Kraken,gevaarlijk?

Moderators: petraaken, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Pipi

Berichten: 4077
Geregistreerd: 25-04-02
Woonplaats: Poeldijk

Kraken,gevaarlijk?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-03-03 18:10

Ik moet met Ishana naar Michel Scheepers omdat er iets niet lekker zit in het SI-gewricht / bekken.
Nu heb ik een aantal goede berichten van hem gehoord,maar vandaag hoorde ik er twee niet zo fijne.
Hij zou een paard verkeerd gekraakt hebben waardoor er een wervel was gebroken en het paard dus gelijk naar het slachthuis kon.
Ook zou hij zo maar,zonder eerst te luisteren naar je verhaal gelijk gaan meppen. Verward
Jullie snappen zeker wel dat ik nu een beetje benauwd begin te worden.
Ook al weet ik heel goed dat er altijd wel eens iets fout kan gaan,maar toch...
Kan iemand mij aub iets meer vertellen over hem en over kraken in het algemeen en daardoor mij een beetje geruststellen?
Alvast bedankt


leonci
Berichten: 347
Geregistreerd: 14-01-03
Woonplaats: westland

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-03 20:21

Hee wat vervelend voor je zeg, hoe komt dat nou? Ik heb er nog nooit van gehoord maar kan je nu nog wel rijden, vind het rot voor je, denk je nieuwe gezonde start en nu dit, nou paola sterkte hoor dat wilde ik even aan je kwijt

Leonci 30-06-1993 - †12-10-2000
Passaat 13-04-1997 - †14-10-2005

Pellie

Berichten: 16935
Geregistreerd: 19-08-02
Woonplaats: Ouwsterhaule (frl)

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-03 20:38

Heeee Paola! Niet gaan twijfelen hoor! Bij elke specialist is wel wat, ook in een ziekenhuis. Ga op je gevoel af als je naar hem toe gaat. Vind je het of hem niks, wees eerlijk en zoek iemand anders. Misschien is het wijs om eerst met hem te praten voor je Ishana uit de trailer haalt. Dan kun je gemakkelijker besluiten om het niet te doen.

}:0 heeft 2 tinkerknaapjes en 1 tinkerprinsesje in de wei staan! }:0

JollyJumper

Berichten: 1325
Geregistreerd: 17-12-02
Woonplaats: Vortum Mullem

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-03 21:29

Ik ben anderhalve week geleden met Jumper bij Rodinde Hoogeraad geweest en ik moet zeggen dat mij dat goed bevallen is (en Jumper ook Lachen). Ze heeft me eerst rustig laten vertellen wat hem mankeert. Daarna moest ik met hem stappen en draven, recht en op de volte. Toen heeft ze hem onderzocht en mij daarna verteld wat ze van plan was te gaan doen. Ik kon ten alle tijde vragen stellen en ze heeft me ook precies en eerlijk verteld wat ik kon verwachten en moest doen na die tijd. Ik heb geen ander paard gekregen (zoals sommigen hier wel eens zeggen) maar ik merkte vanaf de eerste keer dat ik erop zat wel meteen verbetering van de problemen waarmee ik kwam dus het heeft zeker geholpen.

Jumper 15-05-1991 - 15-07-2007 in mijn hart voor altijd
Maar Sanchez en ik maken een nieuw begin, al M1 + 0 Haha!

Mist

Berichten: 9017
Geregistreerd: 17-02-03
Woonplaats: noord brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-03 00:25

Hoi,
Ik heb geen ervaring met krakers voor paarden, en dus geen oordeel of je het wel of niet moet doen, maar zelf heb ik wel een en ander meegemaakt.
Ongeveer 3 jaar geleden viel ik van de trap, ik had een glas in mijn handen. Het glas was bij aankomst beneden nog heel, mijn rug niet! Het probleem leek in mijn nek te zitten, ik kreeg heel erge hoofdpijnen. Fysiotherapie had ik geen baat bij en uiteindelijk ben ik bij een kraker beland na een half jaar mij elke week behandeld te hebben verschoof het probleem naar mijn bekken (zijn theorie was: dat het probleem opschoof naar de zwakste plek, mijn nek,maar dat de oorzaak in de bekken zat) Het werd alleen maar erger. Ondertussen had ik een huis gekocht en was ik dat aan het verbouwen, zo goed en kwaad als het kon want het duurde soms 10 minuten voordat ik uit bed kon komen, ik had geen kracht in mijn benen meer! Ik reed steeds minder en minder.
Uiteindelijk ben ik bij een andere kraker belandt die verschrikkelijk kwaad werd op de eerste kraker. Ik was toen 29jaar en ik was een van zijn ergste patienten, doordat ik van de pijn niet meer kon rijden waren al mijn rugspieren weg waardoor elke keer als hij iets rechtzette, het weer terugsprong. De eerste kraker had het probleem in mijn bekken veroorzaakt!!! Ik had er destijds alles voor over gehad om weer pijn in mijn nek te hebben, ik kon alleen nog maar strompelen. De tweede kraker wilde mij naar een revalidatiecentrum sturen om mijn spieren weer op te bouwen. Ik weigerde en ben weer paard gaan rijden (de eerste paar maanden jankend van de pijn) maar langzaam maar zeker konden de tussenpauzes groter worden voordat hij e.e.a. weer recht moest zetten. Ik heb zelfs ter "training" pakjes kuilgras van 40 kg lopen verplaatsen, alleen om spieren op te bouwen, het deed heel erg zeer maar dat revalidatiecentrum was een schrikbeeld voor mij. Onlangs ben ik na een gekke draai te hebben gemaakt na een half jaar nog eens terug geweest. Die kraker is (geloof ik) mijn grootse fan !!

