Botulisme

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
jobamara
Berichten: 3529
Geregistreerd: 23-11-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-08-15 22:36

Was aan het zoeken naar de temperatuut maar kwam dit tegen, in het kort botulisme type C dus door een karkas!
En niet door een " watervogel" maar van een kat.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10826832

En hier een uitleg over onschadelijk maken door temperatuur, stomen, koken.

 Does cooking kill Cl. botulinum and its toxin? Normal thorough cooking (pasteurisation: 70°C 2min or equivalent) will kill Cl.botulinum bacteria but not its spores. To kill the spores of Cl.botulinum a sterilisation process equivalent to 121°C for 3 min is required. The botulinum toxin itself is inactivated (denatured) rapidly at temperatures greater than 80°C . 

Heb zelf een Haygain stomer met temperatuur meter, 8 liter water in 2 uur leeg gestoomd maar de temperatuur meter komt niet boven de 100 graden het schijnt in de hooibaal wel warmer te worden maar 121 graden zal hij niet halen.