Reageer ik overdreven?????

Moderators: petraaken, Dyonne

 
 
Tanja

Berichten: 21540
Geregistreerd: 14-04-01
Woonplaats: Mantinge

Reageer ik overdreven?????

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-08-03 20:48

Kevin staat al een week of 6/7 met hoefzweren wisselend aan rechts voor en rechts achter.
Mijn veearts is er bijna iedere week bij geweest (hoefsmid is op vakantie en zijn vervanger wil niet komen, is een zaak voor de veearts zegt hij....)
Maar iedere keer kreeg Kevin een antibiotica spuit.....tot ik hier op Bokt te horen kreeg dat dit bij een hoefzweer absoluut niet goed is! Klinkt ook best logisch maar ja, ik had alle vertrouwen in mijn veearts.....
Nu heeft Kevin vorige week Zaterdag met Mambo de gekke hengst gevochten en de dag daarna stond hij met een dik achterbeen waar een wondje op zat, geen probleem, hij liep er goed op dus koud spuiten en wat weken in de biotex en groene leem gesmeerd.
Maandag avond toen ik hem uit de paddock haalde begon hij zeer moeilijk te lopen, net of hij stijf was in zijn hele lijf, ik dacht spierpijn van het gevecht.
Dinsdag avond kon hij nog moeilijker lopen en had ook last van zijn evenwicht, viel reglmatig bijna om maar later op de avond werdt dat wat beter. Va wilde dat ik het nog even aan zou kijken.
Woensdag ochtend kreeg ik hem zijn stal niet meer uit want hij kon gewoonweg niet meer lopen en al die tijd dacht ik dat het een resultaat was van het gevecht van Zaterdag.
Ik heb de Va weer gebeld en nu kwam hij dan wel. Ondertussen heb ik Kevin toch nog op het gras kunnen krijgen want ik dacht als hij omvalt dan liever buiten dan in zijn stal en eenmaal op het gras liet hij zich direkt vallen.
Ok, Va heeft hem weer antibiotica gegeven voor zijn dikke achterbeen maar ik had zelf al in de gaten dat er aan de voorkant iets helemaal niet goed zat omdat Kevin alleen nog maar naar achteren en omhoog ging en met sprongen op alleen zijn achterbenen vooruit probeerde te komen.....hij probeerde ook op 3 benen te lopen door zijn rechter voorbeen gestrekt naar voren te houden en dan op 3 benen naar voren te springen, hij had gewoon verschrikkelijk veel pijn!
Ik mijn Va daarop gewezen en jawel hoor, daar zat weer een hoefzweer (volgens mij is die gewoon nooit weggeweest) dus hij heeft het een beetje opengemaakt en er kwam wat pus uit.
Verder niets gedaan en ik moest Kevin weer weken in de biotex en zodra hij weer kon lopen met hem op de weg gaan stappen.
Donderdag, Kevin kon nog steeds niet lopen, even afwachten nog was de conclusie van de Va.
Vrijdag, Kevin kon nog steeds niet lopen.....
Vandaag, Kevin kan nog steeds niet lopen en ik maar weken in de biotex, heeft hij vanmiddag ineens een bult op de kroonrand zitten!
Ik kon mij nog heel goed een foto herinneren uit het boek paardenbenen dus dat stuk erbij gepakt en jawel, alles wat daarbij staat klopt precies! Het is dus een hoefzweer die niet via de onderkant naar buiten kan komen en dus uit gaat breken naar boven, ondertussen zit dit dus wel door zijn hele hoef heen!

