*technische hoevenvraag!

Moderators: Dyonne, Apple, Coby, petraaken, SayaJones, A_nouk, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
visje

Berichten: 4546
Geregistreerd: 11-04-01
Woonplaats: Belgiƫ (Vlaams-Brabant)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-07-01 08:22

Naar aanleiding van wat mijn paardje voor heeft, een iets te rechte wand van zijn rechter voorhoef (zie: http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php ... forum=3&11 ), heb ik eens advies gevraagd aan mijn hoefsmid. Hij heeft mij eerst en vooral al doorgestuurd naar een dierenarts in Jodogne (Charleroi), die gespecialiseerd is in zo'n dingen en die radiografieƫn doet enzo om de preciese oorzaak van zijn mankement te zoeken.

Ik heb hem ook gevraagd over die 'ra(i)nules', en hij wil eerst zeker weten wat Rocky heeft, voor hij daar aan begint.
Hij gelooft daar ook niet zoveel in omdat hij in een lezing van een zekere Dr Verschotenis (ofzo) uit Gent, die onderzoek heeft gedaan naar de hoefuitzetting bij paarden, dat de hoef eigenlijk meer uitzet naar aan de achterkant van de hoef dan naar opzij. Die meneer beweert dat je zelfs de hoef zou kunnen vastklemmen langs de zijkanten, zonder dat die daar last van heeft (proberen op eigen risico Knipoog )

Wat denken jullie daarvan????


en oja, Rocky heeft nu tussen zijn beide ijzers en hoeven (in afwachting op de tests die we gaan laten doen) een synthetisch schokdempertje en hij is er trots op Knipoog .

Femke


Offereins

Berichten: 153
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: Meerssen

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-01 20:52

Ik ben het niet met de collega uit Gent eens. Let zelf maar eens op als je paard de voet neerzet zie je de verzenen naar buiten bewegen. Dit is nu juist het hoefmechanisme.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 9 bezoekers