Weet iemand van jullie of het nog mogelijk is om te rijden met een paard met pssm?
Hierbij bedoel ik enkel als wandelpaard. Dus geen intensieve wedstrijden enzo.

Moderators: Coby, balance, Dyonne, Sica, C_arola, Neonlight, Firelight
Lynn_Nikita schreef:Ik denk deze
[MD] PSSM1 en PSSM2 in verschillende rassen: stand van zaken
links bovenin is een balkje met "zoeken"
troi schreef:Bij sommige paarden merk je er weinig van en anderen krijgen vaak aanvallen..
De ellende is vooral (bij degenen die symptomatisch zijn) dat ze enorm veel stabiliteit nodig hebben, bijv bij pssm1 geen suikerpieken (dus nooit gras en altijd hooi met dezelfde, geteste, samenstelling) en altijd hetzelfde trainingsritme. Dus nooit overslaan als je geen zin hebt en geen spontane lange buitenritten, alles moet je langzaam opbouwen om de spieren te sparen.
Het is veel werk zo’n paard!
Caily schreef:Knie op slot komt ook voor bij paarden zonder pssm. Zou me niet zo snel van de wijs laten brengen door een genetisch foutjeals dat echt alles is wat je hebt gemerkt zou ik me geen zorgen maken. Mijn merrie is 27 geworden met pssm1. Ze was 26 toen ze werd getest, dus nooit sociaal gehouden of gevoerd. Toch had hele leven gezond en klachtenvrij als rijpaard. Ze is ingeslapen vanwege een peesblessure.
Spenk schreef:Maar welke pssm heeft je paard? Beide vergen echt een andere aanpak. Met alleen vitamine E en suikervrije korrel ga je niet zover komen,.
troi schreef:Als ze nog zo jong is zal ze ook nog niet beleerd zijn gok ik?
Ik zou haar goed en suikerarm voeren, zou eigenlijk elk paard moeten natuurlijk, en rustig gaan opbouwen. Goed in de gaten houden. Je hebt een kans dat ze symptoomvrij blijft.
Beetje apart trouwens zo’n bloedtest. Meestal gaat dat via haren.
Gloa schreef:Uit de bloedtest bleek waarschijnlijk dat ze verzuring in de spieren had. Maar dat is geen pssm diagnose! Dat kan namelijk door nog heel veel andere dingen veroorzaakt worden......