papagroom schreef:Dat suiker verhaal snap ik ook niet helemaal.....het zijn natuurlijk maar kleine beetjes ,maar toch....sacharose is doodgewone gerafineerde,of,keukensuiker...wat is,en doet,dat nu eigenlijk.
Suiker is een stof die remmend werkt op de activiteit van de witte bloedcellen. De witte bloedcellen zijn een essentieel onderdeel van het immuunsysteem. De activiteit van de witte bloedcellen kan zelfs halveren door het gebruik van suiker. Dus als je paard al ziek is, vermijdt dan zeker het gebruik van suiker, zeker van witte geraffineerde suiker.
Geraffineerde suiker wordt gemaakt uit suikerbieten, die allerlei vitamines en mineralen bevatten. Om de suiker neutraal te laten smaken en lang houdbaar te maken, zijn o.a. de B-vitamines, calcium, zink en chroom uit de suikerbietenstroop gehaald. Deze stoffen zijn echter niet alleen ingrediënten van suikerbieten, maar ook belangrijk bij de vertering van suiker. Omdat het lichaam deze stoffen toch nodig heeft bij de vertering van suiker, haalt de spijsvertering deze voedingsstoffen elders uit het lichaam. Suiker wordt daarom ook wel de vitaminerover genoemd. Zink is bijvoorbeeld nodig om insuline aan te maken, maar het vervult ook een belangrijke rol in het immuunsysteem, wat daardoor ook minder goed gaat functioneren, het kan o.a. een rol spelen bij het ontstaan van allergieën.
Het zijn granules van ong. 1mm doorsnee. Een volwassen persoon neemt tijdens een normale kuur 4 x per dag 10 granules.
Voor een paard blijft het ook 10 granules maar meer malen per dag.
Jouw uitgebreide suikerconclusie is correct maar het gaat om melksuiker... geen geraffineerde suiker.
Én de suiker in die granules is waardeloos (verwaarloosbaar) in verhouding... het is enkel een andere manier dan de wateroplossing. Je raakt met 40 granules nog niet aan een halve gram suiker..... 0,5 is dat dus!
drink maar lekker een glaasje appelsiensap of een glaasje cola! Daar zit een 1000 x meer suiker in dan 40 kleine granules per dag.