Bultje op been..

Moderators: petraaken, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Aramat

Berichten: 3169
Geregistreerd: 27-01-03

Bultje op been..

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-06-03 16:09

Ik ga het toch maar even hier vragen. Mn paardje loop al een week of 5 niet echt goed, hij is in draf heel licht onregelmatig, als ik erop zit voel ik het, als ik ernaast sta zie ik eigenlijk niks. De week dat ik merkte dat ie niet lekker liep had ie een sneetje aan de binnenkant van zn rechter bovenbeen net onder zn borst en hij had natural balance ijzers gekregen, ik had het idee dat ie niet lekker liep door die snee.. een week later was dat wondje nog steeds niet dicht en kwam er een bultje onder.
Veearts is erbij geweest en die zei na 2 tellen eraan gevoeld te hebben dat dat bultje niks ergs was, gewoon een beetje bindweefsel. Hij zag ook dat ie niet helemaal lekker liep, hij gaf de schuld aan de ijzers, we kregen pijnstillers en moesten dat 2 weken geven om te kijken of ie dan beter zou gaan lopen. Dat vond ik een beetje onzin want dan heb je nog steeds geen oorzaak... Dus dat hebben we niet gedaan, na een week hebben we de ijzers eraf gehaald (we waren toen dus 3 weken verder waarvan ik 2 weken alleen maar heb gestapt). Hij heeft 1,5 week op zn blote voeten gelopen in die week waren we weer een klein beetje gaan opbouwen om te kijken of ie beter liep, maar nee! Omdat zn hoeven heel erg afbrokkelden moest ie weer op ijzers, hij heeft nu weer gewone ijzers en loopt nog steeds niet goed. Omdat de veearts zei dat dat bultje niks voorstelde heb ik er verder ook geen aandacht meer aan geschonken.
Ik ben nu weer een week aan het stappen, en zn been waar dat bultje op zit aan het koelen. Ik was dus vorige week heel goed aan dat wondje aan het voelen, en het zit niet aan zn huid. Ik kan zn huid pakken en dat bultje blijft gewoon zitten, het lijkt wel of het aan een spier ofzo vast zit die eronder ligt. Ik kan het bultje ook vastpakken, dat gaat wel moeilijk, en dan lijkt het ook of dagene waar het aan vast zit mee komt (ik weet niet wat eronder zit, spier, kraakbeen, geen idee!) Nadat ik zo met dat bultje was bezig geweest is het kleiner geworden maar het zit er nog steeds en hij loopt nog steeds niet echt goed.
Het is zo lastig, het is niet duidelijk te zien welk been het is, als ik rijd heb ik het idee dat het rechtsvoor is. Zelfs de dierenarts vond m niet duidelijk kreupel lopen ofzo... Ik weet dus niet wat ik nou moet.. Ik wil er ook nog even een andere veearts naar laten kijken.
Ik kijk het nog even aan maar denk dat er wel fotos ofzo gemaakt moeten worden, omdat het nou niet echt duidelijk is waar er iets fout zit!
Pff heel verhaal maar misschien is er iemand die hier iets bekends in leest of een idee heeft wat dat bultje kan zijn?


Sim

Berichten: 31008
Geregistreerd: 08-04-03
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-06-03 18:18

Misschien handig om een scan te laten maken. Kan zijn dat hij moet wennen aan zijn nieuwe beslag en zich aangetikt heeft waardoor de pees misschien beschadigd is.

Jantien

Berichten: 6468
Geregistreerd: 25-03-02
Woonplaats: Oulu, Finland

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-06-03 18:38

Vaak moeten paarden wennen aan het lopen met natural balance beslag, op zich was het niet zo'n gek advies van de DA.
Maar dat heb je eronder uit gehaald en hij is nog niet rad. Dus ligt het daar niet aan.
Waarom had je je paard op NB gezet? Was dat omdat hij slechte voeten heeft?

Dat bultje kan heel best een bindweefselbultje zijn, ik denk eigenlijk dat je paard een andere reden heeft om kreupel te gaan.
Ik denk dat het wijs is om hem door een DA te laten beoordelen die goed is in kreupelheden.

The universe is a big place. But it's okay - you'll grow into it.
-Carl Munson-

Aramat

Berichten: 3169
Geregistreerd: 27-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-06-03 21:10

Simmie, het zit vlak onder zn borst...
Jantien, hoe kom ik aan een dierenarts die goed is in kreupelheden? Weet jij er een? Ik wil er sowieso een anders DA naar laten kijken.. Hij heeft geen slechte voeten, ik had veel goede verhalen gehoord over NB dus vandaar.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Penny, Froukje, KyaraMyBest en 30 bezoekers