ontworm tabletten en vloeibaar in fles

Moderators: Nicole288, Coby, Dyonne, Apple, Pistasche, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Team_Sublime

Berichten: 1258
Geregistreerd: 27-08-09

ontworm tabletten en vloeibaar in fles

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-09-16 10:38

hallo! allereerst wil ik even zeggen dat ik gewoon ontwormingen bij de dierenarts haal na een worm onderzoek, maar toch ben ik benieuwd naar de verschillende ontwormingen die verkrijgbaar zijn in het buitenland en ik vroeg me af er mensen waren die meer weten over deze ontwormingen (mensen uit engeland, belgie of elders hier op bokt?)

in nederland hebben we de gebruikelijke spuiten die iedereen wel kent , equest, equimax, panacur, pramox etc. deze ontwormingen werken da ook altijd goed op al mijn paarden en ben ik erg tevreden mee, nu zag ik dat deze merken ze in verschillende vormen aanbieden in het buitenland

zo kwam ik ontworming tegen in de vorm van tabletten en panacur vloeibaar in een fles. echter is hier weinig informatie over te vinden.

tabletten geef je 1 tablet per 100 kg mogen ze op kauwen en heeft dan gewoon de zelfde werking?

de vloeibare is waar mijn meeste interesse naar uit gaat maar er is weinig over te vinden en zowiezo al niet in nederland verkrijgbaar. met 1 liter zou je 26 paarden kunnen behandelen tegen wormen voor een aantrekkelijke prijs ( dit lijkt me te goedkoop om waar te zijn). dit gaat met een dosseerspuit die je apart erbij moet halen. echter kan ik nergens vinden is dit dan wel oraal, of gaat dit met een naald? kan je het over het voer doen en voor welke paarden is dit wel of niet geschikt.

ik vraag dit vooral omdat ik 1 paard heb waarbij het echt een gevecht was om oraal een spuit te geven. dat uit zich in grote paniek, stijgeren, springen en rennen. Nu ben ik dit flink aan het oefenen geweest en ik kan inmiddels gewoon normaal een spuit geven. Maar in het buitenland zijn er dus 'andere' middelen op de markt voor paarden met soortgelijke problemen maar in nederland dus niet.

waarom niet ? zijn dit verboden middelen omdat het niet zo goed werkt als een normala pasta? schadelijk? meer bijwerkingen?

gewoon dus even een topic of mensen hier meer informatie over hadden waarom sommige middelen van het zelfde merk niet in nederland gebruikt worden.


Team_Sublime

Berichten: 1258
Geregistreerd: 27-08-09

Re: ontworm tabletten en vloeibaar in fles

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-09-16 12:32

ik dacht dat de tabletten niet verkrijgbaar waren, toch wel dus! maar wat thioro zegt kan daar mischien makkelijke mee ondergedoseerd worden.

de panacur zou werken tegen bloedworm, spoelworm, rondworm etc. mijn paarden hebben nooit panacur ( en de werkzame stof) gehad,dus hoe zit het dan met de resistentie? ik ontworm 2 x per jaar, in het voorjaar en najaar, het najaar doe ik altijd de bloedworm mee, daarom dat ik panacur vloeibaar interessant leek, gezien deze vooral gebouwd is tegen de bloedworm van wat ik begrijp.

maar kan je deze dan ook over het eten geven? dan loop je natuurlijk ook kans op onderdosering?

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: PetalBot, xxx88 en 12 bezoekers