Dus ik heb een beetje gemengde gevoelens, je hebt goede en slechte maar wie vertelt je dat, paarden kunnen niet praten. Ik zou in ieder geval iemand kiezen die ook DA is.

Toen ik de laatste keer bij die Kraker was hebben we het over paarden gehad (want hij wilde het verhaal nog een keer horen) en toen heb ik hem ook gevraagd over het nut van paarden kraken. Hij bleek in zijn praktijk een stuk van een ruggewervel van een koe te hebben liggen (volgens hem hebben paarden dezelfde soort wervels) De wervels liggen "ingesloten" (niet "los"zoals bij ons) en kunenn alleen hardhandig van hun plek komen (door een erge val of zo) maar dan nog zal er waarschijnlijk een stukje afgebroken moeten zijn. Maar ja, ik heb hem niet gevraagd naar bekken.

Veel wijsheid met je besluit.

groetjes.

In the real world as in dreams, nothing is quite what it seems. (the book of counted sorrows)

JollyJumper

Berichten: 1325
Geregistreerd: 17-12-02
Woonplaats: Vortum Mullem

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-03 09:04

Rodinde is ook dierenarts, misschien is dat een verschil??? Ik heb ook heel erge rugproblemen gehad als tiener en door mijn schoonmoeder ben ik bij een chiropraktor terecht gekomen. Ik liep toen al 10 jaar te sukkelen, kon soms amper lopen. Die chiropraktor heeft mij perfect geholpen. Ik heb nooit meer last van mijn rug, kan alles weer doen. Dat ging natuurlijk niet van de ene op de andere dag, maar nu hoef ik nog maar 1 keer per jaar terug voor een onderhoudsbehandeling. De chiropraktor die ik heb is aangesloten bij de bond voor chiropraktoren, dat geeft in ieder geval aan dat het niet zo maar een of andere kwakzalver is, hoewel het natuurlijk geen 100 % zekerheid bied. Dus bij mijn paard heb ik ook inderdaad gekeken of diegene ook DA is, en dat is dus zo, bovendien heeft ze ook verstand van acupunctuur. Ik vond juist de combinatie van dingen zo goed. De meeste mensen in de reguliere geneeskunde (en ik kan het weten, ben 12 jaar medisch secretaresse geweest...) zijn altijd zo anti andere methodes. Als iedereen eens wat minder bevooroordeeld zou zijn en het beste van allebei zou combineren, zou er heel wat meer resultaat zijn in mijn ogen.

Jumper 15-05-1991 - 15-07-2007 in mijn hart voor altijd
Maar Sanchez en ik maken een nieuw begin, al M1 + 0 Haha!

Lielle

Berichten: 65042
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-03 15:35

Ik ben ook zeer te spreken over Rodinde, maar dat heb ik al vaker gezegd geloof ik. Overigens hadden wij wel een ander paard daarna, maar Pablo had dan ook een ernstige blessure.

Margreet

Berichten: 18240
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-03 15:45

Niets dan lof over Michiel! Zeer goede ervaringen mee (net als een flink aantal stalgenoten).

Pipi schreef:
Ook zou hij zo maar,zonder eerst te luisteren naar je verhaal gelijk gaan meppen. Verward


Hij gaat niet gelijk meppen hoor, gaat wel iets subtieler Haha!

