Taucha schreef:Als het sediment niet een overdadige hoeveelheid bacteriën bevat, dan zijn het waarschijnlijk kristallen. Ik heb geen idee of men in de paardenwereld al zo ver is met kristallenonderzoek om te kunnen zeggen waardoor welke soort kristallen veroorzaakt wordt. Vaak is dit een teveel aan een bepaald eiwit of mineraal. Hopelijk zijn ze wel al zo ver.....
Succes en sterkte!
Dankje voor het meedenken. helaas zijn ze niet zover dat de oorzaak gevonden is.
Er zijn geen rare dingen te vinden op het vele sediment na.
Ik heb twee optie gehad ;
- rantsoen
- opnieuw spoelen maar dan met camera in de blaas om eventueel ook alles goed van de wanden te krijgen.
Mijn dierenarts heeft me het eerste geadviseerd, hier sta ik achter.
Hij gaat een voedingsdeskundige benaderen en hopelijk komen we daar wat verder mee.
Nadat peter hier gereageerd heeft heb ik ze in elk geval ook direct van de zemelen afgehaald.
Wat ik terug kan vinden is dat zemelen en lucerne in elk geval niet bevoordelijk kan zijn.
Het is nu zoeken naar voeding die de zuurgraad verhoogd zodat de aanmaak van sediment minder word.
Ik geloof dat ik op internet een artikel had gevonden dat dit met vit C mogelijk is.
Echter ik wacht nu even een voedingsconsult af.
Hopelijk gaat dit verbetering geven omdat ze medisch geen duidelijke oorzaak kunnen vinden en het in de zomer niet gebeurt zoeken ze nu echt in het rantsoen.
Met mijn merrie gaat het 'goed ', 1 x in de zoveel dagen ligt er een plas met flink wat van dit segment. het komt er dus wel mee uit ( grote hoeveelheid ook ). Verder proberen we zoveel mogelijk op de hygiëne te letten qua achterwerk en staat ze nog tot eind deze week op de Ab.\\
Als iemand mij nog kan adviseren in kundige mensen gespecialiseerd in voeding hoor ik het graag.
Liefst een onafhankelijk iemand en niet merk gebonden die ook een medische achtergrond heeft omdat het toch wel om een specifiek probleem gaat.
momenteel is de voedingsdeskundige van de Universiteit in Gent benaderd.
Nu heb ik ervaring met deze ivm rantsoen ander paard dus ben heel benieuwd.