Ik werdt echt helemaal naar en wilde mijn eigen Va niet meer bellen dus eerst de dap in Westerbork gebeld, uitgelegt wat het probleem was en gevraagd of ze Kevin konden helpen, maar helaas was dit te ernstig voor ze, daar waren ze niet op berekend maar ik kreeg het tel.nr. van een praktijk in Rolde waar ze Kevin wel zouden kunnen helpen.
Krijg ik de dienst doende arts daar aan de tel. en die wil dus niet helpen omdat ze geen patienten van mijn eigen Va wil afpikken! Daar sta je dan met je goeie gedrag, ik nog uitgelegt dat ik er toch zelf voor kies om bij hem weg te gaan maar nee hoor, ik moest hem eerst maar eens bellen en het met hem overleggen en dan zouden we wel verder zien.
Ten einde raad heb ik dus toch maar mijn eigen Va gebeld die overigens eerst in gesprek was, ik kan wel raden met wie want toen ik hem aan de tel. kreeg wist hij al wat er aan de hand was.....
Hij zag er dus het nut niet van in om te komen, ik heb bijna jankend aan de telefoon gezeten en toen zei hij, nou, als jij je daar beter door gaat voelen wil ik wel komen hoor maar ik kan er toch niets aan doen, je moet de natuur zijn werk laten doen en de boel open laten breken.......ik heb daar dus een ontzetted fout gevoel bij en zeker nadat ik de manier van behandelen in het boek had gelezen wist ik gewoon dat ik de boel niet op zijn beloop mocht laten dus ik heb gezegt ok, ik wacht het wel af.....opgehangen en meteen Emmeloord gebeld en advies gevraagd.
God zij dank luisterd van Muiswinkel wel naar mij en hij vertelde wat er moet gebeuren, morgen om 10.00 uur staat hij klaar voor Kevin, zijn hoef wordt aan de voorkant, op het toongedeelte open gemaakt en schoongemaakt, dan moet hij even blijven want de boel de boel laten vindt hij dus echt niet kunnen en dat gaf mij een veel beter gevoel!
Mijn paard staat nu dus in totaal rond de 6 a 7 weken met ontzettend veel pijn, hij is afgevallen, je kan zijn ribben tellen en zit duidelijk niet lekker in zijn vel, hij is gewoon ziek van de pijn! moet ik dan de natuur zijn werk maar blijven laten doen?

Reageer ik nu overdreven? iemand zo iets als dit ook aan de hand gehad?

Muggen zouden vet moeten zuigen ipv bloed.......


Mist

Berichten: 8958
Geregistreerd: 17-02-03
Woonplaats: noord brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-03 21:10

Ik heb ook een paard dat regelmatig (lees: 1x per jaar) een hoefzweer heeft, klop klop, het is nu al 2 jaar geleden. Altijd op onmogelijke plekken, zo hoog tot op de lederhuid enz. heel pijnlijk. Mijn hoefsmid (zie www.hoofcare.nl) snijdt ze altijd open. De laatste keer was hij echter met vakantie (de banketstaaf) en moest ik de DA (waar hij mee samenwerkt) langs laten komen. Mijn paard liep zo kreupel dat ze dachten dat het een gebroken hoefbeen was, geen reactie op de viseer tang. Dus kreeg ik het advies hem op stal te houden. Ondanks mijn protesten dat het toch een hoefzweer was, heb je dan een DA die je allerlei erge dingen voor gaat spiegelen dus wat doe je, je houdt hem op stal. Na 1 dag kon ie niet meer lopen! het leek wel of ie hoefbevangen was, zo stijf, echt op 3 benen + helemaal scheef. Heel erge spierpijn door het ontlasten van dat ene been dus, want vergis je niet, een hoefzweer is heel erg pijnlijk voor een paard. Nu is mijn paard 1.78cm. Natuurlijk de DA weer opgetrommeld, weer gekeken of hij eenhoefzweer kon vinden: helemaal niets te vinden. Toch heb ik toen mijn zin doorgezet en hem gezegd dat ik verdoving wilde (wat, als het een gebroken hoefbeen was natuurlijk helemaal fout is) Na die verdoving (Quadrisol) heb ik hem gewoon in de wei gezet, toen liep ze natuurlijk goed. Toen ik een paar uur later keek was de hoefzweer in de kroonrand uitgebroken(kwam puss uit) Verdoving was nu dus niet meer nodig! (wel natuurlijk goed open gehouden de eerste dagen- ik doe dat meestal met lauw water + soda) Mijn hoefsmid er natuurlijk nog wel naar laten kijken maar het probleem was al opgelost

Ik wil hiermee ZEKER NIET zeggen dat je hetzelfde moet doen als ik, stel je voor dat het WEL iets anders is. Antibiotica moet je niet geven omdat dat de plaatjes in de hoef verkleurt, waardoor het moeilijker is voor de hoefsmid om de ontsteking op te sporen.
Ik wil je alleen maar een hart onder de riem steken!

