Wie heeft dit ook mee gemaakt

Moderators: petraaken, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Marlinde

Berichten: 383
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Voorschoten

Wie heeft dit ook mee gemaakt

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-02-03 14:35

Vorige week ben ik met mijn paard naar utrecht geweest, omdat mijn paard kreupel was aan zijn rechterachter been, tenminste iedereen vond dat.
Nu gebeurt het mooie dat ze in utrecht vertelde dat mijn paard rechtsVOOR kreupel bleek te zijn. Met verdovingen zijn ze er achter gekomen dat het in zijn kogel zit. Verder zijn er fotos gemaakt, gelukkig was daar niets op te zien.

Nu denken ze dat het in de aanhechtingen van zijn banden in de kogel zit.
Hij heeft ook nieuwe ijzer voor gekregen die rond aflopen en een zooltje ertussen. Ik moet nu weer 4 weken stappen aan de hand.

Nou vraag ik mij af wie dit ook heeft meegemaakt en hoe het geneesproces is verlopen


JeanPaul

Berichten: 208
Geregistreerd: 18-09-02
Woonplaats: Deinze, België

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-02-03 15:08

Wat je moet doen is zorgen dat hij zoveel mogelijk beweging heeft maar op het harde zodat de spieren kunnen gecontroleerd werken. Hierdoor verbeterd de bloedsomloop en gaan de aanhechtingen terug sterker maken. Je kan dit vergelijken met een verstuikte enkel.

Gast912
Berichten: 8730
Geregistreerd: 31-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-02-03 15:23

Met mijn vorige paard heb ik dat gehad. Ik ben er 3 maanden zoet mee geweest. Ik wandelde mijn paard 3 maal daags 15 miuten. Het is weer helemaal goed gekomen en de blessure is nooit meer terug gekomen.

Marlinde

Berichten: 383
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Voorschoten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-02-03 15:42

Helaas mag ik 2 maal 10 minuten stappen en voor de rest boxrust. Hij is nog nooit voor kreupel geweest, wel staat hij al vanaf augustus stil waarvan hij sinds september achter kreupel is geweest . Ook hierbij heb ik moeten stappen.
Hoe kan mijn paard dan aan zo'n blessure komen?????

Narigheid overkomt je, maar lijden is een keuze!!!

SkyMarian

Berichten: 10253
Geregistreerd: 04-10-02
Woonplaats: De Liemers

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-03 12:25

Sjaak had 'spontaan' een blessure aan het voorbeen. Er was nauwelijks iets aan te zien of te voelen, maar wel zo kreupel als een deur. Het bleek achteraf een behoorlijk ontstoken sesambeentje te zijn. Hij moest 6 weken óp rust'. In die tijd ben ik gewoon heel veel gaan wandelen in het bos.

Die blessure heeft 1,5 jaar gespeeld. Telkens ging het weer even goed en van de een op de andere dag was hij weer kreupel.
Inmiddelsloopt hij alweer een jaar helemal kreupel vrij. Wel heeft hij voor keilplaten met siliconen gekregen.

siesti

Berichten: 3143
Geregistreerd: 31-07-02
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-03 15:54

Bij ons heeft dus ook iemand met zijn paardje zoiets als sjakie gehad.
De pony was ineens heel erg kreupel en er zijn tig dierenartsen en hoefsmeden bij geweest en iedereen zei wat anders Frusty

Uiteindelijk zijn we naar een kliniek geweest en daar is gebleken dat 1 sesambotje in de kogel deels verbrijzelt was, en dat het daarom z'n zeer deed. Want er zat dus geen soort smeer meer dus de pezen gingen niet meer soepel over de sesambotjes. Dus hij heeft wat behandelingen gekregen en rust. En hij kreeg af en toe een spuit met een soort vergelijkend smeer zodat het soepel bleef.

Hij heeft ongeveer half jaar kreupel gelopen. En de artsen waren onzeker of het ooit nog wel goed kwam. Na die 3 kwart jaar liep hij nooit meer kreupel en toen kon ze weer rustig beginnen met rijden, maar ook nog helemaal niet in de bak en eerst een half uur stappen minimaal.

Nu heeft ze het weer opgebouwt zodat hij alles weer kan, maar ze moet altijd rekening houden met hem. Maar het gaat nu gelukkig weer helemaal goed Lachen

Siësti van de Rythpluim


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, miranda_147, Yahoo en 28 bezoekers