ongelijke bespiering van de achterhand

Moderators: petraaken, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
demi
Berichten: 23
Geregistreerd: 21-05-03

ongelijke bespiering van de achterhand

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-05-03 14:43

Bij ons paard van bijna 4 jaar is bij de klinische keuring geconstateerd dat de zenuwen de spieren van haar rechter achterhand niet of nauwelijks aansturen om te groeien, ze kan er wel goed mee bewegen. Er was niets aan te doen werd ons gezegd,Op de röntgen foto's is ze helemaal goed gekeurd. Ze wordt goed getraind en kan fantanstisch bewegen, rechts achter heeft ze wel wat moeite als ze moe wordt. Maar verder is ze fijn te rijden ook in de voltes. Het verschil in bespiering tussen links en rechts achter wordt wel steeds groter. Wie weet of hier nog iets aan te doen is of heeft iets dergelijks mee gemaakt. graag reacties alvast bedankt.


shasta

Berichten: 1270
Geregistreerd: 18-11-02
Woonplaats: Ede

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-03 15:13

Ik denk dat je dit vooral rijtechnisch moet oplossen door haar goed recht te rijden in haar bespiering.
Ik ken zelf het probleem niet dat een paard de zenuwen de spieren van haar rechter achterhand niet of nauwelijks aansturen om te groeien.
Maar misschien is accupuntuur ook wel iets voor je paard om de zenuwbanen wat te prikkelen en de doorbloeding wat te verbeteren zodat de groei daardoor misschien iets verbeterd.
Als je meer info wil of een adres voor accupuntuur stuur mij even een pb

NIEUWE PAARDJE OP DE FOTO viewtopic.php?f=53&t=456647&hilit=

SuperRoos

Berichten: 7841
Geregistreerd: 27-04-03
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-03 15:33

misschien rijd je op een kant wel (ongemerkt meer) als dat zo is moet je dus meer op de die kant gaan rijden, of je paard heeft er dus minder aanleg voor om daar spieren te kweken. dan zal ik juist meer op die kant gaan rijden. anders zou ik het ook niet weten.

* Wil jij een karakteranalyse van jouw paard!?
* Kijk dan op: http://www.karakteranalyses.nl
* Voor meer informatie mag je me een pb sturen

Mikey
Berichten: 1090
Geregistreerd: 10-03-02
Woonplaats: Goor/Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-03 16:32

Ik zou zo niet weten wat je er met medicijnen of rijtechnisch iets aan kan doen. Iemand anders suggesties? Misschien is accupunctuur een goede optie (ik zou zowieso verder zoeken omdat het volgens jou een goed bewegend paard is. Rodinde v.d. Hoogeraad als second opinion? Het zou jammer zijn als je dit paard op den duur op zou moeten geven.)

Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg !!!

demi
Berichten: 23
Geregistreerd: 21-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-05-03 17:16

Het was al voor dat ik ging rijden en we trainen de rechterkant ook bewust, ze was achter heel slap, en op de rechterkant het ergst. Ze is al een stuk bespierder en sterker geworden ook rechts, maar het verschil met links en rechts is ook groter geworden. Volgens de dierenkliniek was er niets aan te doen ze wisten ook niet hoe het was ontstaan. We hebben ook al aan Rodinde gedacht, of na nog een tijdje door trainen aan een second opinie

JollyJumper

Berichten: 1325
Geregistreerd: 17-12-02
Woonplaats: Vortum Mullem

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-03 19:22

Mijn paard had dit na zijn ziekte ook. De spieren waren helemaal weg en toen ik weer met rijden kon beginnen kwamen ze er ook heel moeilijk weer aan. Bovendien merkte ik na een paar weken dat rechts de spieren sterker en beter werden dan links (achter). Ik ben toen bij Rodinde geweest die hem behandeld heeft met acupunctuur en homeopatische korrels. Na die tijd is het veel beter geworden en nu zijn beide kanten weer gelijk. Ik geef nu Equitop Myoplast korrels voor een betere spierontwikkeling en dit lijkt ook aan te slaan, maar daar kan ik pas over een paar weken echt iets over zeggen.

Jumper 15-05-1991 - 15-07-2007 in mijn hart voor altijd
Maar Sanchez en ik maken een nieuw begin, al M1 + 0 Haha!

demi
Berichten: 23
Geregistreerd: 21-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-05-03 20:14

wat voor ziekte had je paard dan, en heeft Rodinde ook gezegt wat de oorzaak was, door zo'n bericht krijg ik wel weer hoop

JollyJumper

Berichten: 1325
Geregistreerd: 17-12-02
Woonplaats: Vortum Mullem

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-05-03 07:49

Jumper heeft een koliekoperatie moeten ondergaan vanwege zand eten, daardoor kreeg hij een dubbele slag in zijn dikke darm. Is kantje boord geweest. Als gevolg daarvan (vrijgekomen gifstoffen in het lichaam) is hij hoefbevangen geworden en is zijn hoefbeen gekanteld en gezakt (Sincker). En een ander gevolg was dus het verstoord zijn van de spierstofwisseling. Toen hij dus weer aan het werk mocht was hij als het ware 'scheef', omdat de stofwisseling blijkbaar aan de ene kant erger verstoord was als aan de andere kant. Hij had trouwens ook een scheve wervel, dat speelde ook nog mee (was gekomen doordat hij doordraaide toen hij koliek had, en met zijn hoofd tegen de muur liep etc.). Die heeft ze ook rechtgezet. Het was best een dure behandeling maar het heeft in ieder geval geholpen. Want als je bovenstaand verhaal zo leest lijkt het alsof Jumper niks meer kan, maar ik hoop in juni mijn eerste cross met hem te rijden in Ede... (als de vogelpest geen roet in het eten gooit)

Jumper 15-05-1991 - 15-07-2007 in mijn hart voor altijd
Maar Sanchez en ik maken een nieuw begin, al M1 + 0 Haha!

demi
Berichten: 23
Geregistreerd: 21-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-06-03 19:04

Wij zijn bij Rodinde geweest en die heeft haar heup los gemaakt, ook heeft ze wat accupuctuur gedaan om de spieren te activeren, en ons wat korreltjes mee gegeven. Wij moesten een week met haar aan de hand stappen en weidegang geven. Ze heeft al wel weer in de wei gerend ze is veel speelser geworden, volgens mij had heeft ze dan toch wel met pijn gelopen. Vandaag weer voor het eerst erop gezeten en alleen nog maar gestapt. Morgen nog eens een half uurtje stappen en dan woensdag in het bos lekker veel stappen. Ze heeft ons aangeraden haar een deken met magneten op te doen, maar die moet ik er nog in naaien.Als ze er aan toe is mag ze onder het zadel weer draven. Maar niet specifiek op de achterhand trainen of op een kant trainen. Nou wij hebben goede hoop dat het goed komt


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 13 bezoekers