Heeft jouw paard vaker last gehad van hoefzweren ?
Ik heb namelijk gemerkt dat paarden die er vaker last van hebben, vaak andere problemen hebben in de hoeven (in mijn geval arthrose)

Ik hoop dat het snel goedkomt!

In the real world as in dreams, nothing is quite what it seems. (the book of counted sorrows)

Toverbal

Berichten: 1345
Geregistreerd: 18-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-03 21:43

Ik vind dat je niet overdreven hebt ik zou precies het zelfde doen.

Op mijn oude werk hadden we ook een pony met een hoefzweer gelukkig ontdekte de hoefsmid het snel, maar hij moest even goed zo snel mogelijk naar Utrecht, daar hadden ze ook een gaatje gemaakt aan de onderkant van de hoef naar de bovenkant heel klein, toen moesten wij het met een naald doorspoelen met betadine oplossing en daarna een speciale bandage en ze hoef in een hoefzak. Het geneesde gelukkig snel. *LOL*

groetjes kim

F zegt;"Ik heb ook een pony, maar die is in de hemel".
Je wordt gemist kleine witte vriend.
Rust zacht

cooo

Berichten: 107
Geregistreerd: 27-10-02
Woonplaats: Monster

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-03 21:44

nee je reageerd zeker niet overdrevn. lekker zeg die eigen da van jou, hij laat je mooi zitten! Als de hoefzwee open is gemaakt zetten wij de paarden altijd in een nat betadineverband, dan kan er geen nieuw vuil in. succes met je paard|!

De waarheid is het makkelijkst als er geen leugen aan vooraf gaat...

Zep

Berichten: 9994
Geregistreerd: 05-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-03 23:12

Misschien kun je eens met je hoefsmid overleggen om hem tijdelijk op een zooltje te zetten ofzo. Zo vaak hoefzweren is ook niet echt geweldig. Wat zegt je veearts er verder van dan?

dressuurinstructie in Overijssel, mail voor meer informatie: louise@equimotion.nl

Primula

Berichten: 449
Geregistreerd: 13-05-03
Woonplaats: Kessel-Lo

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-03 10:27

Mijn oude merrie heeft vroeger ook eens een hoefzweer gehad. Ik dadelijk de veearts gebeld toen ik merkte dat ze kreupel was, maar die heeft zijn collega gestuurd. Die heeft toen ook alles opengemaakt zei hij, maar het ging van kwaad naar erger Boos! , tot ze helemaal niet meer kon staan op haar hoef Scheve mond . Toen terug de veearts gebeld, met de vraag of hij zelf kon komen en niet weer z'n collega wou sturen. Hij is dus zelf gekomen, toen bleek dat het niet goed was opengemaakt. Hij heeft toen heel lang eraan zitten werken om het open te krijgen, tot het beestje bijna tegen de grond ging van de pijn Huilen . Ik heb er toen 3 maal per dag kamferzalf moeten opsmeren, en het ging echt wel de goeie richting uit . Maar toen begon ze weer opnieuw te kreupelen, dus maar terug gebeld, veearts weer gekomen, bleek ook dat het er in het midden van de hoef ging uitbarsten Verward . Veearts dus daar alles opengemaakt, en ja hoor, de volgende dag kwam er een witte brij midden uit haar hoef Verward . Toen ging het weer ineens een stuk beter met haar. Tot ze weer opnieuw begong te kreupelen. Weer veearts gebeld, die alles nagekeken, maar zag er niks meer aan en zei dat we alleen maar konden hopen dat het vanzelf zou weggaan. Ik heel ongerust natuurlijk Scheve mond .
Tot er bij ons een oude man langskwam op de boerderij, en die zei dat ik lijnzaad moest koken , die brij dan in een zak doen en daar haar hoef insteken en alles toebinden en zo een nacht laten weken. Dat heb ik dus zo 3 nachten gedaan, en toen was alles beter en heeft ze niet meer gekreupeld . Een paar jaar later was er op de boerderij weer een paard met een hoefzweer, en toen hebben we direct lijnzaad gekookt en been erin en die was ook na een paar dagen weg. Ook een brij van groene klei schijnt heel goed te werken, want die klei trekt er ook alle rotzooi uit .
In ieder geval: veel succes met je paardje OK dan! .

