* vitamines/mineralen bijvoeren of niet???

Moderators: Apple, Nicole288, Coby, petraaken, A_nouk, C_arola, Dyonne

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 
IngridM

Berichten: 11009
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-07-01 17:16

hallo, ik heb nu 4 weken een arabiertje en heb d'r slecht in d'r vacht gekregen. Staat nu nog te verharen, glanst niet, dof, stug. Staat overdag zo'n 7 uur in het land, en krijgt daarnaast wat brok (nog geen ½ kilo per dag) Maar niet genoeg dus voor alle vitaminen en mineralen. hoe doen jullie dat in de zomer, voeren jullie vitamines bij, of krijgen ze ook nog een paar kilo brok? (bij mij dus niet, want gras staat erg goed) Omdat ze niet goed in d'r vacht zit zat ik te denken om iets bij te voeren,omdat ze misschien wel iets tekort komt??? Verder ziet ze er goed uit, is vrolijk, goede eetlust, ontlasting etc.
Nou hoorde ik laatst weer wat paarden nodig hebben om aan alle vitamines en mineralen te komen : 1 kilo brok per 100 kg. lichaamsgewicht. Maar ik ga mijn paardje echt geen 4 a 5 kilo brok geven, nu niet maar in de winter ook niet. Ze is dik zat ook en werkt maar 1 uurtje per dag. Maar dat zou betekenen dat heel veel paarden een tekort zouden hebben. Wie weet hier meer van??? En ik heb ooit een ander paard vitamines bij moeten geven, van Pavo,zo'n poeder maar daar werd hij weer knetter van en daar zit ik ook niet op te wachten. Een totaalsupplement voeren waarin alle vitaminen/mineralen zitten + bijvoorbeeld lijnzaadolie voor de vacht??? Hoop van jullie te horen


Odi
Berichten: 1100
Geregistreerd: 17-04-01
Woonplaats: Montferland

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-07-01 20:16

Mijn paard (KWPN'er van 1.70) krijgt ook maar een halve kilo brokjes per dag een klein plakje hooi en voor de rest van de dag loopt ze in een kale wei. Ze is gezond, dik en glimd van alle kanten, volgens mij moet dat ook voldoende zijn voor een arabier. Aangezien je het dier nog maar 4 weken hebt zou ik nog even wachten met allerlei voedingsupplementen te voeren. Je moet niet vergeten dat in gras ook heel veel vitaminen zitten.

BartVB
Eigenaar

Berichten: 38834
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-07-01 21:05


ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een slechte paashaas" - Loesje


Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Anieke06, Balko, cynthiar, ierusju, malih, MiniMeLona en 46 bezoekers