Maar hij is er voor het paard, niet als psycholoog voor de eigenaar, dus het is wel waar dat hij vaak niet zo geinteresseerd is in het verhaal van de eigenaar, maar gelijk met het paard aan de gang gaat. Met wat het paard hem "vertelt" kan hij meer dan met het (gekleurde) verhaal van de eigenaar. Aan de telefoon doet hij meestal ook geen uitspraken, behalve dan voor het maken van een afspraak, hij wil eerst het paard zien.
Ik vind dat eigenlijk wel heel positief. Maar kan me voorstellen dat sommige tere zieltjes het bot vinden.

Nulla tenaci invia est via

Lielle

Berichten: 65042
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-03 15:46

Grappig, datzelfde verhaal gaat dus ook over Rodinde Haha!

Margreet

Berichten: 18240
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-03 15:48

Rodinde ken ik ook wel ja, ook goede ervaringen mee, en die is idd net zo "bot" Haha!

Nulla tenaci invia est via

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-03 15:52

Rodinde schijnt wat stug te zijn ja maar ze levert wel goed werk en dat is toch wel belangrijk. Kraken is niet slecht hoor, maar het moet wel door een vakkundig persoon gebeuren. Zelf wordt ik vaak genoeg gekraakt. En het kan heel prettig zijn.

De hond is de betere mens

tuttie
Berichten: 55
Geregistreerd: 20-02-03
Woonplaats: dichtbij

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-03 16:11

Ben niet zo tevreden over Rodinde. Bij mijn paard maakte het geen verschil. En ik ken er één die na een bezoek verlamt raakte en ook geslacht moest worden. Of dat met haar te maken heeft weet ik niet, maar het is wel heel erg toevallig

Margreet

Berichten: 18240
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-03 17:43

Tja, maar hoeveel paarden zouden er afgemaakt moeten worden als zo iemand als Rodinde er niet zou zijn...

Nulla tenaci invia est via

Woogy

Berichten: 8102
Geregistreerd: 06-01-03
Woonplaats: Den haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-03 18:16

onze flica taquin en double spike, zijn gemept, flic en spike allene de rug, en taquin ook de achterbenen(had vorig jaar ene ongeluk met de startboxen waadoor het niet zo lekker ging). de onze was best goed, die heeft gewoon eerst goed gevoeld hoe het paard was, goed geluisterd naar het verhaal en begon daarna te meppen, het is behoorlijk ranzig om te zien vooral omdat het beest dus ook echt een gil geeft, maar das alleen ff de auw van ey dat was vaag, net als hoe een mens dat zou doen. het is aan te raden, onze beesten zijn er flink van opgeknapt

Pretty pretty blue eyes
Please, don't even tell me any lies

Pipi

Berichten: 4077
Geregistreerd: 25-04-02
Woonplaats: Poeldijk

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-03-03 10:27

Ishana is inmiddels alweer een stuk verbeterd en na een goed gesprek met m'n juf en vee-arts heb ik besloten dat ik het toch eerst rij-technisch ga proberen op te lossen.
Het is natuurlijk een paardje van 12 jaar,dat de laatste 5 jaar nauwelijks gereden is,dus daar is zeker nog veel aan te doen wat rijden betreft. Haha!
Mocht over een poosje blijken dat dit niet genoeg is,dan ga ik alsnog naar Michel Scheepers.
Dus bij deze bedankt voor jullie reacties!

Malabarista

Berichten: 1799
Geregistreerd: 13-03-03
Woonplaats: El Paso

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-03 19:54

Ik weet iig een hele goeie osteopaat anders Lachen Frank Dircx (doet paarden,honden,mensen) uit opglabeek. Ik heb wel ooit gehoord van het SI-gewrichtje... iemand die ik ken heeft daar ook last van (een mens). Kraken helpt er redelijk goed tegen. Trouwens.. waar rook is is vuur, maar roddels gaan natuurlijk snel de ronde Lips are sealed

Onze paarden zijn ook weleens gekraakt en ik vind het zo mooi om te zien. Onze paarden hebben nooit geluid gemaakt dat het pijn deed ofzo. Maar soepel waren ze wel erna.

Ik vind het vak zelfs zo mooi dat ik het misschien wil gaan leren... eerst 4 jaar fysiotherapie doen dus Nerd en lekker leren

IngridM

Berichten: 10540
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-03 21:15

Geen ervaring met michiel schepers, maar wel met jan evers uit bodegraven. Fantastisch aardige vent, en schijnt goed werk af te leveren, in ieder geval bij mijn merrie wel!!! Maar ook over hem zullen er wel negatieve verhalen zijn, dat houd je toch. Niet naar luisterne, als jouw gevoel goed is moet je het doen.
Succes ermee!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ellen, Googlebot, isabel_94, Lous, xLaraaj, zorah en 28 bezoekers