God forbid that I should go to any heaven in which there are no horses…

SharirBobby

Berichten: 2409
Geregistreerd: 28-02-03
Woonplaats: Zoetermeer

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-03 11:40

niet overdreven gereageerd!!

jeetje, wees blij dat je bij die DA wegbent Scheve mond

Soph12

Berichten: 4076
Geregistreerd: 24-06-03
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-03 12:28

hou j e ons op de hoogte hoe het verder met je paard gaat?

Mijn lieve Rikje heeft een nieuw baasje...

juval

Berichten: 8754
Geregistreerd: 05-04-03
Woonplaats: Culemborg

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-03 13:28

ik vertrouw bij hoefproblemen meer op de hoefsmid dan op de dierenarts!! Ik vind dat je goed hebt gehandeld door naar Emmeloord te gaan! Heel veel sterkte, ik hoop dat je paardje gauw beter is.

laurae

Berichten: 1465
Geregistreerd: 12-02-03
Woonplaats: assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-03 15:50

Wat zou ik kwaad zijn geweest met zo'n DA, je hebt absoluut niet overdreven gereargeerd.

Veel succes verder met je pard, laat je weten hoe het gaat met hem?

Tanja

Berichten: 21540
Geregistreerd: 14-04-01
Woonplaats: Mantinge

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-08-03 16:50

Ben ik weer!
Ben blij met jullie reacties, ik begon echt even aan mijzelf te twijfelen hoor maar na vanmorgen weet ik dat ik goed heb gehandeld.
Vannacht van de zenuwen niet geslapen dus ik heb net even in de tuin behoorlijk liggen ronken onder de grote kastanjeboom, vandaar dat ik wat laat ben met mijn update Haha!
Vanmorgen om half 8 Kevin uit de stal gehaald om hem nog voor de laatste keer een biotex week bad te geven, de bult was niet doorgebroken, sterker nog hij was geslonken!
En ook nog: hij liep weer op zijn been! Welliswaar ontzettend kreupel maar hij stond er wel weer volop...
Nou, op naar Emmeloord waar wij een uur te vroeg aankwamen Haha! v. Muiswinkel kwam gelukkig ook net aanrijden dus na een kopje koffie kon ik Kevin uit de stal halen waar we hem even tijdelijk in geparkeerd hadden.
Volgens v. Muiwinkel heb ik dus ook goed gehandeld want de zweer is door zijn hele hoef uitgebreid!
Ze konden duidelijk een oude zweer nog zien zitten die sluimerde (door alle antibiotica die hij de afgelopen weken heeft gehad) dus die was helemaal niet weg, sterker nog, die heeft allemaal uitlopers gecreerd in zijn hoef zodat nu zijn hele hoef een groot kanaal van zweren is!
Gelukkig hoefde het toongedeelte niet helemaal opengehaald te worden, de smid daar heeft de onderkant van zijn hoef helemaal opengehaald tot daar waar het gevoel zit, en daar kwamen mij toch een partij zweren te voorschijn!!! en een pus wat eruit kwam, niet te geloven!
Kevin heeft nu dus bijna geen zool meer onder zijn hoef en aan de voorkant is de punt helemaal weggehaald en zit nu een groot gat.
De smid zei tegen mij, meid, het is goed dat je bent gekomen want als je langer had gewacht had het wel eens heel fout af kunnen lopen, dit paard heeft helse pijn geleden Huilen

Nu staat Kevje dus in een betadine verband met een hoefzak erom en deze week gaan ze verder kijken hoe het zich ontwikkeld, Woensdag weet ik meer.
Ik heb meteen gevraagd of ze al zijn hoeven willen bekijken omdat ik het nu helemaal niet meer vertrouw. En vooral dan rechts achter want daar komt ook steeds maar weer een zweer terug dus dat doen ze ook nog even.

