen die je noemt.

Schiet me ook ineens te binnen hoor, heeft het paard niet een bijzonder goed gehoor? Misschien dat er een bepaalde geluidsfrequentie is dat het paard in paniek brengt of pijn doet aan de oren? Je weet het nooit... Wat dat betreft zou ik het paard eens heel wat kilometertjes bij huis vandaan zetten... Om even te proberen.

Laat pls even weten hoe het verder gaat!

Mijn schilder, ontwerp en digitale kunsten: Tez Art & Design website | Tez Art & Design FB

Meer weten over (kleuren) genetica? Special genetica algemeen | Special kleurengenetica paard

Djeda
Berichten: 61
Geregistreerd: 16-07-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-09-03 10:13

Hoi !

Dat klinkt allemaal niet echt leuk om het maar zachtjes uit te drukken. Misschien is het raadzaam voor je vriendin om Eric Laarakker 'ns te bellen, het hele verhaal uitleggen en dan horen wat hij ervan vindt. Hij is o.a. holistisch/homeopatisch dierenarts. Zowel ikzelf met mijn paard als een aantal mensen die ik ken hebben goede ervaringen met hem en Steffie zowel op geestelijk en lichamelijk gebied van paarden..
Succes. Ik hoop dat jullie eruit komen !

Groetjes Djeda

Stephany

Berichten: 9061
Geregistreerd: 12-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-09-03 12:51

Het probleem is dat ze al contact heeft gehad met Eric Laarakker, maar dat hij het te ver vindt om langs te komen, mijn vriendin woont in Zeeland (dus al bij de zee!!!-zomereczeem....), hij heeft haar toen iemand in de buurt aanbevolen, maar deze vrouw vond het ook te ver om te komen!!!???? Verward
Ze was wel bereidt de ontlasting en wat plukjes haar na te kijken, die moesten dan worden opgestuurd, dat is gebeurd, maar daar werd ze ook niet veel wijzer van....het enige wat werd gezegd is dat het paard MOGELIJK last van zijn spijsvertering heeft....???? Verward
NIet dat ik mij ermee wil bemoeien....maar ik blijf het heel vreemd vinden dat zulke therapeuten/artsen het te ver vinden om te komen kijken, ook al krijgen ze de kosten vergoed.........Het gaat toch om het welzijn van het paard en de omstandigheden waarom zo'n paard niet met een trailer vervoerd kan worden!!!!! Schijnheilig

An_J

Berichten: 1486
Geregistreerd: 19-08-03
Woonplaats: Schiedam

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-09-03 20:55

Normaal reageer ik amper op bokt maar ik wilde dit toch even kwijt. Eric Laarakker komt misschien niet meer zover maar dat is mede omdat hij nog weinig visites doet. Wat je wel kunt proberen is zijn collega Steffi vd Laarse. Ik weet dat ze regelmatig in Rockanje komen wat 1 van de zuid-hollandse eilanden is en af en toe gaan ze ook naar Belgie. Dus op zich moet dat nog wel te kombineren zijn. Bel haar tijdens het spreekuur (dinsdags van 9 tot 10) en leg de hele situatie uit. PB anders even.

Stephany

Berichten: 9061
Geregistreerd: 12-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-09-03 20:57

bedankt ik zal het doorgeven!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 bezoekers