bloedwormen????

Moderators: petraaken, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
sjefke
Berichten: 134
Geregistreerd: 23-05-02
Woonplaats: enschede

bloedwormen????

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-04-03 12:51

Ik heb de zoekfunctie al gebruikt, maar nog niet tevreden met de antwoorden! ik zal mijn verhaal hier even neerzetten!

Gister is mijn verzorgpaardje naar de kliniek gebracht, hij was heel lusteloos, weinig reactie enzo, afgelopen zondag heb ik een buitenrit gehad met hem en hij had toen al moeite om de pony's bij te houden.

hij is al ruim een half jaar een stuk trager.

Maar goed gister is ie naar de kliniek gebracht en hij moest daar blijven. hij eet en drinkt ook amper, en waarschijnlijk moet hij aan het infuus.
de arts verwacht dat het bloedwormen zijn want hij heeft al erge bloedarmoede en de ontlasting was al heel slijmerig en onder de ooglede was het helemaal wit netals het tandvlees.
Ze zijn bang dat die bloedworm bij het hart zit en doen daar vandaag een bloedonderzoek naar, waar we morgen de uitslag van krijgen.

we weten niet hoe lang hij het al heeft, of het te genezen is en wat de risico''s zijn. ze gaan hem vandaag spuiten maar dat schijnt ook weer gevaarlijk te zijn aangezien 1 op de 1000 paarden daar dood bij neer kan vallen.

wie kan mij meer informatie of ervaringen hiermee vertellen???

officieel stender van het beukenpoortje!


CM_

Berichten: 26878
Geregistreerd: 19-04-03
Woonplaats: Stal Niveau Herpen !!

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-03 17:13

in het beginstadium van bloedwormen is een paard heel erg mager en idd sloom enzo.dan kun je hem nog behandelen met een wormenkuur die een maand werkzaam is(zo'n dure).maar bij jou is het pas in een laat stadium ontdekt,de kans dat ie beter word hangt van de leeftijd af, en zijn gezondheid.ik hoop voor je dat ie het red!ik zal duimen!

sjefke
Berichten: 134
Geregistreerd: 23-05-02
Woonplaats: enschede

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-05-03 15:52

hij staat nu weer op stal, hij ziet er vreselijk slecht uit, je ziet alle botjes zowat, helemaal ingevallen, zelfs zijn hoofd! hij heeft tot nu toe de spuiten overleefd gelukkig, maar hij staat er echt niet florisant uit! ik ben er echt heel erg van geschrokken! hij heeft nog steeds veel pijn, maar genezen doet ook pijn schijnbaar, om de 5 dagen moet hij naar de kliniek voor de prednison, de antibiotica en de goudspuit. en na een maand komt er weer een bloedonderzoek.
In hoeverre is dit besmettelijk voor de mens? De andere paarden hebben het ook maar in veel mindere mate en zijn er ook tegen gespoten.

officieel stender van het beukenpoortje!

Kimke
Berichten: 140
Geregistreerd: 17-04-03
Woonplaats: belgie

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-05-03 09:19

Mijn heflinger heeft wormanurisma gehad , ik weet niet of de DA die naam gebruikt heeft ? Maar dat zijn ook bloedwormen . Hij had hoge koorts , was lusteloos , maar hij bleef wel eten , en dat is echt zijn redding geweest zei de da . Het heeft een tijdje geduurt voor hij gevonden had wat het is , want er was niets in zijn bloed tezien . Hij dacht dan aan een abces in zijn hoofd ???!!
Tot wanneer hij eens op zijn rug neep juist voor zijn heup en hij reageerde niet . Normaal trekken ze hun rug naar beneden en dat deed hij niet . Probeer ook eens zo in zijn rug te nijpen dus eigenlijk langs elke zijde van zijn ruggengraad een vinger en nijpen . Zo kun je misschien verbetering zien optreden . Ik hoop op verbetering zowel voor u en u pony want ik weet dat het niet plezant is een pony te zien afzien .


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: bamisalami, biancalaylo, Jayya, maitestar23, Nandos, Niello, Robin_Rikkie, spiritfleur, Sunniva, Suzanne_18 en 34 bezoekers