Ik heb een beetje een dubbel gevoel, ik wilde mijn grote man niet achter laten maar ja, het is voor een goede zaak, ik zit nu de hele tijd tegen een lege stal aan te kijken maar Vrijdag is hij weer gevuld want dan mag hij waarschijnlijk weer naar huis!!!!

Ik moet zijn stal helemaal ontsmetten want ze denken dat er iets in zijn stal zit waardoor het steeds weer terug komt, ik denk gewoon dat mijn eigen (herstel, ex) Va echt een verkeerde behandeling heeft gegeven door niet goed uit te snijden en hem meteen op de antibiotica te zetten maar ja, wist ik veel, ik heb best behoorlijk ervaring met beenproblemen maar een hoefzweer had hij nog nooit gehad.........dus ik wist niet beter dat mijn Va gelijk had, maar nu weet ik beter, weer wat geleerd!!!

Dus nu nog even duimen allemaal dat er geen andere dingen nog tevoorschijn komen en dat hij er niets aan over heeft gehouden want dat konden ze nog niet zeggen, eerst moest de hoef open om Kevje van zijn pijn af te helpen en de rest van de week gaan ze verder met behandelen en kijken ze zijn hoeven even helemaal na en als alles dan goed is gaat hij op een verbandijzer en mag hij Vrijdag weer naar huis.
*zucht* hij is pas een paar uur "uit logeren" en ik mis hem nu al.....gelukkig heb ik nog 4 monsters staan die mij afleiden hoewel Eirian de hele dag over het land staat te roepen naar haar grote beschermer...maar ja, hij is er niet.........

Muggen zouden vet moeten zuigen ipv bloed.......

Apple
Moderator RT, TEN, DRS, AP, AR, VMR

Berichten: 69541
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Bij het strand

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-03 17:38

Goed dat je je eigen gevoel hier in gevolgd hebt Lachen.

Hopelijk gaat het nu weer bergopwaarts met jouw Kevje.

Kevin: drs L1+9, spr B+2, SGW B+3, Endurance 197 ggk km's (eindstand), Kevin in Uddel
Daisy: drs L2+7, spr B+1, SGW B+1 Rondje door de Bollenstreek

StalDoorstap

Berichten: 6635
Geregistreerd: 19-04-02
Woonplaats: Zundert

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-03 19:45

Hoe verschrikkelijk kunnen veel veeartsen zijn!!!
Ik kan je zo van allerlei voorbeelden geven, maar dan ben ik heel lang bezig.
En die veearts die niet wilde helpen omdat hij anders een klant afpikt?Belachelijk!Ik dacht dat veeartsen er behoren te zijn voor het welzijn van het dier?
Maar ze nemen de tijd niet voor een dier, en sturen wel graag torenhoge rekeningen.
Bah.

Deken? Zadel? Paard? Pony?

http://www.staldoorstap.com

Caira
Berichten: 23625
Geregistreerd: 20-07-02
Woonplaats: Schoorl

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-03 20:15

jeetje meid! Super gehandeld OK dan! Zo zie je maar altijd op je eigen gevoel vertrouwen!

