* Geneesmiddel hoefkatrol: Gallium Nitrate?!? (weer omhoog g

Moderators: Apple, Coby, petraaken, A_nouk, SayaJones, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Jolande

Berichten: 1835
Geregistreerd: 05-04-01
Woonplaats: Dichtbij Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-07-01 17:48

Onlangs kwam ik op internet via hoofcare (een goede informatieve en betrouwbare hoef/beenverzorgingssite) terecht op een site van dhr. G. Eby (die overigens ook op Pubmed publicaties heeft staan). Hierin beschrijft hij dat hij een middel heeft ontdekt dat hoefkatrol kan genezen (vooral in beginnend stadium)! Het spul heet Gallium Nitrate. Het is uit getest op een groot aantal (100den) paarden in de US met een overweldigend resultaat. Vele paarden in het begin stadium zijn genezen en paarden in een later stadium herstellen dusdanig dat ze alleen af en toe terugvallen maar na een kuur van 14 dagen weer opknappen! Dit alles wel in kombinatie met goed beslag om de oorzaak van het probleem weg te nemen. Hij is dit op advies van een arts gaan gebruiken die dit middel in de gewone mensen medische wereld gebruikt bij mensen met kanker met als symptoom botbroosheid (calcium verlies). Ook het rontgenologisch beeld verbeterd. Het klinkt als muziek in de oren, maar is dit mogelijk en zo goed als het klinkt? Kent u het middel? In de US schijnen er al artsen succesvol mee te werken. Ik zou dit met een grote korrel zout genomen als die man niet op Pubmed publiceerde. Dit is immers een betrouwbare literatuurbron voor wetenschappers. Helaas is het spul niet goedkoop, maar goed als het werkt hoeft het maar 1 jaar gegeven te worden. Kosten zijn dan $415,00 voor 1 jaar behandelen. Vergeleken met allerlei andere voedingssupplementen is het dan niet eens zo duur.
Ik ben vooral zeer benieuwd naar de mening van dr. Offereins!

Jolande

_________________
Don´t just ride... Slide!

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Jolande op 2001-08-02 12:45 ]</font>

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: jolande op 2001-09-21 19:46 ]</font>


Tim VDH

Berichten: 195
Geregistreerd: 08-05-01
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-08-01 09:20

Ik heb het artikel van G. Eby nog eens nagelezen. Je vindt het hier :
http://coldcure.com/html/nav.html

Er blijkt inderdaad onderzoek gebeurd te zijn naar de effecten van gallium nitraat op osteolysis. Er is echter GEEN onderzoek gebeurd naar de effecten bij paarden.

Deze persoon, die duidelijk een commerciële band heeft met het bedrijf dat dir product verkoopt bericht hierover enkel vanuit zijn eigen ervaring
Dat blijkt nog eens duidelijk uit de volgende zin : "Considering the encouraging human clinical, in vitro, laboratory animal, and pony evidence, the big question now is: Will Gallium nitrate stop the progression of navicular disease? Yes. I am certain it is by far the best bet ever." Het is volgens hem dus de beste 'gok'.

Dat deze auteur eerder in 'PubMed' gestaan betekent niet dat het een autoriteit is. PubMed verstrekt gegevens van duizenden medische (en wetenschappelijke) tijdschriften die samengebracht zijn in een database : Medline.

Conclusie : het effect van gallium nitraat op botstructuur is reeds onderzocht maar er zijn nog een hoop vraagtekens. Het effect van gallium nitraat op hoefkatrol berust slechts op persoonlijke ervaring en speculaties vanwege de auteur.

Volgens onze 'persoonlijke ervaring' is hoefkatrol helemaal geen ziekte, maar een rijkunstig probleem. Maar wij kunnen daar evenmin objectief wetenschappelijk onderzoek tegenover plaatsen en het gaat dus ook om een honderdtal 'alleenstaande gevallen' die mogelijk puur toeval waren *LOL*

Benieuwd wat Dr. Offereins denkt!

http://www.hoefkatrol.com

Jolande

Berichten: 1835
Geregistreerd: 05-04-01
Woonplaats: Dichtbij Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-08-01 10:39

