Help mijn paard hoest.

Moderators: Dyonne, petraaken

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Shelley

Berichten: 265
Geregistreerd: 09-02-03
Woonplaats: Hellevoetsluis

Help mijn paard hoest.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-04-03 19:13

Ja ik weet het de dierenarts laten komen.
Die is ook al vaker geweest en kan eigenlijk niets vinden. Ze hoest dan ook niet héél erg. Maar elk jaar rond deze tijd begint ze tijdens het rijden te kuchen. Ik reed vandaag in de bak en ze begon een beetje te hoesten. Ik dacht dat het van het zand kwam, want dat stoft nogal. (En daar hoest ze weleens vaker van) Verder heeft ze nergens last van. Ook niet als ze in de wei rent. Nou, ik ging dus naar buiten met haar. En toen bij een galopje begon ze toch te hoesten. Das natuurlijk echt k*t. Want dan ben je niet 1, 2, 3 thuis. Ik heb de rest dus rustig gestapt. Ik heb de dierenarts al eens gevraagd voor een soort van siroop. Dat gebruiken wij toch ook wel eens als we hoesten? Maar dat bestond niet zei hij. Bij de paardendrogist heb ik dat gevonden en toen besteld. Dat heb ik nu gegeven. Of het echt helpt? Ik weet het niet eigenlijk, maar ik heb wel het gevoel dat ik er eiets aan doe.........
Heeft iemand hier ervaring mee? Wat zou ik nog meer kunnen doen? Misschien preventief?


Mikkie

Berichten: 3964
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Landgraaf

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-03 19:21

Krijgt ze hooi???
Dat is op dit moment erg slecht (tenminste bij ons). Codex is er ook van gaan hoesten. Het hooi in combinatie met het droge weer is waarschijnlijk de boosdoener. Krijgt ze geen hooi, dan zou het heel goed kunnen dat ze allergisch is. (een soort hooikoorts ofzo). Waarschijnlijk heeft ze zich tijdens de buitenrit druk gemaakt en daarvan is ze dan zo erg gaan hoesten. Doe het rustig aan. Ik geef Codex nu echinacea. Dat werkt weerstand verhogend. Veel sterkte en balen is dat he als de da niks kan vinden.

Shelley

Berichten: 265
Geregistreerd: 09-02-03
Woonplaats: Hellevoetsluis

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-04-03 19:44

ze krijgt nu twee keer per dag kuilgras, maar dat is nu af aan het bouwen. Ze staan overdag op het land en gaan vannavond de hele nacht het land op. Eigenlijk dacht ik zelf ook aan een soort van 'hooikoorts'. Elk jaar komt het toch weer terug. Als ze maar geen bronchitus krijgt Boos! Boos!
Daarom wil ik er graag iets aan doen. Wat is echinacea??? Waar kan ik dat krijgen?
Echt balen, de da geeft alleen iets als ze echt erg hoest. Maar ik heb geen zin om daar op te wachten..... Scheve mond

Mikkie

Berichten: 3964
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Landgraaf

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-03 09:31

Echinacea zijn druppeltjes die zijn gewonnen uit de echinacea-plant. Ken je de producten van dr Vogel???? Hij verkoopt ze onder de naam echinaforce (of echinafors, weet even niet hoe je het schrijft). Dat is in princpe gewoon voor mensen bedoeld, maar omdat het puur homeopatisch is, kan het nooit kwaad. Je kunt het gewoon bij de drogisterij kopen. Codex krijgt normaal zo'n 20 druppeltjes op een stukje gedroogd brood. En ik zal je een ding vertellen: hij valt erop aan, zo lekker vind hij het.
Homeopatische middelen staan er wel om bekend dat ze in eerste instantie de aandoening verergeren, om het daarna op te lossen (dus niet schrikken en alles meteen weggooien)
Ik ben hier ook mee begonnen omdat de da geen medicijnen geeft (in dit stadium) en ook omdat ik absoluut geen voorstander ben van veltipulmine (schrijf je dat zo??). Op het moment dat het hoesten het ergst was, heb ik Dex veel op de wei gezet en veel gestapt. Ik heb er dus voor gezorgd dat hij iig niet zou gaan pompen.
Veel mensen zeggen dat je niet zelf moet gaan dokteren. In dit geval kan ik zeggen:
- moet je dan wachten tot het chronisch wordt???
- Homeopatisch middelen zijn puur natuur, dus: baat het niet dat schaad het niet
Nou veel sterkte en laat je me weten als het weer beter gaat?????

Kiara

Berichten: 10916
Geregistreerd: 10-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-03 16:33

Ik geef Kiara hoestkruiden van HMP-horse, en daarnaast krijgt ze nu ook knoflook. Ze hoest ook niet dramatisch hoor, af en toe een kuchje. Het lijkt te werken die kruiden bij mijn knollie!


CM_

Berichten: 26874
Geregistreerd: 19-04-03
Woonplaats: Stal Niveau Herpen !!

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-03 19:20

foene griek poeder,en denneknopensiroop(kruidvat) werken super en het belangrijkste:zijn niet duur!!! want let op,"paardendrogisterijen"winnen geld aan ons,veel poedertjes en siroopjes zijn er ook voor mensen te koop en die zijn precies hetzelfde en veeeel goedkoper,o.a. van het kruidvatmerk.

PridesRanch

Berichten: 4239
Geregistreerd: 23-05-02
Woonplaats: Nieuwlande

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-03 21:11

Foenegriek is super spul, knoflook in mindere mate ook. Kuilgras goed uitschudden van tevoren en een beetje nat maken, en in de stal alles flink opschudden zodat het stof kan vervliegen. Als dit de oorzaak is moet je binnen een paar daagjes resultaat zien.

Steefje

Berichten: 975
Geregistreerd: 17-01-03
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-03 08:35

Het kan een allergie zijn.
Mijn pony hoestte ook wel eens. Ik heb toen een longspoeling laten doen, om te kijken of het een allergie was.De uitslag was "stofallergie". Ik heb toen ipv stro, hemparade in de stal gedaan, het hooi altijd nat gemaakt voor het voeren en gezorgd dat m`n pony veel buiten stond. Het ging toen super goed. Als het een allergie is, is het belangrijk om wat aan de oorzaak te doen en niet de symptomen te onderdrukken, dan wordt het alleen maar erger.
Omdat jouw beestje altijd rond deze tijd van het jaar gaat hoesten, zou ze een allergie voor pollen kunnen hebben..
Succes ermee!!

LindaJ
Berichten: 337
Geregistreerd: 22-08-02
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-03 09:04

Je kunt twee dingen doen: experimenteren met middeltjes of de oorzaak achterhalen. Als je de oorzaak wilt achterhalen moet je, zoals Steefje ook zei, een longspoeling laten doen. Op die manier kunnen ze allergieën vinden. Als je eenmaal weet wat het is kun je het probleem beter aanpakken.

CM_

Berichten: 26874
Geregistreerd: 19-04-03
Woonplaats: Stal Niveau Herpen !!

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-03 16:22

dat kan idd een oplossing zijn ,maar zoals ze al zei doet hij het maar 1x in het jaar.dus zal een schepje foene griek per dag ook goed kunnen helpen.dierenartsen zijn duur tegenwoordig! :-S


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: angrywolf, Chapeau2002, lizy29, Mirranda, Osianaa, Robin_Rikkie, roucha1, sharontucker, supervon78, xelle, zonnetje1903 en 63 bezoekers