Tanja

Berichten: 21540
Geregistreerd: 14-04-01
Woonplaats: Mantinge

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-08-03 21:10

Mist: Nee, Kevin heeft verder nog nooit last gehad van hoefzweren, het is iets van 7 a 8 weken geleden begonnen met een hoefzweer rechtsvoor en al snel volgde rechtsachter ook, dat heeft elkaar al die weken afgewisseld en is ook nooit echt over gegaan.
Volgens Emmeloord loopt hij er blijkbaar al maanden mee en dat schijnt erg vaak voor te komen, ze zijn dan vaak ook niet kreupel tot het echt erg begint te worden en dan kan het per week afwisselen, dus een week of paar dagen kreupel en dan weer een tijdje goed, dat was bij Kevje dus ook het geval.
Ze gaan nu ook kijken of hij misschien toch iets van gifstoffen in zijn bloed heeft want hij kan ook nog elders in zijn lichaam een ontsteking hebben die dit alles veroorzaakt.

Zep: Ik ga idd. met mijn hoefsmid overleggen of hij misschien maar beter weer op ijzers kan (ik heb hem inmiddels 1.5jaar zonder ijzers en dat heb ik eigenlijk liever) en als het niet anders kan idd. iets van een zooltje of zo maar liever geen ijzers. Ik denk overigens dat er wel gewoon iets anders aan de hand is, ik heb Kevin al bijna 8 jaar en in al die tijd heeft hij nog nooit een hoefzweer gehad, nu heeft hij het afwisselend aan 2 benen en wel aan de zelfde kant......ik denk dus dat er wel iets fout moet zitten elders in zijn lichaam maar dat gaan ze gelukkig nu onderzoeken.
Mijn eigen veearts zei alleen maar tja, vreemd geval, ik kan er niets van maken dus laat de natuur zijn werk maar doen en laat het maar doorbreken (wat dus niet lukte en Kevje kon echt geen stap meer zetten) en dan kom ik wel weer antibiotica spuiten (wat hij dus de afgelopen 7 weken ook al heeft gedaan) en ik zeg ook niet dat het fout is om de natuur zijn werk te laten doen maar als iets al zo lang duurt en het paard toch overduidelijk crepeert van de pijn, waarom dan niet openmaken en de natuur een handje helpen? Ik heb het een paar weken vol gehouden om de natuur zijn werk te laten doen maar ja, het lukte niet en het nog langer door laten gaan ging gewoon echt ontzettend tegen mijn gevoel in.
Ik kon het mijn Va ook niet echt duidelijk maken want ik ben daar echt niet kundig genoeg voor, ik heb er wel een mening over maar kon deze niet onderbouwen tja en dan l*l je mij al snel onder tafel, maar ja, mijn gevoel ging toch heel erg tegen hem in en ik ben blij dat ik toch naar Emmeloord heb gebeld en ik ben zeker blij dat ze hem ook op Zondag wilde helpen, daar luisterde ze tenminste wel naar mijn gevoel en voelde ik mij ook echt serieus genomen!

Ik kan nu tenminste weer slapen, Kev heeft geen pijn meer dus ik ook niet OK dan!

Muggen zouden vet moeten zuigen ipv bloed.......

Gerrie

Berichten: 4385
Geregistreerd: 18-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-08-03 22:39

Fijn dat het weer beter gaat met Kevin.

Ik heb zelf goed ervaring met RWL producten,die ervoor zorgen dat het "stalmilieu "niet meer zo makkelijk doordringen in de zool.In Emmeloord kennen ze het ook.
www.rwl-quality.nl

Our only purpose in life is to Love one another.
.....and if we can't do that try not to hurt each other.
-Dalai Lama

Tanja

Berichten: 21540
Geregistreerd: 14-04-01
Woonplaats: Mantinge

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-08-03 16:03

Ik heb al het een en ander besteld bij de paardendrogist maar deze zal ik ook in gedachten houden, thanx!

Muggen zouden vet moeten zuigen ipv bloed.......

Nouvel

Berichten: 23059
Geregistreerd: 12-08-01
Woonplaats: Bollenstreek

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-08-03 11:07

Bah, wat een toestand zeg! Wat erg als je ziet dat je paard zo slecht is en je veearts wil niks doen!
Je hebt gelijk dat je uiteindelijk naar Emmeloord bent overgestapt!

