Rhino

Moderators: petraaken, Dyonne

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 
Tychon
Berichten: 33
Geregistreerd: 19-12-02
Woonplaats: Brabant

Rhino

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-03-03 13:28

Het Rhino-virus is toch aan het groeien. Het heeft zich in Hasselt als eerste laten zien, op die stal zijn 11 paarden overleden aan de gevolgen van Rhino. Helaas komt het toch dichterbij. In Mierlo (NB) zijn inmiddels 3 paarden overleden en de 4de is ziek geworden. Ook schijnt De Mortel (NB) ook het virus al te hebben.

Bij onze stal zijn nu voorzorgsmaatregelen genomen. Vandaag zijn alle paarden tegen Rhino geent. De paarden mogen niet het erf af, dus geen concours en geen buitenritje. Voor de mensen op stal gelden strenge regels voor wat betref het bezoeken van een ander paard of een andere stal. (zoals schone kleding en schoenen en gewassen zijn)

Enkele mensen bij onze stal zij tegen het enten, omdat de paarden een week lang goed ziek kunnen worden van de spuit. Mijn mening is dat ik liever heb dat mijn paard een week ziek is dan dat ie dadelijk dood in de stal ligt door het virus en wetende dat ik HAD kunnen enten. Maar goed, er is afgesproken dat diegene die niet willen enten, dit is er overigens maar 1 hoor, dat die niet op stal komt met het paard en zelf ook niet. Dat is dan diegene zijn eige keuze, maar ik denk er het mijne van !!!!

Ik heb begrepen dat er absoluut geen reden voor paniek is, omdat het zich niet zo snel kan verspreiden als bijvoorbeeld MKZ ofzo, maar toch is het misschien voor iedereen een handige tip en waarschuwing om rekening mee te houden en niet zomaar naar een andere stal te gaan.......


Amarie
Berichten: 1557
Geregistreerd: 20-02-03
Woonplaats: Den bosch

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-03 13:50

Tychon,
Kun jij misschien aangeven waar in Brabant je zit, ik zit namelijk zelf in de buurt van Den Bosch, we hebben een drachtige merrie en 2 ruinen op stal waar we het komend weekend mee op wedstrijd willen gaan, in de buurt maar wellicht is dit niet zo'n goed idee. Alvast bedankt

De wonderen zijn de wereld nog niet uit

Tychon
Berichten: 33
Geregistreerd: 19-12-02
Woonplaats: Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-03-03 13:57

Ik sta in Nuenen, bij The King Stables, er zijn daar geen zieke paarden hoor, nog nergens in Nuenen. Geen reden voor paniek dus, maar het is niet onverstandig om nuu het nog kan te enten, als de Rhino dicht in de buurt is zou ik het risico niet meer nemen omdat de kans dan groter is dat de paarden het toch krijgen.

Persoonlijk zou ik absoluut niet op concours gaan !!! Maar ja dat ben ik !! Ik neem de voorzorgsmaatregelen serieus. Ik denk als iedereen dat voorlopig doet dat je toch wel een risico kan uitsluiten. Als je vragen hebt moet je gewoon je DA bellen. Die moet meer weten.

Er komen trouwens ook geen hoefsmeden meer bij ons tijdens de incubatie tijd, 2 weken. Dan is het verder zien

Amarie
Berichten: 1557
Geregistreerd: 20-02-03
Woonplaats: Den bosch

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-03 14:06

je hebt groot gelijk, en ook ik wil geen paniek veroorzaken bij ons in de buurt. Het niet starten voor mij en de eigenaar wordt wel erg lastig. Wij zitten in het bestuur van de vereniging die de wedstrijd regelt, en zeker voor ons wordt alle moeite gedaan zodat we behalve organiseren ook mee kunnen doen, ga proberen een goed excuus te kunnen geven, beide kreupel wordt uitgesloten dan val ik zo door de mand. Wel goed zeg dat jullie besloten hebben alles dicht te gooien, ik wou maar dat ze als het nodig is het bij ons (de manege die wij als thuisbasis hebben) ook deden maar daar is het financieel aspect denk ik toch belangrijker. Verdorie die stomme geheimzinnigheid rondom Rhino

De wonderen zijn de wereld nog niet uit

Tychon
Berichten: 33
Geregistreerd: 19-12-02
Woonplaats: Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-03-03 14:12

Ik denk niet zo zeer dat het geheimzinnig is, ze weten er alleen niet zo veel van. Het vervelende is als je op een manege staat de kans groter is dat er iemand een virus meeneemt dan op een pensionstal, ook is het bij ons natuurlijk makkelijker te controleren.

Voor de veiligheid van de paarden zal de staleigenaar toch ook wel inzien dat het niet echt verstandig is om naar een wedstrijd te gaan ??

Amarie
Berichten: 1557
Geregistreerd: 20-02-03
Woonplaats: Den bosch

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-03 14:18

Yep, de eigenaar kan zich er goed in vinden om niet te gaan, maar ook hij heeft zoiets van een goede reden zoeken, en dan een reden die in elk geval geen paniek etc veroorzaakt, nou ja ben nog druk aan het zoeken maar dat komt vast goed. Hopen maar dat het zich niet verder verspreid.

De wonderen zijn de wereld nog niet uit

Tychon
Berichten: 33
Geregistreerd: 19-12-02
Woonplaats: Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-03-03 14:21

Suuces er mee, er zijn ook genoeg topics om je op de hoogte te houden waar het precies is nu allemaal.....

Polly

Berichten: 14402
Geregistreerd: 09-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-03 19:27

beppies schreef:
Verdorie die stomme geheimzinnigheid rondom Rhino


Ik denk dat het meer is dat mensen niks zeggen om grote paniek te voorkomen. Zodra je zegt "het zou weleens rhino kunnen zijn" slaat iedereen meteen op hol.
ls de stal waar het speelt gewoon 2 weken op slot gaat voorkom je een hoop paniek.
Zorg dat ALLE betrokken personen op de hoogte zijn, des mensen op stal, veeartsen, hoefsmeden en instructeurs en verdere mensen die het voor de veiligheid van hun eigen paarden moeten weten.
Houd je gewoon tijdens de gegeven periode aan het uitrijverbod en kom in die periode ook niet bij andere paarden of mensen met paarden (vooral drachtige merries).

Als rhino al in de buurt is heeft enten totaal geen zin, voor de enting ook maar begint te werken moet er al een bufferenting gegeven worden, dus 2 entingen achter elkaar, en dan maar hopen dat het dan nog niet in de buurt is. Verder kunnen paarden ook de verschijnselen (o.a. aborteren van de vrucht) tonen een paar weken na de besmetting met rhino, die besmetting kan ongemerkt voorbij zijn gegaan, misschien met een loopneusje.


Ik heb deze info gekregen van de dierenarts.

~sterk en betrokken tot het laatst~ 1958-mama-2016
kleine muisjes hebben kleine wensjes,
beschuitjes met gestampte mensjes!

Jantien

Berichten: 6468
Geregistreerd: 25-03-02
Woonplaats: Oulu, Finland

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-03 21:53

Er zijn al vele topics over rhino, deze discussie is daar prima bij te plaatsen. Vandaar dat dit op slot gaat.

The universe is a big place. But it's okay - you'll grow into it.
-Carl Munson-


Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Gianti, lindo, Ufenia, xSannee, Yahoo en 17 bezoekers