Hallo Tim,
Voor een deel ben ik het met je eens, dit moet niet zo maar direct voor helemaal waar aangenomen worden. Maar... Het is een feit dat het spul gebruikt wordt in ziekenhuizen in de US maar ook hier in Nederland voor mensen met kanker met osteolysis. Hier heeft het dus een positief effect op anders zouden artsen dit niet voorschrijven. Hoe gek is dan de gedachtengang dat het voor paarden niet het zelfde zou doen? Op Pubmed staat ook dat het voor mensen met artrose een hulpmiddel kan gaan bieden in de toekomst. Het zijn nu misschien nog speculaties, maar dat zijn jullie ervaringen met het zoeken van de oorzaak van hoefkatrol in rijtechnische problemen in het begin ook geweest. Je zou het ook zo kunnen stellen: hoefkatrol is een vorm van artrose. Mensen kunnen artrose krijgen. Bewegen dus al die mensen verkeerd waardoor ze artrose krijgen? Want dat lijkt me stug. Neem me nou niet verkeerd. Ik vind het fantastisch dat er zo veel paarden door jullie methode geholpen kunnen worden, maar ik geloof niet dat de oorzaak van de katrol alleen gezocht moet worden in een verkeerde rijstijl. Bovendien hersteld het botje ook niet dus is het ook niet genezen. Het is naar mijn mening gewoon een van de betere methodes waardoor paarden weer beter gaan lopen. Duizenden artsen zijn hier zelfs nog niet over uit of het erfelijk is of niet, of waar het uberhaupt vandaan komt.
Het gene dat op Pubmed staat is inderdaad een verzameling van artikelen die in medische en wetenschappelijke bladen hebben gestaan. Mijn zus werkt in de wetenschap en zij weet uit eigen ervaring hoe ongelofelijk moeilijk het is om artikelen gepubliceerd te krijgen in zulke bladen en dus op Pubmed terecht te komen. Het gaat door verschillende onderzoekscommissies voordat het gepubliceerd wordt. Kortom niet iedere Jan Doedel Haha! met een idee wordt daar gepubliceerd.
Tot slot: kun je bij honderden zo niet duizenden (zoals het in de tekst van George Eby staat) losstaande gevallen die de gallium nitrate met supplementie van kalk en goed beslag dus op een goede manier gebruiken en waarbij blijkt dat het werkt nog van toeval spreken......?
Ik weet het niet. Maar we wachten maar verder af. Ik ben ook benieuwd naar dr. Offereins reactie!

Groetjes,

Jolande

Stop N BullionBrandy, al weer vijf jaar oud!

Tim VDH

Berichten: 195
Geregistreerd: 08-05-01
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-08-01 11:20

Beste Jolanda,

Ik betwist zeker niet het mogelijk effect van gallium nitraat op osteolysis.
MAAR jij gaat er zomaar vanuit dat hoefkatrol gelijk is aan een proces van botontkalking en schade aan het straalbeen en blijkt artrose en hoefkatrol op dezelfde lijn te zetten.
Ik betwijfel niet dat die vergrote voedingskanalen ('gaten') in het straalbeen een gevolg zijn van overbelasting, maar het is nog lang niet bewezen dat ze ook de oorzaak zijn van kreupelheid. Met andere woorden, het wil dus niet zeggen dat als je die gaten kan verminderen, het kreupelen ook zal verminderen.

Het is ook zo dat heel wat paarden met sterk vergrote voedingskanalen nooit kreupel lopen en omgekeerd zijn er heel wat paarden waar op de foto's niets is te vinden en die toch kreupel zijn.

Door anders te trainen kunnen wij natuurlijk niets veranderen aan die vergrote kanalen, maar dat blijkt ook helemaal niet nodig te zijn om een paard zuiver te brengen. Vandaar dat ik persoonlijk weinig geloof hecht aan een geneesmiddel dat zich daarop zou concentreren.

Er is inderdaad sprake van 'duizenden' paarden, maar dit is niet meer wetenschappelijk te noemen. We moeten hier voortgaan op het woord van de auteur, die waarschijnlijk banden heeft met het produkt. Ik zou ook kunnen zeggen dat we al vele duizenden paarden geholpen hebben. Maar dat is geen argument om mij te geloven...

Overigens zeg ik niet dat het onmogelijk is dat gallium nitraat een gunstige werking heeft op de kreupelheid. Alleen blijkt dat nog lang niet bewezen te zijn en is het weer een dure en vooral lange behandeling waarbij het toch maar afwachten is of het resultaat zal opleveren.

Als ze er toch zo zeker van zijn dat het werkt, waarom geven ze dan geen garantie dat het paard kreupelvrij is na een behandeling? Dat is trouwens onze beste reclame.