Heeft 'ie soms sinds een aantal maanden een andere stalbedekking waardoor hij ineens last van hoefzweren heeft gekregen of is er iets anders veranderd?
Je hoort nog wel eens dat paarden die op houtmot enzo staan sneller last van hoefzweren hebben namelijk.

Heel veel succes en sterkte in ieder geval!

ricoh

Berichten: 1086
Geregistreerd: 02-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-08-03 12:02

Staat je paard wel gewoon op stro of op zaagsel? Want van zaagsel kunnen ze ook hoefzweren krijgen. Maar je hebt iig goed gehandeld meid!!

Lientie
Berichten: 305
Geregistreerd: 15-07-03
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-08-03 12:17

Ja in Emmeloord helpen ze je zelfs nog midden in de nacht! Onze dierenarts stuurde ons gelukkig wel door. Die heeft midden in de nacht naar Emmeloord gebeld dat wij eraan kwamen en toen we daar kwamen stonden ze al op ons te wachten.

Maar je hebt er zeker goed aan gedaan om zelf te bellen. wij zijn ook al eens van DA gewisseld omdat die andere niet luisterde en naar ons idee te weinig van paarden afwist.

AnneOmie

Berichten: 6892
Geregistreerd: 15-08-02
Woonplaats: Krommenie

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-08-03 14:12

Arme Kevin Verdrietig Ik word er helemaal naar van zeg.. al die zweren. Wat zal hij een pijn gehad hebben. Goed dat je naar je eigen gevoel hebt geluisterd en meteen naar v. Muiswinkel bent gegaan! Ik hoop dat Kevin zich gauw weer een beetje beter voelt! Hoe gaat het nu met jou Verward

Choice (Jazz x Dublin x Purioso) B+10, L1+2/ Sportpredikaat dressuurmerrie (Z2+1)
Omar geniet van zijn pensioen!

danifur

Berichten: 2204
Geregistreerd: 25-06-03
Woonplaats: oostzaan

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-08-03 14:28

wat klote voor je zeg
ik zit dus ook met dat probleem, mijn paard heeft waarschijnlijk een schouderblesure, maar ik weet het niet zeker, en ik moet gewoon echt terug met hem, hetis nu 3 maanden geleden dat de VA naar zijn hoef heeft gekeken, omdat hij erg slecht op een buigproef reageerde op zijn kogels, toen heeft ze hem gelijk op een hoefzweer getest, maar gelukig was dat het al niet, toen ben ik naar Emmeloord gegaan

Ik ben echt heel erg te spreken over muiswinkel... hij is heel erg meegaand, maar toch ook eerlijk.. of iets nog op te lossen valt enzo, hij laat je in iig niet steeds terug komen, wat bij het vorige paard van mijn moeder wel het geval was, in een andere kliniek...

in Emmeloord zijn ze er van uit gegaan wat de dierenarts zei, dus hebben ze ze kogel op de foto gezet en daar was dus niks aan te zien, ( maar hij is getrapt op zn schouder)
en eigenlijk had hij wel zijn eigen onderzoek moeten doen op fury en niet ervan uitgaan wat de VA zegt... maarja, ik moet binnekort wel weer terug dus.


maar hoe gaat het nu met jou paardje..?

Paardrijden is geen krachtsport, maar gevoel
San Z1+9 Fury M2+6 Haha!
Hoe meer je de mensen leert kennen, hoe meer je de dieren gaat waarderen!!

danifur

Berichten: 2204
Geregistreerd: 25-06-03
Woonplaats: oostzaan

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-08-03 14:31

Lientie schreef:
Ja in Emmeloord helpen ze je zelfs nog midden in de nacht! Onze dierenarts stuurde ons gelukkig wel door. Die heeft midden in de nacht naar Emmeloord gebeld dat wij eraan kwamen en toen we daar kwamen stonden ze al op ons te wachten.


ik ben het echt volkomen met je eens, ze zijn ook zo meegaand.

