stijfheid

Moderators: Apple, Nicole288, Coby, petraaken, A_nouk, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
vos
Berichten: 8
Geregistreerd: 18-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-07-01 15:28

ik zit met een probleem, als ik heb gereden, is mijn paard de volgende dag meestal stijf, ze loopt dan even niet zo lekker, maar na een klein stukje draven loopt ze weer goed, wat kan ik er aan doen, heeft iemand ideën?
Ik stap altijd lang in en uit. ik rij meestal in het bos.Wel altijd met peesbeschremers, en soms badages, omdat ze al ouder word, ze in nu ongeveer 15 jaar oud


fieke

Berichten: 1060
Geregistreerd: 08-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-01 22:02

Dan lijkt het me toch logisch? De meeste paarden krijgen het iets moeilijker als ze ouder worden met loskomen. Het zou natuurlijk ook zo kunnen zijn dat de ruiter diegene is die ook nog even los moet komen....................

Mirjam

Berichten: 703
Geregistreerd: 03-02-01
Woonplaats: Norg

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-01 09:45

Misschien is het verstandig de dierenarts te vragen wat er aan de hand is. Veel paarden met beenproblemen hebben last van stijfheid in de eerste 10 minuten. Meestal is de smering van de botten dan niet voldoende.

Je kan zo'n paard helpen door het veel beweging te geven (continu op de wei), speciaal beslag of medicijnen/injecties.

Wellicht is het ook de ouderdom, maar ik zou het paard toch even laten nakijken.

vos
Berichten: 8
Geregistreerd: 18-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-07-01 20:42

laast teon de dierenarts erwas heb ik het tegen hem gezegt, en hij zei gewoon, dat het komt omdat may wat ouder word, en hij heeft niet eens gekeken. zij loopt de hele dag op de wei 's zomers ook 's nachts, en krijg elke dag ruim 1 uur beweging. Is springen nog goed voor dit beesje, ik spring niet zo super vaak, maar wel hoog meestal en parcourtjes, omdat ze het zo leuk vind

Mirjam

Berichten: 703
Geregistreerd: 03-02-01
Woonplaats: Norg

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-01 14:57

Vos, je paard krijgt al veel beweging, dus dat zit wel goed! Weet je ook wanneer die stijver is en wanneer minder? En wat gebeurt er als je een dag niet rijdt? Wat ik doe is een klein dagboekje bijhouden met wat ik gedaan heb en hoe het paard eronder was. Het is dan makkelijker te achterhalen wat er aan de hand is.

Als je dierenarts er nu al niet meer naar wil kijken (wel dom, een paard kan heel oud worden), kan je misschien een second opinion vragen?
Wat betreft het springen, als je paard het graag wilt doen lijkt het mij niet zo bezwaarlijk. Misschien niet meer zo hoog zetten?

Veel succes ermee, Mirjam.

P.S. Kaoma, zie het privé berichtje.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: elfje72, Ginny135, Jet, KnoLLyBoLLy, Pluisje8 en 28 bezoekers