BTW Als het je interesseert, er zijn geloof ik nog enkele plaatsen over voor onze clinic op 18 augustus (in Lunteren, midden NL)

http://www.hoefkatrol.com Party!!

Jolande

Berichten: 1835
Geregistreerd: 05-04-01
Woonplaats: Dichtbij Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-08-01 11:45

Het gaat onderhand klinken dat ik die George Eby verdedig, maar dat is niet de bedoeling maar samenwerking met een bedrijf is normaal in een onderzoek anders krijg je het niet gefinancierd. Dit bedrijf bestaat (hebben we gecontroleerd). Bovendien heb ik een andere site gevonden van een ander farmaceutisch bedrijf dat produkten ook via internet verkoopt dat bij het gallium nitrate beschrijft dat uit recente onderzoeken blijkt dat het schijnt te helpen tegen hoefkatrol (http://www.reade.com/Products/Other_Com ... trate.html).
Bovendien beweerd de man eigenlijk niet dat het altijd geneest. Hij beschrijft het als ondersteunende therapie waarbij het in een aantal beginnende gevallen is genezen. In weze is de manier waarop jij reclame maakt hier op bokt precies het zelfde. Waar zijn jullie medisch onderbouwde onderzoeksresultaten? Het zal nu wel net klinken als of ik aan de kant van die George sta, maar ik probeer alles wat ik hoor en lees sceptisch maar met een ´open mind´ te beoordelen en na te pluizen. En zo verschillend zijn jullie niet, de methode wel, maar de manier waarop jullie het brengen niet. Jij maakt ook reclame bij elke kans die je krijgt. Zijn die clinics overigens gratis? Misschien dat ik kom kijken (ook al mochten ze overigens wel entree kosten). Jullie zullen dit immers ook niet gratis voor niets allemaal behandelen. Overigens duurt die GN behandeling 1 jaar, maar na enkele dagen tot weken (afhankelijk van de ernst) zou je al resultaat moeten zien (als het dus werkelijk allemaal waar zou zijn wat nog niet bewezen is).
Ik heb die George Eby ondertussen gemailt voor meer info en hij heeft me door verwezen naar iemand anders van het genoemde bedrijf dat het spul leverd om referentie namen te krijgen voor ervaringen van mensen die het hebben gebruikt. Zelf maakt hij geen namen bekend. Ik ben benieuwd wat ik daar op krijg.
Verder wil ik er mijn dierenarts op navragen wat zij er van vindt.

Groetjes,

Jolande

Stop N BullionBrandy, al weer vijf jaar oud!

Tim VDH

Berichten: 195
Geregistreerd: 08-05-01
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-08-01 11:55

Nog een laatste reactie Clown

Je hebt volkomen gelijk. Wat wij beweren berust ook niet op wetenschappelijk onderzoek en is dus even betwijfelbaar als gallium nitraat. Vandaar dat zo'n clinics welgekomen zijn, omdat we daar de kans krijgen om een aantal paarden te demonstreren voor een publiek. En inderdaad probeer ik het op die manier in de aandacht te brengen en hopelijk ook de medische wereld te overtuigen. Er komen overigens een aantal belangrijke dierenartsen kijken (o.a. Eric Laarakkers)

Wij werken natuurlijk niet gratis, maar indien we geen succes zouden hebben zou je niet moeten betalen.

Voor info over die clinic kan je terecht op de volgende site : http://www.hoefkatrol.nl (die site is nota bene NIET van ons)

