Lichte dampigheid

Moderators: Dyonne, petraaken

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Gast746
Berichten: 26887
Geregistreerd: 22-01-02

Lichte dampigheid

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-06-03 12:36

Bij mijn paard is vanochtend lichte dampigheid geconstateerd door de DA.

Hiervan ben ik flink geschrokken. de afgelopen weken heeft hij af en toe gehoest. Soms 1 kuchje, dan weer 2 weken niet, dan weer 2 of 3 dagen achter elkaar 1 of meerdere kuchjes. Hij oogde gezond en fit. Snotneus had hij altijd al, ken hem niet anders. De laatste paar weken na het rijden een flinke snotneus en sinds 3 weken vond ik dat hij moeilijker op adem kwam.

Dus de DA besteld. Conclusie lichte dampigheid. Balen. Hij heeft nu een cortisoninjectie gehad, antibiotica en een slijmoplossend middel. Hij hoopt voor mij dat mijn paard tot de 90% behoort die over een periode gezien van enkele maanden met consequente behandeling (dus bij de eerste de beste keer dat hij weer hoest of zwaar ademt opnieuw behandelen) zal herstellen.

Wie herkent dit? Kunnen ze wel volledig herstellen? Dacht dat de schade in de longen al geschied was bij chronische bronchitis en dampigheid.

Had juist hele fanatieke plannen met hem, dat zal dan ook wel verleden tijd zijn.

Ooo ben er flink verdrietig over.


Pepcel

Berichten: 158
Geregistreerd: 02-05-03
Woonplaats: Ossendrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-03 13:01

Houd de moed erin! Zo te lezen heb je in ieder geval wel een da die er verstand van heeft (kan je van een aantal d.artsen niet zeggen). Mijn pony heeft het flink gehad op latere leeftijd (met longontsteking) en heb het geluk gehad een da tegen te komen, die hierin gespecialiseerd is. Hij werkt volkomen natuurlijk en heeft mijn paardje weer helemaal beter gemaakt. Nu zeg ik wel naar mijn maatstaven, want ik rijd geen wedstrijden. Ze is trouwens al dik in de 20. Wat zegt jouw eigen da ervan? Dat ie wellicht na een tijd toch wedstrijden zou kunnen rijden of kan hij dat in dit stadium nog niet zeggen? Ik hoop voor je dat het goed komt en wens je veel succes!!

groetjes

De liefde van een dier is onbeschrijfelijk!

Gast746
Berichten: 26887
Geregistreerd: 22-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-06-03 14:28

Op het eerste oog vond hij dat hij er heel gezond uit zag en op stal ademt hij niet zwaar. Over zwaarder werk dan alleen stappen, wat hij nu alleen nog maar mag, heb ik het nog niet gehad.

Zo wie zo moeten we de eerste 6 weken afwachten. Volgens hem zijn er paarden die nooit hebben gehoest maar toch een zware vorm van dampigheid hebben gekregen en er op het oog super gezond uit zien. Meestal worden ze mager.

pretty

Berichten: 3626
Geregistreerd: 12-06-03
Woonplaats: Belgiƫ,West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-03 15:04

mijn merrie is ook licht dampig,dat constateerde de DA toen we haar kochten aan 2.5 jaar en ze was idd mager,en er scheelde vanalles en nog wa.dus meteen een antibioticabehandeling e;d.
wel ze is nu 11 en ik moet zeggen dat ik tijdens het rijden NOOIT last ondervind,het enige wat ik aanraad bij paarden die licht dampig zijn,is een schone stal,want meestal hebben ze gewoon wat meer last van stof,mn paard zou es durven hoesten id.winter als ze uit stal komt,maar das dan enkel een keer en dan niet meer,ze heeft ook al flink gepresteerd in wedstrijden en er is nooit last mee ondervonden,zulke paarden zijn wel altijd op hun best in de gezonde buitenlucht.

Mikey
Berichten: 1090
Geregistreerd: 10-03-02
Woonplaats: Goor/Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-03 15:13

Het paard van mijn zusje was er erger aan toe, als ik de reactie van de dierenarts vergelijk. Hij schrok er nogal van... Maar dit paardje is er helemaal overheen gekomen, voor zover als wij en de DA aan de buitenkant kan beoordelen. Alles kan weer met rijden en zo, nooit een hoestje behalve als er in stoffig zand gereden wordt, maar dan begin ik ook te hoesten, dus da's niet gek. Wij hebben alle oorzaken van stof weggehaalt -> wei in dag en nacht(bijna 3/4 jaar) en alleen kuil en brok voeren. En ventipulmin van de DA 14 dagen (langer heeft namelijk geen zin, je betaalt je alleen maar scheel....) Dus er is nog hoop!

Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg !!!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: b0hemian, Googlebot, siloux en 36 bezoekers