Nosodes, het alternatief voor vaccineren?

Moderators: petraaken, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Nosodes, het alternatief voor vaccineren?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-06-03 23:01

Ieder keer als je je paard inent, loop je een een risico dat je paard er niet zo goed op reageert. Je injecteerd het paard met dode virussen, en die injectie zorgt voor een acute stijging in antistoffen. De volgende keer als het dier in aanraking komt met het virus, staan de antilichamen als klaar om het werk te doen.

Maar vaccineren is ook een risico. Soms zijn er batches niet goed, soms is het middel erger dan de kwaal, soms overlijden er dieren, of wordt bij drachtige merries de vrucht afgestoten of komt mismaakt ter wereld.

De homeopathie heeft een holistisch alternatief tegen vaccineren. Ze maken een oplossing van ziek weefsel, en dienen dat dan oraal toe. Klinkt heel vies maar door de verdunningen en door de behandeling met alcohol, blijft er geen acuut schadelijk virus over, alleen de DNA ervan. De oplosing van de DNA wordt dan gedurende een bepaalde periode in de mond gedruppeld. De bescherming als je via deze methode "inent" schijnt dezelfde te zijn dan met vaccineren. Om sommige, door de wet verplichte inentingen zul je niet heen kunnen, zoals hondsdolheid bij honden. Maar heeft er iemand al wel eens gebruik gemaakt van nosodes ? En gebruik gemaakt bij paarden? Wat zijn jullie ervaringen daarmee?


Wat links:
http://www.everglo-naturalvet.com/nosod ... ations.htm

http://shirleys-wellness-cafe.com/nosodes.htm

Je suis Charlie.


Zannekin

Berichten: 3598
Geregistreerd: 02-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-03 07:53


briallen

Berichten: 149
Geregistreerd: 01-06-03
Woonplaats: omgeving rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-03 13:58

Er zijn ook entmiddelen met minder bijwerkingen. Deze zij alleen duurder dan de meeste en worden daardoor minder gebruikt. Vraag aan je DA welke ent midddelen hij heeft.
Heb zelf hele goede ervaringen met nobi-equenza T van intervet.
Je kan ook voor de enting beginnen met weerstandsverhoogende kruiden of druppels en dat tot ongeveer 14 dagen na de enting gebruiken.
Heb nog nooit met nosodes gewerkt als vervanging van de enting.
Wel om een inwendige schimmel infectie bij mijn paard te verhelpen.
Dit werd gemaakt van het snot en urine van mijn paard.

resultaat was verbluffend

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-06-03 14:06

Ik vraag dit omdat er op een ander (Amerikaans forum) over West Nile Virus werd gepraat. Dit virus is op grote schaal in Amerika aangetroffen, en 1999 ontdekt. Een jaar later kwam Fort Dodge met een vaccin op de markt, dat bij drachtige merries mismaakte veulens, doodgeboren veulens of abortussen veroorzaakt. De merries blijven het jaar daarop dan ook gust. Er zijn mensen die zich afvragen of in dit geval het middel niet erger is dan de kwaal. En als je nosodes geeft en niet hebt gevaccineerd, kan je paard er sneller en makkelijker overheenkomen als het toch het West Nile Virus zou krijgen...

Op grond van die discussie werd er door iemand gezegd dat ze haar paarden niet inent maar met nosodes beschermd. En tot nog toe met goed resultaat.

Je suis Charlie.

DubbelDun

Berichten: 68293
Geregistreerd: 12-04-01
Woonplaats: 1 km van het midden van Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-03 14:34

Cassidy: bedoel je deze club:
http://lost-foals-group.4t.com/

Dit is wat forumkennis van mij ervan vond:
Citaat:
I've talked some of the people that are saying the problems are from the WN vaccine. But the vast majority have never been able to come up with any proof other then there opinion. I have no doubt some horses could be affected by the vaccine. But large numbers at the same place just don't add up. We vaccinated over 20 bred mares last year and had one abort 6 weeks before foaling. All 4 studs were done and are settling mares.

One person told me that he had 20 some mares abort and that it was from WN vaccine. I asked if they had been vaccinated for Rhino and he said no why should they be thats not the problem. With out testing how does he know? WN could be the problem but theres an awful lot of holes in their therory


De algemene indruk is dat het WNV-vaccin er te snel doorgedrukt is zonder voldoende achtergrondkennis. Maar ook dat mensen uit de praktijk een goede informatiebron zijn voor zaken die onderzoekstechnisch nog niet zijn aangetoond.

http://newsinfo.colostate.edu/index.asp ... =685278003

Mijn laatste enting met Equilis Equenza T leverde Sugar dus ook een vette antireactie op. Beest kan de nek niet meer bewegen en heeft een week met pijnlijke bulten gelopen. En dat voor een entstof die zgn. juist minder reacties zou moeten geven.
Dit jaar gaan we weer gewoon voor de Nobi of de Duvaxyn Haha!

Zoek je een leuk sfeelvol stoer waxine / theelicht...
http://www.bokt.nl/markt/ad/454958/sfee ... ht-houders
Mooi nieuw western hoofdstel:
http://www.bokt.nl/markt/ad/455821/nieu ... -hoofdstel

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-06-03 14:52

Er stond op het amerikaanse forum een link naar dit artikel: http://www.thehorse.com/viewarticle.asp?fid=4446&dpt=5

Het vaccin is er wel voor paarden, maar niet voor mensen. Ik heb ook de indruk dat het te snel is doorgedrukt.