Adrienne

Berichten: 1535
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Geldrop

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-08-01 12:20

Ik als wetenschapper moet me toch even gaan bemoeien met jou manier van redeneren Tim. Natuurlijk klopt het dat je niet verschillende ziektebeelden zo maar met elkaar kunt vergelijken. Maar wat je je wel moet realiseren is dat er voor uiteenlopende ziektebeelden de zelfde medische oplossing is. Als je zo als ik met een wetenschappelijk oog kijkt naar de verschillende beelden, kun je voorbij de oorzaak kijken en alleen naar de overeenkomsten. Gallium nitrate wordt bv niet alleen ingezet bij osteolytis maar ook bij andere ziektebeelden die kwa oorzaak niets met elkaar te maken hebben maar wel de zelfde gevolgen hebben. Je kunt dus wel zeggen dat katrol en artrose en botontkalking niets met elkaar te maken hebben, maar kijk eens wat verder : wat hebben deze beelden met elkaar gemeen? Ze veroorzaken bot afbraak! (ik ben er overigens wel van overtuigt dat katrol een vorm van artrose of artritis is het gaat hier tenslotte ook om een, wel is waar klein, gewricht) Ik weet niet wat ik moet denken van de beweringen van meneer Eby maar ik kan in elk geval de theorie er achter wel goed begrijpen. Verder begrijp ik dat je enorm enthousiast bent over jullie methode en terecht. Maar probeer een beetje open te staan voor andere dingen. Ik denk dat niet 1 methode de oplossing zal gaan bieden. Stel dit gallium nitrate blijkt het wonder middel te zijn wat ze beweren, nog altijd is dan niet de oorzaak van het probleem verdwenen en zal het probleem dus weer de kop op gaan steken. Hier zal denk ik een goede smid en natuurlijk jullie methode een belangrijke rol gaan spelen.
Hoor mij nou, als of het middel al op de markt is! Ik bedoel dit puur in theorie. Ik weet uit ervaring dat het nog zeker een jaar of 10 gaat duren voordat dit middel mocht het werken op de markt komt. Je moet eerst een gegrond medisch dubbel blind onderzoek hebben gedaan voordat ook maar een arts bereid is dit te accepteren als een geneesmiddel. Dit onderzoek moet nog worden gestart, alles staat nog in de kinderschoenen. Pas als een groot Pharmaceutisch bedrijf hier brood in ziet zal er echt naar gekeken gaan worden. Dit klinkt stom maar is de keiharde waarheid. Als er geen geld te verdienen valt is het niet interessant!

Adrienne

"We can't actually drop it off at an orphanage, they might get upset when it turns Asian." Dean Winchester.

Jolande

Berichten: 1835
Geregistreerd: 05-04-01
Woonplaats: Dichtbij Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-08-01 18:40

Ik heb het artikel over Gallium Nitrate door gestuurd naar een goede dierenarts, en ben benieuwd wat zij er van vindt. Ik heb al wel een hoopvolle reactie van een meisje in de US die het sinds vorig jaar november aan het testen is op haar paard dat ook hoefkatrol heeft en wel dusdanig dat het dier zichzelf op de wei nog kon dragen op speciaal beslag, maar een hoger tempo als stap eigenlijk al niet meer kon verdragen. Zij is als laatste redmiddel dit GN gaan proberen. Na een paar weken liep het paard weer goed op de wei en na twee maanden kon ze weer voorzichtig gaan rijden!! In november is het jaar dat ze het moet geven om en gaat ze fotos laten maken. Ik ben zeer benieuwd!

Groetjes,

Jolande

Stop N BullionBrandy, al weer vijf jaar oud!

Wil
Berichten: 66
Geregistreerd: 01-08-01
Woonplaats: St Oedenrode

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-08-01 21:10

Heb met groeiend intresse jullie verhalen over een produkt gelezen.

Moet in eerste instantie even een en ander duidelijk zien te krijgen, en wel het volgende;

Hoefkatrol heeft ieder paard. Dis is namelijk het systeempje waarbij de buigpees over het straalbeentje loopt. Hoefkatrol problemen kunnen van veler aard zijn. Ik noem er een paar; Peesschede ontsteking ter hoogte van het straalbeentje, slijmbeursontsteking, pees iritatie, bot ingesleten of gedeformeerd, etc.

Dus als dit product helpt is het een echt wondermiddel.

Waar het vaak voor het paard een verlichting geeft is wanneer we de buigpees kunnen ontlasten.

Mijn ervaring leert dat wanneer ik een strip van vierkant 10mm dwars onder het hoefijzer las op de plaats waar anders de stiftgaten zitten, het paard erg geholpen is. Ook dit is generaliserend en zal bij elk paard toch weer opnieuw bekeken moeten worden.

Hoefsmid Wil Bax

Adrienne

Berichten: 1535
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Geldrop

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-08-01 11:02

Hallo Wil,

Je hebt natuurlijk gelijk als je zegt dat er verschillende oorzaken zijn voor problemen in het katrol gebied.