Bij een andere kliniek zieten ze mn moeder steeds en steeds terug komen met haar paardje, toen hadden we er genoeg van en zijn we naar muiswinkel gegaan, en die heeft toen gezegd ja sorry maar er is niks meer aan te doen, hij had voor ons eigenlijk gezegd een zware hernia.. mn moeder kreeg een enorme klap... maar nu het alweer een tijdje geleden is zegt ze (dat zei ze eigenlijk meteen al) hij leeft heel erg met je mee, maar hij is wel eerlijk en laat je ook niet steeds terug komen als dat niet meer kan of niet nodig is ofzo

Paardrijden is geen krachtsport, maar gevoel
San Z1+9 Fury M2+6 Haha!
Hoe meer je de mensen leert kennen, hoe meer je de dieren gaat waarderen!!

ellenlouise
Berichten: 3775
Geregistreerd: 18-12-02
Woonplaats: In het groene hart van het land

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-08-03 16:10

Lekker weer zo'n veearts! Arm paard, goed dat ie jouw als baas heeft en dat je je gevoel gevolgd hebt. Sta er telkens weer verbaast over hoe weinig ze eigenlijk weten, zucht (spreek uit ervaring)

There is no reality, only perception.

Tanja

Berichten: 21540
Geregistreerd: 14-04-01
Woonplaats: Mantinge

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-08-03 18:21

Nou, ik ben vanmorgen gebeld door de kliniek en v. Muiswinkel bevestigde mijn vermoeden, ook rechts achter is het helemaal mis, die hebben ze ook helemaal opengehaald en schoon moeten maken, dus nu staat Kevin op 2 benen op een verbandijzer.......
Hij heeft de zweren dus afwisselend rv en ra gehad en volgens mijn va was ra volledig genezen.
Om niet het risico te lopen dat Kevin in Emmeloord alleen rv geholpen zou worden en dan vervolgens thuis weer met ra kwam te staan heb ik gevraagd of ze ook die hoef nog even goed na wilde kijken en jawel, dat was dus ook aan het sluimeren en had zich al een weg door de hele hoef gebaand.....ik baal hier wel zo ontzettend van!!! Sla mijzelf nu voor mijn kop dat ik niet eerder ben gegaan maar ja, je moet maar vertrouwen hebben in je va he Frusty
Verder zijn er in ieder geval geen gekke/enge dingen gevonden dus we gaan Kevje Zaterdag ochtend (heel misschien Vrijdag avond al) halen, ik zal blij zijn als hij weer thuis is want ik mis hem ontzettend!

Ricoh, Kevin staat op Aubiose, daar staat hij al jaren op maar een week of 10 geleden heb ik hem op stro gezet omdat wij nog een grote baal hadden die op moest, na een week of zo begon de ellende met zijn hoeven. Hoewel het volgens mijn (ex) va niet door stro kan komen, wat ik toch ook niet met hem eens ben want de ellende begon zodra hij op stro stond...........hebben wij hem weer snel op Aubiose terug gezet, maar ja, het kwaad was al geschied.
Het hoeft niet door de wijziging van stalbodem te komen hoor maar ik vind het wel heel erg toevallig allemaal.

Ik ben het eens met jullie wat betreft v.Muiswinkel, echt een ontzettende aardige geduldige man, neemt de tijd voor je, luisterd naar alles wat je wil zeggen en wat je denkt, neemt echt de tijd voor je paard en noem maar op, ik ben dik tevreden!
De smid daar wil ik ook even een pluim geven hoor, ook hij luisterde goed naar mij en nam zelf ook nog de tijd om vragen te stellen, ik heb een half uur met die man staan praten (weet zijn naam niet meer) en hij stelde mij gerust met de woorden: meid, je hebt de juiste stap genomen, we hebben je paard in no time weer op de been, je kanhem met een gerust hart hier achter laten.
Echt, een dikke puim voor Emmeloord!!! OK dan!

Muggen zouden vet moeten zuigen ipv bloed.......


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: amyz, Angelkisssss, AnoukLizzy, LauraO, MariekeS_ en 41 bezoekers