Ik kende de link naar die site nog niet, maar sta er van te kijken wat voor verhalen er op staan. Nu heeft Fort Dodge ook het wormenmiddel Equest op de markt gebracht waar bij HYPP positieve paarden soms dodelijke reacties kunnen optreden (ongeacht de leeftijd). Dit wordt door Fort Dodge zelf niet beaamd, maar mensen "in the field" hebben andere verhalen te vertellen.

Dus als ik Fort Dodge hoor, ben ik heel voorzichtig. Er zijn zulke bedragen mee gemoeid dat men er niet voor terugschrikt om een niet volledig getest middel te gaan gebruiken voor paarden.

De symptomen van het veulen zonder benen wordt vaker beschreven. Dit kan gewoon geen toeval zijn....

Oh, en SM, de discussie was op de Quarter-Horse Times groep van yahoogroups.

Je suis Charlie.

Zannekin

Berichten: 3598
Geregistreerd: 02-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-03 16:12

Cassidy je moet heel erg oppassen met die verhalen. Daar zijn dikwijls mensen van concurrerende firma's mee gemoeid. Die verspreiden dan onder een valse fokkersidentiteit zulke verhalen. Je moet echt je info van een wetenschappelijke site halen.
West Nile is dodelijk en zeggen dat iemand die nosodes gebruikt er geen last van heeft.... er zijn wsch ook wel niet-gevaccineerde paarden die niet ziek werden, gelukkig maar.
Toch heel erg opletten dat je de percentages van bijwerkingen blijft vergelijken met de mortaliteit die de ziekte geeft.

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-06-03 16:33

Welk ander concurrerend bedrijf heeft er dan een vaccin tegen WNV uitgebracht?
Die verhalen heb ik van gewone mensen op forums zoals bokt. Geen officiele website met verhalen tegen een bepaalde firma.

Ik ben mijn vertrouwen kwijt in de pharmaceutische industrie. Of nu voor menselijk of dierlijk gebruik.

Als die Softenonnetjes waren namelijk ook niet nodig geweest als ze het product er niet door hadden gedrukt. Hadden ze maar wat meer onderzoek gedaan, waren ze i.p.v. konijnen en ratten ook maar op cavia's gaan testen.
Dan was er heel veel leed bespaard gebleven.
Ik weet uit ervaring wat het kost om een medicijn of een vaccin te ontwikkelen. Van de 100 pogingen, haalt misschien 1 product de klinische test. Dus een vaccin tegen WNV zal misschien wel snel gemaakt zijn. Het meest kwalijke vind ik dan nog dat er niet serieus op feedback vanuit het veld word ingegaan.

Je suis Charlie.

briallen

Berichten: 149
Geregistreerd: 01-06-03
Woonplaats: omgeving rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-03 20:11

Heb inmiddels diverse pagina´s over WNV gelezen. Naar mijn mening zijn de pagina´s van de universiteiten en de overheid het meest betrouwbaar. Bijna overal lees je dat de paarden die geinfecteerd raken door WNV of heel ernstig ziek worden en het niet overleven of minder ernstig of zelfs helemaal niet ziek worden. Alle paarden die geinfecteerd worden bouwen antistoffen op tegen het virus. Merrie´s geven dat zelfs aan ongeboren veulens door.
Vraag mij dus af of je dan moet enten Verward
Als de weerstand van je paard goed is, je paard is in een goede conditie, wie zegt dan dat je paard het krijgt?
Ze geven veel advies over het vermijden van muggen op stal, stilstaand water en goede hygiene.
Niet ieder paard dat wordt geprikt wordt ook daadwerkelijk ziek.
Ik denk dat als ik een keuze zou moeten maken, ik er wel alles aan zou doen om die muggen niet op stal te krijgen (als dat je al lukt) maar voor mij blijft toch het belangrijkste : HOUD DE WEERSTAND HOOG

Kazoo
Berichten: 212
Geregistreerd: 17-06-03
Woonplaats: Hoogland

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-03 13:45

Een par korte opmerkingen van mjn kant.

Ten eerste komt WNV (nog) niet in Nederland voor, dus laten we ons daar nog maar niet druk over maken.

Verder worden onze paarden, in vergelijking met andere diersoorten en de mens, tegen relatief weinig ziektes ingeënt. Het blijft altijd afwegen van risico's: het risico van het krijgen van de ziekte of het risico van bijwerkingen van het vaccin. En zeker bij influenza kun je dan beter kiezen voor vaccineren, maar als jouw paard net die ene op de miljoen is die wel dood aan de naald blijft hangen, dan is het inderdaad erg zuur. Maar over het algemeen worden er natuurlijk meer paarden "gered" van overlijden aan influenza dan dat er dood gaan door het vaccineren.

Homeopatisch inenten, daar kan ik me weinig effect van voorstellen. Alhoewel ik weet dat er toch af en toe wel goede resultaten zijn bij gebruik van homeopathie, snap ik niet dat het werkt. DNA in de mond druppelen??? En dan? Wordt dat dan opgenomen door de cellen of zo? Kan iemand mij dit biologisch verklaren?


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Avelienvd, Googlebot en 9 bezoekers