Ik geloof dus ook niet dat GN bij elke vorm zal helpen. Zoals ik het bekijk en wat ik tot nu toe over dit middel heb gevonden ( experimenteel en in mensen medicijnen) heeft het alleen invloed op de bot dichtheid en aanwas.(het "regelt" de calcium huishouding)

Ik denk dus dat paarden met problemen in de weke delen (pezen enz) niets hebben aan GN. Maar paarden met bot deformatie hebben denk ik de meeste kans er beter van te worden. ( aangenomen dat het zou werken natuurlijk)

We zullen zien wat er verder voor ontwikkelingen zijn in dit product en natuurlijk krijgen jullie hier het direct te horen als mijn zus Jolande en ik wat meer te weten komen. Ik vind het reuze interessant, maar ik ben een research analist en ben wat dit betreft van nature nieuwsgierig naar dit soort ontwikkelingen.

groetjes Adrienne

( ps bedankt voor je berichtje)

"We can't actually drop it off at an orphanage, they might get upset when it turns Asian." Dean Winchester.

Jolande

Berichten: 1835
Geregistreerd: 05-04-01
Woonplaats: Dichtbij Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-09-01 12:21

Ik zie dat dr. Offereins weer terug is, dus ik plaats even deze reactie om het topic weer omhoog in de lijst te halen. Ik ben zeer benieuwd naar zijn mening.
Ik heb ondertussen overigens ook reactie van mijn eigen dierenarts en die vond het een erg interessant artikel dat goed onderbouwd is met serieuze schrijvers. Ze is erg geinteresseerd geraakt in dit middel (Gallium Nitrate) en vind het zeker de moeite waard in de gaten te houden.

Jolande

Stop N BullionBrandy, al weer vijf jaar oud!

Adrienne

Berichten: 1535
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Geldrop

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-01 15:02

Sanne ik heb voor jou dit topic weer omhoog gehaald in de lijst. En natuurlijk ook voor dr. Offereins naar wiens antwoord ik nog steeds zeer benieuwd ben.

Groetjes Adrienne

_________________
just get over it I´ve got a cowgirl attitude

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Adrienne op 2001-09-21 19:43 ]</font>

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-01 16:36

In Bit staat een interessant artikel over hoe een paard gereden zou moeten zijn. als een paard te veel op de voorhand loopt, zakt hij veel meer door zijn koten. Dus veel meer belasting, en dus ook veel meer slijtage. Ik denk dat een andere manier van rijden voor sommige mensen ook goed zou kunnen helpen bij hun paard.

Offereins

Berichten: 153
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: Meerssen

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-01 21:34

Ik heb van het middel gehoord, echter nog nooit toegepast. Alle aandoeningen in het hoefkatrolgebied hangen naar mijn mening samen met een combinatie van belasting en "aanleg". Waarneer welke factor doorslaggevend is hangt van heel veel factoren af.
Voor alle duidelijkheid; in de discussie wordt snel een link gelegd tussen foto's en wel of niet kreupel zijn. Voordat een uitspraak gedaan wordt moet als het goed is altijd eerst d.m.v. verdovingen vastgesteld worden of de pijn daadwerkelijk in het hoefkatrolgebied zit.
Naar mijn mening staat ee thearpie van hoefkatrol op 2 pijlers; veranderen van de be;astings verdeling in de ondervoet (beslag en rijden) + remmen ontsteking en stimuleren doorbloeding.
Als je deze 2 punten als basis neemt zijn er heel veel middelen die in aanmerking voor een therapie komen. Echter geen van allen werkt "ältijd"

Jolande

Berichten: 1835
Geregistreerd: 05-04-01
Woonplaats: Dichtbij Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-09-01 18:04

Hallo Dr. Offereins,
Al die dingen die u beschreef zijn bij mijn paard gedaan en bekend, ze heeft hoefkatrol nr 2 a 3, loopt net iets onregelmatig, en tot nu toe werkt geen beslag of ander middel.
U schrijft dat u van het middel Gallium Nitrate gehoord heeft, weet u ook de resultaten die behaald zijn hier in Nederland of in het buitenland? En als u het artikel zo leest, wat denkt u dat de kansen zijn dat het werkt? Ik ga het spul binnenkort op mijn paard proberen onder begeleiding van mijn dierenarts, maar ik ben echt benieuwd of meer mensen hier in nederland dit spul geprobeerd hebben.

Alvast bedankt voor het antwoord,

Jolande

Stop N BullionBrandy, al weer vijf jaar oud!

Offereins

Berichten: 153
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: Meerssen

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-09-01 20:33

Proberen kan zeker geen kwaad en ik blijf graag op de hoogte van resultaten.

Succes


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BingBot, Tarico en 6 bezoekers